Плаващи обороти на B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Плаващи обороти на B5

Мнениеот donotdisturb » Съб 14 май 2011 21:29

Колеги когато зех пасата 1.8Т 97година оборотите му плаваха работеше на място на 1000 , 1100 чат пат на 900 постоянно се меняха , отидох при диагностик каза ми че дебитомера ми е заминал , отидох взех дебитомер монтирахме го всичко точно колата закова на 900 и не мърда обаче ми казаха че трябва да се "обучи" , отидох аз пак при диагностик закачи го към техниката на BOSCH даде първоначално няква грешка , после цъка там нещо отваря го чисти го с WD сглобва го , после на компютъра показа че вече е "обучен" и всичко е ОК и аз доволен прибирам се у нас и пред блока колата пак мени оборотите кажете кво да правя . Да не би да направих грешка че го закачихме за диагностиката . Не ми се дават 600 лв за нов дебитомер . :screwy :banghead:

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Re: Плаващи обороти на B5

Мнениеот bayspiro » Съб 14 май 2011 21:32

Клапата, колега, клапата не дебитомера! :lol: :deal :търсачкаа Обикновенно тя ги прави тия мискинлъци.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Съб 14 май 2011 22:49

Мерси колега сега ще потърса и за тая клапа нещо но ми е чудно защо преди да "обучим" дебитомера колата работеше равномерно ...

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Вто 17 май 2011 3:09

Aбе кво да му обучаваш на тоя дебитомер или работи или не и не се пръска с Контактен спрей , а с спрей за дебитомери !

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 17 май 2011 6:11

Ами колегата явно говори за дроселовата клапа (не знам защо искат непрекъснато да обучават дебитомера, като това се отнася само за дроселовата клапа). Дебитомера е в кутията на въздушният филтър, а дроселовата клапа е на входа на колекторите. А сега колега кажи какво си сменял.

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Вто 17 май 2011 21:34

Това е слабото място на този двигател. Дебитомер и дросел клапа. Според мен, трябва да ти свалят клапата, да я почистят хубаво и тогава вече трябва да си потръгнат нормално оборотите.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Чет 19 май 2011 19:13

Сменявал съм значи дроселова клапа тва на колекторите дето е закачено на него жилото за газта . Проблема си стои ! Гледах я вчера перфектно чиста е няма нагар

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 19 май 2011 19:27

тя после се обучава с компютър :idea:

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Съб 21 май 2011 9:52

Точно тва направихме и след като я убучихме и показа на копютъра че всичко е ОК започна да мени оборотите и като като пусна газта оборотите се покачват и после пак слизат . А преди да убучим дросела сичко беше наред

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Сря 01 юни 2011 16:30

Колеги след ДЪЪЪЪЪЪЪЪЛГО ходене по мъките , най-после намериш проблема (звучи малко нелогично но все пак ще ви кажа :Mr Green Fun ) реших да сваля крайното гърне да видя как ще работи с него свалям гърнето и какво да видя нагар около тръбата 2 мм сажди паля колата оборотите заковани на 900 не мърдат тръгвам сменям предавка колата не се изфорсира О ЧУДО ... запушено гърне ........ явно защото изгорелите газове не са могли да излизат и затова оборотите са се покачвали при смяна на скорости !

Върни се в “Passat”