стартера цвили

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

стартера цвили

Мнениеот hristodj » Съб 14 май 2011 6:40

Здравеите колеги,от скоро карам голф3 1,9 90коня тди.както се подразбира от заглавието проблема ми е с стартера.та на въпроса.когато запаля и вече съм върнал ключът стартера цвили или вие. не знам точно как да го определя но е силен и много дразнещ звук.не го прави винаги.сега като се постопли като че по рядко на го има.чувам го и на други колеги но като не ги познавам и ми е неудобно да попитам.пак ако знаеха щяха да са отстранили проблема.posting.php?mode=post&f=5#

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: стартера цвили

Мнениеот radotom » Съб 14 май 2011 18:38

Точно ли си употребил термините (цвили, вие) или е по-скоро като изхъркване, изгъргорване?
Второто е значително по-често срещано.
Обикновено се случва при износени втулки на стартера.
Имаш 4 втулки от синтерован бронз. Една от тях е в самия бендикс (демек - сменя се заедно с него) и една, дето е в на мамата маминото! :banghead: :banghead: Навряна е в кожуха, който покрива маовика! За да я смениш задължително трябва канал!
Според дебелите книги - вади се с инерционна скоба, защото е в глух отвор и трябва на практика да се издърпа, а не избие.
Почти на всякъде я вадят с медтчик. Някои я вадим по още по-неправилен начин! :lol:
viewtopic.php?f=5&t=159947&start=0&hilit=%D1%84%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B8
viewtopic.php?f=5&t=162543&start=0
Има и още много теми по въпроса

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Re: стартера цвили

Мнениеот hristodj » Съб 14 май 2011 23:18

цвили е добре,да не кажа че повече прилича на звука които издава слон.казах пали нормално,по време на въртенето не се чува никакъв шум.като вече сам пуснал ключа може би след половин секунда го прави.супер ме дразни.според моята инженерна posting.php?mode=reply&f=5&t=266898&sid=eb3733c36151dd53b364a740a552a3ec# мисъл като че ли бендикса забавя връщането си.понеже печката пали от ряз, когато чукна ключа за стотна звука след паленето е почти всеки път.задържам една идея повечко за секунда да кажем тогава го няма или супер рядко.
мани на всичко отгоре не можахме да развием болта на + .почти сам сигурен 4е ако напъна както си знам ще строша разните там бакелити.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”