Значи колеги, вчера се прибирам аз и както цял ден си карам без грижи колата почва да придърпва и да гасне, падат оборотите все едно съм газил 2 часа във вода и всичко е мокро, само дето вчера и следа от локва немаше. Запалих с много въртене и като се стабилизираха малко оборотките след форсиране няколко минути на 3000 оборота, отворих предния капак и първото нещо което чух беше гаден припукващ звук, после видах искрите.. значи все едно е свален кабел на някоя свещ само че искрите бяха оттам откъдето излиза кабела свързващ бобината с капачката някъде под гумения маншон на кабела и удряха по корпуса на бобината. Беше тъмно и не посмях да пипам затворих капака, прекръстих се и се прибрах бавно бавно гушнал пожарогасителя
Днес на светло измъкнах кабела от двете страни позачистих, после и зажранващия куплонг на бобината, не видях нищо видимо прекъснато, оголено или счупено, включих всичко и говедото пална без никви грижи, покарах го 2-3 километра - никви признаци като от вчера нема искри, нема пукане - нищо. Обаче са ме гложди къде ще стане пак и тоя път няма да мога да се прибера. За това Моля споделете опит, може ли да е кабела, бобината може ли да дава признаци че си отива и първоначално да дава такава оттечка на искри по корпуса, посъветвайте ме как да постъпя? Как да проверя какво става, някакъв тест ли да направя кво ли? Пишете - всяка информация ще ми е полезна на тоя етап.
Мерси предварително.