дросел клапа?...:-( дайте съвет!

Техническа и сервизна информация за Passat
AMIGO
Автомобил:
Двигател:

дросел клапа?...:-( дайте съвет!

Мнениеот AMIGO » Чет 17 авг 2006 21:41

Здравейте, днес бях да ми видят газовата на пасата и ме "зарадваха" с новината, че дроселовата клапа е сдала багажа :cry: :cry: :? :x Както разбрах цената й е много яка тук - около 800-850 лв., направо дерат кожи, а същата в Германия струва с около 150 евро по-малко. :? Последните дни забелязах, че оборотите почти не падат под 1000, а остават около 1500-2000 когато пусна по инерция или спра или падат съвсем бавно и не винаги. На бензин пък държи непрекъснато около 2000. :? Опасно ли е за колата да се кара така, и колко време би могло да се кара, че в момента съм доста зле с парите и бих желал ако мога да си поръчам тази част от Германия, а не да плащам още 50% тук. :? :cry:
заглавието! mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 17 авг 2006 21:53

Ами... влизаш доста вътре с горивото... Според мен това е лошото. Иначе мисля, че не е опасно... ако говорим за дроселова клапа, де... да не е нещо друго...

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

??

Мнениеот AMIGO » Чет 17 авг 2006 22:58

А знае ли някой координатите на сервиза на Юнион Трейд да направя за всеки случай и една компютърна диагностика,че толкова пари не са никак малко :? :?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: ??

Мнениеот vasstop » Чет 17 авг 2006 23:05

AMIGO написа:А знае ли някой координатите на сервиза на Юнион Трейд да направя за всеки случай и една компютърна диагностика,че толкова пари не са никак малко :? :?

В търсачката напиши "Юнитрейд" само за "Сервизи" раздела.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6749
Това е само една от многото...

Потребителски аватар
Styx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Styx » Пет 18 авг 2006 9:23

Недей да вярваш на 100% на това което са ти казали. Искай мнението на няколко независими един от друг източници. Ако си с моноинжекция, провери си тампона, който се намира най отдолу на моното. При мен се беше скапал от старост и оттам смуче въздух и обърква компютъра. Вече съм писал по този въпрос. При мен беше подобна тази ситуация която описваш с оборотите. Успех, и пиши какво е станало. :ahoy

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AMIGO » Пет 18 авг 2006 15:42

Styx написа:Недей да вярваш на 100% на това което са ти казали. Искай мнението на няколко независими един от друг източници. Ако си с моноинжекция, провери си тампона, който се намира най отдолу на моното. При мен се беше скапал от старост и оттам смуче въздух и обърква компютъра. Вече съм писал по този въпрос. При мен беше подобна тази ситуация която описваш с оборотите. Успех, и пиши какво е станало. :ahoy

С пълен инжекцион съм. Записах час за диагностика в понеделник, преди това няма кой :? :cry: Обаче се оказва, че изпарителят на газовата уредба, която са ми сложили е боклук (Бедини) и трябва задължително да се сменя, това ми го казаха таман трима газаджии, което ще откара още 160-170 кинта и кабелите трябва да се сменят и май и палеца. Засега това знам, ще видим след диагностиката. :? :? :cry:

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пет 18 авг 2006 21:43

Преди всичко нямам ГАЗ (за да няма грешки). Обаче като чета за високите обороти се сещам следното: при мене така правеше когато беше много голямо предварението на запалването - държи високи обороти, ама не винаги ...

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 21 авг 2006 8:47

При мен беше абсолютно същото смених тампона на инжекцията и нещата заспаха цепнатината беше много малка не се вижда Пробвай като я остовиш на обороти хвани инжекцията и я натисни напред назад ако се променят оборотите томпона е отишъл УСПЕХ

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Пон 21 авг 2006 11:45

mely, къде по-точно се намира това нещо - тампона? Искам да си проверя и моя, но не знам какво и къде да търся.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 22 авг 2006 8:26

значи от въздушният филтър излиза една дебела гумена тръба/въздуховот/Той стига до инжекциона по- точно над него Отгоре има голяма емчблема на фокскваген под него е инжекциона Хвани цялото това нещо и при запален двигател го раздвижи Под инжекциона има един томпон дебел около 1см той изгаря Под него са колекторните тръби

виж това: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... +%EF%EE%E4

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Вто 22 авг 2006 9:37

Благодаря ти mely!

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AMIGO » Нед 03 сеп 2006 23:12

Здравейте. Та да ви кажа какво стана по въпроса с "дроселната клапа". :wink: Щото търчах по разни майстори от препоръчваните тук във форума и извън него и общо взето ремонтите и съветите, които ми предлагаха, щяха да ми струват между 200 лв. минимум до 1000 лв.:? :? :shock :shock Значи един вика дроселната клапа, друг поиска да сменя веднага изпарителя, който е чисто нов, третият много прехвален специалист каза, че е най-добре цялата газова уредба да се смени и че пак не се знаело дали ще се оправят нещата и т.н. и се видях в чудо :shock :? Най-накрая един приятел ме посъветва да отида в едно сервизче за газови близо до Италианеца, което ми е и на един хвърлей от дома, та това и направих преди десетина дена. Ами какво да ви кажа - цялата диагностика и оправия ми струваха 20 лв. 8) 8) Момчето, което ми прегледа колата, се оказа много свястно и явно си разбира от работата и ми обясни подробно кое и как и даже дойде с мен няколко километра, за да види как върви колата, след като я прегледа! :) Всъщност оказа се, че компютърът се е напълнил с грешки и той го изчисти и направи центровка. Трябва да се сложи някаква джаджа за рестартиране на компа, което вероятно ще ми направи един приятел тези дни.
8)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 08 сеп 2006 11:21

Егаати майсторите на които си попадал преди това. Заради едно никакво натрупване на грешки в копма без малко да олекнеш с 8 стотака.Как беше - "вместо да ти изпишат веждите, без малко да ти избодат очите".Моли се наистина това да ти е бил проблема и да се оттървеш само с толкова!
А аз тъкмо мислех да те питам какво точно имат в предвид под дроселовата клапа - самата клапа физически е "сдала багажа", или графитната плочка която я управлява е "отишла на кино"?

Върни се в “Passat”