Датчик за честотата на въртехе на коляновия вал не работи.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Bioside
Автомобил:
Двигател:

Re: Датчик за честотата на въртехе на коляновия вал не работи.

Мнениеот Bioside » Нед 15 май 2011 13:43

00513 - Engine Speed Sensor (G28)
03-10 - No Signal - Intermittent

Ето ти я грешката.
Тази грешка VAG COM я дава винаги.Колата не е запалена и няма сигнал от датчика.След като я запалиш ако отново влезеш да четеш грешките ще видиш че я няма.Гасиш даваш на контакт за да влезеш пак в контролера и грешката е пак там.Без този датчик колата не може да запали и ако при стартиране ЕЦУ-то не получи сигнал от него спира помпата .Май наистина както ти писа колегата трябва да смениш диагностиката,освен ако не искаш да си събереш доста резервни части :beer

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Нед 15 май 2011 14:17

тази грешка/ 00513/ не е за датчика на коляновия вал !!

saga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saga » Нед 15 май 2011 14:21

Съгласен съм с колегата,че трябва да си сменя диагностика,но това ,което е дадено на прикачения фаил е за друг двигател. При мен този датчик е монтиран на друго място.Най вероятно ще подължа да си карам колата така. Мхого благодаря за компетентхото мнение.И все пак ако от някъде може да се види на снимка къде се намира ще ми бъде много интересно да го видя!

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Нед 15 май 2011 14:30

опс,греда ,сори :

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Нед 15 май 2011 14:43

Това колега е вадено от Elsa Win и е точно за двигател АЕК.Бъркаш се като мен от другите два датчика дето са отгоре на скоростната кутия.Speedy86 е прав за назначението на датчиците отгоре.И аз си мислех че кабелчето от планката отива в този с 3-те крачета.Наистина от снимката не може да се разбере къде е защото дават не самия датчик а щепселното му.То е на една планка със щепселното на датчика за детонации в двигателя Knock Sensor който е закрепен отпред на блока.Проследи другия кабел и ще видиш къде е въпросната Гад.Отпред на кожуха срещу маховика.Снимка там дето е наврян едва ли мога да му направя :D Карай си така колата това не е дефект .Поздрави :beer

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 15 май 2011 21:46

тези мотори нямат такъв датчик!сигнала се приема от запалителната уредба !има Gamshaft и Crancshaft сензори (които вие описахте) но не и за обороти на КВ!смени диагностика!

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Нед 15 май 2011 21:49

rudoni написа:тези мотори нямат такъв датчик!сигнала се приема от запалителната уредба !има Gamshaft и Crancshaft сензори (които вие описахте) но не и за обороти на КВ!смени диагностика!

Така е снимката която е сложил Bioside незнам на кави скорости е,аз на моят АЕК съм свалял скоростие 5-6 пъти такъв датчик на тях няма,даже купувах скорости от AFT и те нямаха такъв датчик!!!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 15 май 2011 22:49

rudoni написа:тези мотори нямат такъв датчик!сигнала се приема от запалителната уредба !има Gamshaft и Crancshaft сензори (които вие описахте) но не и за обороти на КВ!

значи има CranКshaft сензор, а няма такъв да чете оборотите на коляновия вал... :horror: И какво чете кранкшафт сензора

какво значи запалителна уредба, при положение че един и същ компютър управлява и впръскването и запалването...

въобще как може да се пишат толкова големи глупости, потресен съм е меко казано :horror: :horror: :horror:

въобще...

saga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saga » Нед 15 май 2011 23:15

Има такъв датчик и той се намира монтиран на цилиндровия блок от дясната страна на масления филтър. Трябва просто да се провери синият куплунг кабела минава покрай масления филтър има една пласмасова щипка,на която е закачен кабела и от там е мотиран на блока. Трудно ми е да разбера как се сваля това нещо, но се надявам и това да разбера. Не знам да ли ако разкача куплунга и се опитам да запаля да ли няма да натрупа грешки в компютъра и в последствие като го закача отново да ли въобще ще запали и кокво би се случило, но за сега не мисля да експериментирам.За колегите които имат книгата голф3/венто страница 75 фигура 5.9 позиция 12.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Нед 15 май 2011 23:44

на коляновия вал има зъбно колело и оттам чете оборотите
има едно болтче с което датчика се хваща към блока. Въобще недей да пипаш без да има нужда, най-малкото ще повредиш о-пръстена му, щото сигурно е оригиналния и е спекъл яко..

ако откачиш буксата просто няма да запали. В момента в който я закачиш, и колата ще си заработи, при това нормално. Да не те притеснява това дали ще се запише в паметта за грешки или няма да се запише, това няма да има отношение към работата на мотора

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 16 май 2011 4:02

Не чете оборотите Колега буквално брои зъбите.Компютъра разбира само от нули и еденици.Освен това има и нещо дет не може да го прочете а именно засечката на ГМТ на първи цилиндър.Изчисленията са след тази засечка.Бош Мотроник 2.9 не е Симос. :063:Немска кола с жабарска електроника няма нищо общо с хубавите неща на този свят.Например Магнет Марели.Симоса и той е връщан от доста панаири.Та Така :beer

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 16 май 2011 12:00

Bioside написа:Не чете оборотите Колега буквално брои зъбите.Компютъра разбира само от нули и еденици.Освен това има и нещо дет не може да го прочете а именно засечката на ГМТ на първи цилиндър.Изчисленията са след тази засечка.

не четял обороти на вала, ами броял зъби и то в двоичен код....
и каккво според теб в крайна сметка изброява, щото все нещо трябва да мери, неможе еи така само да си прави упражнения :screwy

тоя датчик е crankshaft position sensor :!: точно определя позицията на коляновия вал(ъгъла на завъртане). Ако служеше само за определяне на обороти и ГМТ, то нямаше да е със зъби, а щеше да изглежда като шайба с едно прозорче(като в делкото например) Зъбното му колело е 60-2 зъба(на абф-а е толкова, предполагам и тук, ЕДИС е с 36-1). С тия липсващи 2 зъба много точно определя ГМТ. Освен това и чете оборотите на мотора.
Самия факт че това може би е единствения датчик без който мотора не може даже да запали(без който и да е друг ще работи някакси), трябва да ти навява някои мисли за това дали чете обороти или не :!:

какво мери е едно, като идея..., начина по който го измерва е съвсем друго, не виждам що остроумничиш :screwy

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 16 май 2011 12:08

И как ще изчисли като знае оборотите.Колко оборота е направил вала :?: .Бях си изтрил част от поста но сега пак ще ти го напиша.Ако всичко това си научил от СПТУ по електротехника в Елхово не съжелявам че ме изгониха и не можах да го завърша.Противоречиш си.Поздрави :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”