Посъветвайте нов шофьор на Поло 1.0 99 г.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
spartaka
Автомобил:
Двигател:

Посъветвайте нов шофьор на Поло 1.0 99 г.

Мнениеот spartaka » Нед 15 май 2011 18:03

Колеги, току-що се регистрирах в този форум, така, че не ме съдете веднага, ако не пиша в точния раздел или ви пълня главите с едни и същи стари въпроси :oops: :bowdown . Та вчера след дълги търсения капарирах едно Поло 1.0 99 г. и сега ме чака пътя на регситрацията и смяната на масло, филтри и прочие, но на първо четене е КАТ. Та ако може да ми кажете като за начало добър избор ли е при положение, че ще ми е първа кола,а книжката я взимам след 10 дена. Ясно ми е, че не може да развива, кой знае кави големи скорости, но аз не съм и от типа "съзтезатели" - любители на скоростите. Доколкото съм запознат и не гори много. Та така очаквам който желае да каже за нея и като цяло, колко излиза всичко при кат в цифри, какво трябва да се смени по колата, за да може да става за сигурно каране и мое спокойствие и всичко което се сетите ще ми е от полза, мерси предварително.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Посъветвайте нов шофьор на Поло 1.0 99 г.

Мнениеот zfa159 » Нед 15 май 2011 19:20

Ами по-малкият двигател рядко е по-икономичен от малко по-големия.Аз лично иамх кола 1108см3 и даваше същия разход като същата,но с 1400см3 двигател.Щом си я капарирал,взимай я общо взето :)
Като пари в КАТ нямам представа,понеже скоро не съм регистрирал нищо.
За КАТ трябва да имаш изправни спирачки (вкл. и ръчна),както и изправни светлини,така че преди да отидеш там,започни с преглед на тези неща.Иначе ти дават номера,но не и преглед и трябва да отидеш отново,за да ти дадат преглед и да си вземеш документите за колата (иначе караш с временен талон,който важи един месец).
Като неща за смяна - започваш с ангренажен ремък и прилежащите му ролки,вкл. и водна помпа за някои двигатели.Продължаваш с масло и флилтри,антифриз,спирачна течност,другия ремък отпред.
Вкараш ли колата да се обслужва,искаш да прегледат всичко - дискове,накладки,спирачни маркучи,ходова част отпред и отзад,маншони,тампони,течове разни на масло и антифриз от двигателя и т.н. по-основните неща.
Сменяш каквото трябва и би трябвало да нямаш проблеми,ако колата е ок.Като я покараш ще разбереш веч дали има други скрити болежки.

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Нед 15 май 2011 22:08

Мерси колега беше полезно :beer

ognen_brum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ognen_brum » Пон 16 май 2011 5:27

въздушен филтър 7 лева , маслен филтър 5 лева, ремък и ролка мах 20 лева, гражданска под 160 лева , еко такса под 100 лева, данък под 20 лева , в кат около 70-80 лева за номера документи и прочие. Аз моето преди 1 месец го взех и засега съм доволен от разхода, поведение и най-вече, че си ми беше мечта :D

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Пон 16 май 2011 9:55

Колега незнам как е в Пловдив,в София седат така нещата-60 70 лева номера,преди това екотакса платена и технически.Разбери се с тоа от автокъщата да ходите заедно да го регистрирате.Имат познати повечето и се минава по ленсо.Моето поло го платих,чак когато излезе от кат,с документи на мое име...През цялто време си спях на предната седалка и изтрезнявах след дълга нощ :D

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 16 май 2011 10:11

spartaka написа:Та вчера след дълги търсения капарирах едно Поло 1.0 99 г.

Супер, честито за бъдещата придобивка!

Ясно ми е, че не може да развива, кой знае кави големи скорости, но аз не съм и от типа "съзтезатели" - любители на скоростите.

За първа кола звучи добре и :bowdown на млади шофьори, които не се правят на състезатели от първия ден, защото бая познати "състезатели на 1 ден" очукаха по няколко коли...Така ще ти е по-малък и разход и поддръжка и по-спокойно! :beer

Доколкото съм запознат и не гори много

Може и да гори много колега, но зависи с кой крак ще караш - тежкия или икономичния... :Mr Green Fun

Иначе колегите по-горе са обяснили какво е препоръчително да се прегледа и смени... :да:

ПС. А след като си я видял имаш ли някакви планове или идеи да променяш нещо?
И да не забравиш да се похвалиш като вземеш книжката, и да качиш снимки на колата...

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 16 май 2011 16:53

ognen_brum написа:въздушен филтър 7 лева , маслен филтър 5 лева, ремък и ролка мах 20 лева, гражданска под 160 лева , еко такса под 100 лева, данък под 20 лева , в кат около 70-80 лева за номера документи и прочие. Аз моето преди 1 месец го взех и засега съм доволен от разхода, поведение и най-вече, че си ми беше мечта :D

Кой ремък и коя ролка? :) Че тая кола има повече от един!?
Гражданската ... зависи в коя фирма, защото за млади шофьори са бая надути цените, принципно!
Успех и чакаме снимкии да качиш! ЗА икономия не е от най икономичните, след като си я капарирал вече е късно да я гледаш явно по-обстойно! Надявам се да сте гледали добре преди да я капарирате!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 16 май 2011 17:15

Цената на гражданската за млади и над 70 - годишни е по - висока. Затова моят застрахователен агент в полицата на баща ми пише и мен. На сина на колата - също, та минават по тънката тарифа.
Инак Поло - то е добро, стига моторчето да е обслужвано редовно. С двама човека си върви нормално и харчи малко.
Колкото до приказките за това, че голям мотор гори колкото малък, в 90% не е вярно. По тая логика, 1.4 гори колкото 1,0;
1,6 колкото 1,4; 1,8 колто 1,6 и накрая WR6 - колкото 1,0!
Просто малкото двигателче има по - малко загуби от вътрешно триене, по - малко загуби от ускорение на въртящи части. В градско работи в по - благоприятен за КПД - то оборотен диапазон, но на извънградско и с повече товар е в по - неблагоприятна позиция. Така че, карай си машинката и си свиркай.

ognen_brum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ognen_brum » Пон 16 май 2011 17:50

казвам какво ми е излезнало на мен! А относно гражданската, като си паралия направи си златна ако искаш. Моята беше най-евтината за моя двигател и за моя стаж като шофер!

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Пон 16 май 2011 21:56

Пичове златни сте, бяхте ми много полезни, ами утре отивам да я оправям в КАТ, разбрах сес тия от автокъщата да я докарат лично в КАТ. Аз не смятам да я плащам преди да мине всичко и я видя регистрирана на мое име. Ще кача снимки тия дни, нека само всичко мине наред. Полека-лека ще я пооправям, че и с финансите малко не съм много добре. Още веднъж много благодаря на всички :bowdown

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Чет 19 май 2011 21:25

В КАТ номерцата са 78 лв, 6,80 лв се плаща за попълване на някакво си заявление, 4 лв за поставяне на номерата...минах го преди два дни, значи цените са актуални..

Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Мнениеот tupalka » Пет 20 май 2011 21:20

готина е количката, моята жена има същото и данъка е 7 лв.

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Нед 22 май 2011 10:33

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 22 май 2011 13:44

Добре изглежда, да те радва и на път да не те оставя!
А колкото до мощност и скорост, времето за придвижване от единият край на Пловдив до другия в трафика, еднакво е за 50 и 150 конски сили. :beer

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Нед 22 май 2011 15:23

muns61 написа:Добре изглежда, да те радва и на път да не те оставя!
А колкото до мощност и скорост, времето за придвижване от единият край на Пловдив до другия в трафика, еднакво е за 50 и 150 конски сили. :beer

Мерси, още някой друг ден остава, да я постегнем малко и да взема официално книжката, пък ще джъткаме по-малко :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”