проблем с двигателя
-
marianhela
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с двигателя
здравейте на всички, аз съм нова тук и търся съвет от някого, защото съм доста притиснена. купих си голф 3 преди няколко седмици, като първа кола и млад шофьор ми се стори удачно да започна да се уча, пък и за наште пътиша смятам, че това е колата. взех колата от близък човек, който ме уверява, че е в перфектно техническо състояние, обаче се появи проблем, който страшно много ме дразни. когато не съм карала колата 2, 3 дни примерно, когато запаля двигателя започва да тресе и няма мощност докато не загрее, не е от свещите, сменени са, казват ми, че било от горивото, затова да слагам добавка, но и това не върши работа. за мен това не е нормално, колата трябва да работи като часовник по всяко време, без значение кога е палена за последно, имам прителка, която има същия проблем, но е не газ и пак така тресе двигателя, тя изобщо не я кара на бензин, аз съм само на бензин, ако някой знае нещо по темата, нека ми пише, чудя се дали това не е синдром на голфовете тройки, гадно е защото имам мерак да карам и се кефя на колата, а всъщност се появи този досаден проблем, благодаря ви

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: проблем с двигателя
Здравей, колежке.
За да може да се помогне, необходимо е да се знае вида на двигателя - неговия код.
Това са първите 2 или 3 символа от графата 'Двигател №...' в големия талон.
Пише го и на няколко места по колата, но там е най-лесно
За да може да се помогне, необходимо е да се знае вида на двигателя - неговия код.
Това са първите 2 или 3 символа от графата 'Двигател №...' в големия талон.
Пише го и на няколко места по колата, но там е най-лесно
-
marianhela
- Автомобил:
- Двигател:
ABU337944

- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Този проблем може да е от много неща. Като за начало си провери температурния датчик, но мисля, че трябва да я пипне майсторска ръка!
-
raikkonen
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABF
Мисля,че може да е Ламбда сонда.Тя за почва да работи коректно когато загрее до около 60 градуса.За да дава коректни данни на ЕCU-то когато автомобила е студен самата сонда има подгрев,може той да се е прецакал.Когато автомобила не е загрял трябва да се изключи самата букса на сондата,ECU-то влиза в сервизен режим работата на автомобила трябва да се подобри. Така можеш да разбереш дали е от нея проблема.
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
Като за начало откачи плюсовата клема на акумулатора и след 10 минути я постави на мястото си и виж дали отново ще има проблем. Това не е решение на проблема, а временно закърпване на нещата, ако въобще има някакво подобрение. Иначе проблема при мен го има същия и се оказа, че е от температурният датчик на антифриза. Успех !
- radotom
- Модератор

marianhela написа:ABU![]()
Хммм... AБУ-то не е много приказливо, ама....
Ако искаш (и имаш възможност) - заповядай довечера на сбирката в 19ч на Гребната
viewtopic.php?f=4&t=12941
С друг колега вече се уговорихме да закачим колата му на диагностика, така, че със сигурност ще нося лаптопа. Можем да видим и при теб каква грешка ще изпише.
Както по-горе написаха колегите Лабда- сонда... хммм... не е невъзможно, но Ламбдата, преди да загрее, не генерира сигнал и тогава компа си поддържа еталонните 0.4V именно за да не прави магарии.
Температурен датчик - да, възможно, ама защо само ако не е карана 2-3 дена колата?
Тя престои ли 3 часа вече си е достатъчно студена и следващите 30-40 часа няма да я охладят много повече...
Трябва да се види!

-
marianhela
- Автомобил:
- Двигател:
много ви благодаря на всички за съветите, ето примерно вчера карах....супер зле, отидох от тракия до мола на гребната...едвам, едвам, няма мощност, тресе като трактор, температурата се вдигна почти до 70, 80 градуса и нищо. Днес пали и работи като часовник и няма и следи от вчерашните мизерий, наистина си плаче за майсторче 

- radotom
- Модератор

Тъй като пропуснА деня за тестване (както и другия колега, де!
), пробвай наистина с откачане на акумулатора за 10-15мин. Извади минусовата клема. Доколкото съм чел ABU чистят грешки с това действие.
Имай предвид, че след това компютъра ще трябва да натрупа наново данни за мотора - двигателя може би ще работи малко неравномерно.
Другия четвъртък може би пак ще ида на сбирката, но ще съм с малката и ще е за кратко!
Имай предвид, че след това компютъра ще трябва да натрупа наново данни за мотора - двигателя може би ще работи малко неравномерно.
Другия четвъртък може би пак ще ида на сбирката, но ще съм с малката и ще е за кратко!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен е така ,но само няколко секунди и после се оправя.На газ няма проблем.Колежке пиши какво е излязло при теб.Успех!
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
има вариант(дано да не е това) да не пали сичките цилиндри като стои по-дълго на място, я заради издухала гарнитура, я заради нещо друго....
-
marianhela
- Автомобил:
- Двигател:
ще пиша, какво се е случило при мен, стига да стигна до майстор, а и вие, колеги, колко много ме наплашихте, сериозно ми изглежда, чак страх ме хваща, а и пропуснах да ви напиша, че като тресе двигателя в началото, отзад през ауспуха излиза бензин, не е могъл да изгори явно, което многооооо ме плаши, а на колегата, който ме покани на сбирката благодаря и със сигурност щях да дойда, ако бях прочела навреме, просто се разминахме със няколко дни, едно голямо мерси за жеста 

- VENTOCL
- Автомобил:
- Двигател:
Колешке колко оборота ти държи като тресе.
-
marianhela
- Автомобил:
- Двигател:
Бях на автодиагностика вчера, май излезе, че е от температурният датчик, майсторът каза, че на ауди и фолксваген това било слабо място, датчика, когато е развален подава грешна информация на компютъра, така на двигателя му трябва много по-голяма температура, за да работи нормално, затова чак когато загрее около 90 градуса започва да работи както трябва. Друг възможен проблем би могъл да бъде и от лошо гориво, но се моля да не е това, защото ще е доста неприятно. Каза ми, че били чувствителни тези коли. Иначе я провери цялостно - каза, че цилиндрите са си перфектни, ламбда сонда също е добре, провери да не засмуква въздух от някъде и това е ок, смятам да поръчам датчика от представителството за България, казаха ми да отида с големия талон, за да ми вземат номера на двигателя, за да поръчат с точност точно за този модел оригинал, защото китайските били пълни боклуци, ако има развитие ще пиша още подробности. 

-
marianhela
- Автомобил:
- Двигател:
за мое голямо съжаление.....излезе, че не е от температурният датчик, сложих нов, оригинален, проблема си стои, сега ще я карам на друг майстор, за да я чуе като е студена, наистна ужасно.... 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”