шумоизолация на голф 4

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
p_lamen
Автомобил:
Двигател:

шумоизолация на голф 4

Мнениеот p_lamen » Пон 16 май 2011 21:38

Здравейте, искам да засегна една тема - доста писано по нея има, но никъде не срещнах отговора, който търся. Предварително се извинявам че пиша по нещо което е писано, писано ( НЕ ГО ПРАВЯ ЗА ДА ТРУПАМ КОМЕНТАРИ.)
Става дума за изолация с цел обезшумяване не автомобила. Четох доста по въпроса и скоро се качих на една Alfa 147 която беше изолирана вместо с битум (и ДР. по специализирани материали), със стъклена вата :mrgreen: :mrgreen: (смешно а??? :applause: :applause: )и един материал които се използва при поставяне на ламинат.(ПОД НЕГО)
Та въпросът ми, е навит сам да си пообезшумя и моята кола, но се чудя дали този вариант е добър. (към битума съм малко скептичен ), а за ватата малко ми е странно.
МОЛЯ КАЖЕТЕ ВИЕ, МОЖЕ НЯКОЙ ОТ ВАС ДА СЕ Е СБЛЪСКВАЛ С ТАЗИ ГЛУПОСТ :screwy :banana :banana :banana )
ПС. алфата беше доста сполучлива между другото mhihi благодаря колеги предварително.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: шумоизолация на голф 4

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 17 май 2011 9:30

Ватата е един от най-добрите материали за звукоизолация.Трябва обаче да я слагаш на сухи места.Хубавото при нея за разлика от битумните и стиропорните е че влиза абсолютно на всякъде.Също така като копуваш от складовете гледай да е чиста и добре опакована ,че сабира много мърсотия,а по складовете я въргалят на всякъде.Понеже си тръгнал да обезшумяваш да ти кажа ,че най-големия скрцач при Г4 е пластмасата по стъклото на 3/5тата врата и самата кора - почни първо от там.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 17 май 2011 9:48

Колега, стъклената вата на Алфа-та май не е много рационално решение :shock ... Аз лично не бих сложил нещо подобно в колата, която дишам аз или другите, които се возят! А нарочно ли е сложена стъклената вата?
Но като цяло бих се придържал към стандартни материали за шумоизолация, а не към строителни материали за ламинат, паркет или таванна изолация... :beer

p_lamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p_lamen » Вто 17 май 2011 19:59

Благодаря колеги за мненията, мога ли само да попитам колегата защото каза че не би използвал този тип вата, смисъл има предвид че не е подходяща. т.е. не би я дишал можеби :wink:
БЛАГОДАРЯ ПИЧОВЕ

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Вто 17 май 2011 20:45

Ще се дръгнеш като краставо магаре от стъклената вата бре!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 17 май 2011 21:23

От тази вата ефект има :да: Преди години си слагах на жигулето такава и стана супер тихо в купето.
НО след няма и един месец самата вата по пода се смачка от стъпването и стана на прах.И ефекта изчена :lol:
Иначе не е имало сърбежи и кихане все пак беше под мокета и нямаше пряк достъп до нея,но се смачка.Просто не е за тая работа.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 18 май 2011 12:58

p_lamen написа:...

колега, разгледай тази тема от "братовчедския" форум - мисля, че ще ти е от полза.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 18 май 2011 13:05

p_lamen написа:Благодаря колеги за мненията, мога ли само да попитам колегата защото каза че не би използвал този тип вата, смисъл има предвид че не е подходяща. т.е. не би я дишал можеби :wink:
БЛАГОДАРЯ ПИЧОВЕ

По принцип знам, че е опасна при вдишане, допир и че използването на ръкавици и предпазна маска за дишане и очила е "препоръчително"...

Каменна и стъклена вата: Съдържат дразнещи дихателната система влакна (особено стъклената) – работи се с маска. От 1987 до 2001 са били класифицирани в група 2В като „можещи да предизвикат рак у човека” от Международния изследователски институт за рака, а след 2001 са поставени в група 3 като „ не можещи да бъдат класифицирани що се отнася до канцерогенността им”. Излъчват изоцианиди, фенол-формалдехид или урея-формалдехид. Според едно изследване от 08-2008 г.
http://product-testing.eurofins.com/med ... s_1086.pdf
„вредните емисии на формалдехиди от минералната вата са доста по-ниски от международните норми за вътрешни помещения”.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=17772

Аз лично не бих пробвал дали наситина е така и дали няма да се разкъса ватата и да си циркулира в купето...То ми стига, че въздушен филър си няма Б3-ката :Mr Green Fun , та и това.... :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”