КАТ и платен данък ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: КАТ и платен данък ?

Мнениеот groznika » Вто 17 май 2011 16:56

Малко инфо и от мен:

Днес ходих да си плащам данъка на колата. Касиерката ми издаде бележка, подпечата я и ми заръча добре да пазя документа и да го нося с документите на автомобила в себе си. Трябвал при продажба, при ГТП и съвсем изненадващо за мен трябвал и при проверка от КАТ :shock
Знаейки, че бележката за платен данък е необходима при нотариус в случай на продажба, а също така и при минаването на ГТП, попитах служителката от кога и КАТ изискват при проверка платен ли ми е данъка?
Жената ми отговори, че вече платения данък подлежи на проверка от КАТ заради масовите злоупотреби и карането на нерегистрирани МПС-та в данъчните дирекции. Каза, че при непредставяне на платен данък при проверка водачът подлежал на санкции...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 17 май 2011 17:48

groznika написа:Малко инфо и от мен:
Каза, че при непредставяне на платен данък при проверка водачът подлежал на санкции...
Що не я попита по кой член от ЗДвП :screwy

Хората така си говорят без да познават законите, дори и администрацията в КАТ, не се изненадвам...

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 17 май 2011 17:56

Не съм ходил да питам за членове и закони. Ходих да си платя дължимото. Какво говорят не ме вълнува след като съм изряден така или иначе ;)
На скатаващите данъци е ясно, че са им преброени дните. Любопитно е само да видим с колко ще бъдат одрусани на финала (данъци+глоби+лихви) mhihi

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 17 май 2011 19:18

groznika написа:Жената ми отговори, че вече платения данък подлежи на проверка от КАТ заради масовите злоупотреби и карането на нерегистрирани МПС-та в данъчните дирекции. Каза, че при непредставяне на платен данък при проверка водачът подлежал на санкции...

А един мармот... mhihi
Впрочем има разлика между МПС, което не регистрирано в данъчното и неплатен данък за МПС. За първото дори наскоро имаше амнистия - ако си регистрираш нерегистрираната досега кола ти опрощанат глобата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”