Nokia Ovi Maps
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Nokia Ovi Maps
До скоро ползвах GarminXT за симбиан апарати и бях сравнително доволен, но отнемаше време да се свърже със сателит, отскоро си обнових Ovi Maps-a и съм доста доволен! Казанлък->Бургас->Варна в тези градове бях и картите са доста подробни и самата навигация работи добре. Всички ограничения бяха опоменати и като си свържа CD player-a с телефона за да ми говори каката през тонколоните, беше изключително лесно да се оправя в градове които не ми бяха познати... Та сега ми идва и въпроса: Има ли някой който по-продължително да е използвал Ovi Maps и да ми каже да се доверявам ли изцяло на тази навигация или просто съм извадил късмет? Просто много хора ми казват че Ovi-то е за между другото да имаш няква навигация...
- labarone
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Nokia Ovi Maps
Аз ползвах Garmin на 5800, но ovi maps-а ми остана фаворита. Обиколих цяла германия с нея и мога да кажа, че никъде нямаше грешка. Затова и сега трябва ли ми, ползвам нея 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Колеги...имам инсталиран гармин хт на нокия С6-01 , но срещам малко трудности с работата му така че ще помоля за малко помощ....и тя е:
1. Не мога да изтрия съдържанието на папката Recent Finds. Как става този номер?
2. Прочетох в един форум как се пуска симулацията на маршрут....да но при мен не тръгва...задавам всичко както си е, изключвам Gps-a и давам Go.....да но при мен неще
количката на картата си стои на едно място.
Ще удари ли някой едно рамо да помогне да се сборя с тия мой грижи
1. Не мога да изтрия съдържанието на папката Recent Finds. Как става този номер?
2. Прочетох в един форум как се пуска симулацията на маршрут....да но при мен не тръгва...задавам всичко както си е, изключвам Gps-a и давам Go.....да но при мен неще

Ще удари ли някой едно рамо да помогне да се сборя с тия мой грижи

Макар че картите на Ови са сравнително по добре от преди, не ти препоръчвам да и се доверяваш напълно, поне не и за навигация в по малките градове! За извън БГ и аз съм чувал прекрасни мнения, по добре си ползвай Гармин, макар че ако се появи колегата Лило, ще бъде на друго мнение
, да има и по добри от Гармин, но пък Гармин определено е по добре от Ови, поне за сега. Иначе като интерфейс и на мен ми допада повече Ови, но за една навигация най важното нещо е картата, а поне за сега от Нокиа имат какво още да направят.
п.п. за колегата който питаше за симулацията при Гармин, след изк. на сателита, и Гоу, отиваш в настройки, и натискаш Simulate route.

п.п. за колегата който питаше за симулацията при Гармин, след изк. на сателита, и Гоу, отиваш в настройки, и натискаш Simulate route.

- drago_tr
симулацията тръгна
А колегата лило как да го намеря да сподели малко опит?

drago_tr написа:симулацията тръгна![]()
Пробвай на лични, разбира ги нещата

- drago_tr
мерси колега за инфото 

- drago_tr
А може ли някой да ми подскаже къде мога да проверя коя версия ми е какртата за БГ?
Не ги разбирам много тия работи и сега се ограмотявам

drago_tr написа:А може ли някой да ми подскаже къде мога да проверя коя версия ми е какртата за БГ?![]()
Manage my data - map sets - detailed maps - и там ще видиш коя версия е!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:А може ли някой да ми подскаже къде мога да проверя коя версия ми е какртата за БГ?![]()
Главно меню->гаечен клю->settings->manage my data->map sets->detailed map->тук може да цъкнеш и на бутона долу Mapsource за повече подробности!
Колегата Лило,чете.Небойте се

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Така беше за OVI-то, преди беше прекалено слаба, но от скоро време се повзеха в ръце(след като купиха NAVTEQ) и живот и здраве ще ни я обновяват по-честичко... Бях с 5800 и бях сравнително доволен, но след като обнових последната версия можеше да си дърпаш карти през самия телефон - което е супер като функция...Тръгваш за някъде - дърпаш съответната карта без да трябва PC! Сега съм с N8-00 и положението е още по-добре
. Единственото гадно е, че Garmin-а ми броеше километрите без да ме води по даден маршрут, а май OVI не може. Махнах си Garmin-а и съм си на мнение, че по-хубаво от оригиналното няма, и като интерфейс и като функции! 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа:(след като купиха NAVTEQ)

малей,кога ли е станало това

я попрочети ТЕ ТУК
Ако те чуят от навтек,доживотно ще ти забранят ползването на картите им

Нокиа си поръчва карти на навтек,понеже софта им е различен от другите стандарти.
За игото например,защо изкачат карти на по 3-6-9 месеца

п.п. че забравих
навтек работят заедно с други картосващи компании,както и те с тях.Всеки си избира ,какво точно да пусне.Всеки си има местен картосвач.

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Това, което си споделил е донякъде така...
Не знам колега, това, което съм чел ме навежда на други мисли за останалата част...
От линк-а, който си дал нищо съществено не излиза, освен, че е регистрирана като офшорка
базирана в Чикаго и дето се вика terms and conditions:
Една малка статийка от 03 Окт 2007:
И подкрепена от информация от Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Navteq

Не знам колега, това, което съм чел ме навежда на други мисли за останалата част...
От линк-а, който си дал нищо съществено не излиза, освен, че е регистрирана като офшорка
базирана в Чикаго и дето се вика terms and conditions:
NAVTEQ North America, LLC
425 West Randolph Street
Chicago, IL 60657
Една малка статийка от 03 Окт 2007:
Nokia купи NAVTEQ
Финландската компания Nokia купи NAVTEQ. По официални данни, най-големият производител на мобилни телефони ще плати по $78 за всяка акция на NAVTEQ.
Преди да оценим тази стъпка на Nokia, нека отбележим с какво точно се занимава NAVTEQ. Тази голяма компания е един от главните доставчици на цифрови топографски карти и съпътстваща информация за автомобилните навигационни системи, мобилни телефони, специализирани Интернет услуги, правителствени и частни организации. С покупката на NAVTEQ Nokia получава на разположение екип добри специалисти, огромно количество клиенти и най-съвременни технологии.
И подкрепена от информация от Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Navteq
Nokia subsidiary
On October 1, 2007, it was announced that Nokia would acquire Navteq in a deal valued at an estimated $8.1 billion (€5.7 billion). Navteq shareholders approved the deal in December 2007. The European Commission in July 2008 ruled the deal did not violate anti-trust rules clearing the way for closing the deal.[8][9]

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
хаха,мани зарежи
Дружеството е притежание(собственост) на навтек,ама дъщерно на нокиа
е попиках се
Как ли нокиа няма да има претенции да и се сложи името на сайта на навтек
при положение,че са ги купили 
И с колко "малки" суми се разминават информациите
п.п.
Ето я статията ,където ясно става,че Да,има такова споразумение,но навтек си остава водещ навтек!
Ама прочети цялата стая.
и ТУК леко "лирично" отклонение,на казаното от мен по-нагоре
Чудно,как ,хем гармин,хем пък овимапс.Огледай датите на статиите
Дружеството е притежание(собственост) на навтек,ама дъщерно на нокиа

е попиках се

Как ли нокиа няма да има претенции да и се сложи името на сайта на навтек

И с колко "малки" суми се разминават информациите

п.п.
Ето я статията ,където ясно става,че Да,има такова споразумение,но навтек си остава водещ навтек!
Ама прочети цялата стая.

NAVTEQ is a leading provider of comprehensive digital map information for automotive navigation systems, mobile navigation devices, Internet-based mapping applications, and government and business solutions. NAVTEQ also owns Traffic.com, a web and interactive service that provides traffic information and content to consumers
и ТУК леко "лирично" отклонение,на казаното от мен по-нагоре

Чудно,как ,хем гармин,хем пък овимапс.Огледай датите на статиите

- drago_tr
Значи за картата пише:
OFRM Contrours v1.02; OFРМ Geotrade TOPO V5.20 lat
OFRM GEOTRADE TOPO25T 5.20 LAT
Добра ли е тази и има ли по нова за моята апаратурка?
OFRM Contrours v1.02; OFРМ Geotrade TOPO V5.20 lat
OFRM GEOTRADE TOPO25T 5.20 LAT
Добра ли е тази и има ли по нова за моята апаратурка?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”