голф 2 1.6TD добавяне на intercooler
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 2 1.6TD добавяне на intercooler
Аз съм с Джета 1.6тд и сега обикалям по моргите в Габрово за кулер 50 лв нормална цена ли е .Харесах си един от фиат доста голям обаче аз мисля да бутна помпата турбината и да извадя през решетката спортен филтар защото на дизела колкото повече стоден въздух муу дадещ толкова повече варви .Ако не е така ме поправете ..
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
diqn111 написа:Аз съм с Джета 1.6тд и сега обикалям по моргите в Габрово за кулер 50 лв нормална цена ли е .Харесах си един от фиат доста голям обаче аз мисля да бутна помпата турбината и да извадя през решетката спортен филтар защото на дизела колкото повече стоден въздух муу дадещ толкова повече варви .Ако не е така ме поправете ..
И не само дизела върви повече като му подадеш повече студен въздух.

Между другото един приятел експериментира като сложиш навлажнен парцал, не много плътен на тръбата за въздушния филтър без самия филтър и каза че има ефект, докато не изсъхне парцала.

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
diqn111 написа:Аз съм с Джета 1.6тд и сега обикалям по моргите в Габрово за кулер 50 лв нормална цена ли е .Харесах си един от фиат доста голям обаче аз мисля да бутна помпата турбината и да извадя през решетката спортен филтар защото на дизела колкото повече стоден въздух муу дадещ толкова повече варви .Ако не е така ме поправете ..
Това с кулер,помпа и турбо,горе долу правилно си го замислил,но си помисли добре за спортния филтър,разположен,извън решетката,защото ако по някаква случайност му се случи да пийне малко водица,тогава някоя от биелите,ще приеме формата на полумесец

П.П.
За Golf_Diesel_...много интересна идейка е това с парцала

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
emiltd написа:diqn111 написа:Аз съм с Джета 1.6тд и сега обикалям по моргите в Габрово за кулер 50 лв нормална цена ли е .Харесах си един от фиат доста голям обаче аз мисля да бутна помпата турбината и да извадя през решетката спортен филтар защото на дизела колкото повече стоден въздух муу дадещ толкова повече варви .Ако не е така ме поправете ..
Това с кулер,помпа и турбо,горе долу правилно си го замислил,но си помисли добре за спортния филтър,разположен,извън решетката,защото ако по някаква случайност му се случи да пийне малко водица,тогава някоя от биелите,ще приеме формата на полумесец...затова е хубаво филтъра да бъде на защитено от директна водна струя място.За по студен въздух,можеш да му направиш импровизирана преградка,защитаваща го от топлината на двигателя!
П.П.
За Golf_Diesel_...много интересна идейка е това с парцала![]()
Увеличаваш вървежа за няколко минути без да пипаш нищо по двигатела.

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
ем що е така ...махайте филтрите и чакайте дъжда ....и газ газзз
ПС: Аз съм забелязал ,че на хладно време и влажно много добре се набира бегачката

ПС: Аз съм забелязал ,че на хладно време и влажно много добре се набира бегачката

- WOB
- Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
- Двигател: JR 1984
И в планината е така, заради атмосферното налягане 

Върни се в “Дизелови агрегати”