Как да си полираме джантите.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- skary9
- Автомобил: Vw MK3
- Двигател:
Re: Как да си полираме джантите.
Луд умора няма 

и аз купих паста и кече от битака. Кечете 5лв пастата 2лв. Махнах лака с 180, после всички сухи 240, 320, 400, после водни 600, 800, 1000, 1500, 2000 после направо с пастата за полиране на метали и кечето с бормашина. Ефекта е огледало.
Сега почвам останалите джанти, плана е само бордовете на Borbet A 16" 9J.
Имам обаче няколко въпроса, с какво чистите кечето като се позатъпче ? Някой пробвал ли е да намаже кечето с паста и с масло ?
Видях зашити кръгли парцали по напред в темата, тях кога ги ползвате ?
С зелената паста за полране на метал или вече с полиращите пасти накрая ?
Накрая минах целия борд с паста на 3М - 75 това грешка ли е ?
четох че при някои колеги се получавало помътняване , при мен си остана лъскаво даже по лъскаво стана, аз главно за защита я намазах накрая пастата да бяга водата и праха от вече полирания борд.
Имам обаче няколко въпроса, с какво чистите кечето като се позатъпче ? Някой пробвал ли е да намаже кечето с паста и с масло ?
четох че при някои колеги се получавало помътняване , при мен си остана лъскаво даже по лъскаво стана, аз главно за защита я намазах накрая пастата да бяга водата и праха от вече полирания борд.
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
За да си изчистиш кичетата използвай камак от шмергел.Цялата ченилка пада 
Ето и уредчето на едно приятелче но много го мързеше да търка и затова не се получи толкова добре а и все пак не е аломиний

Ето и уредчето на едно приятелче но много го мързеше да търка и затова не се получи толкова добре а и все пак не е аломиний

- tupalka
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMR
DoH_KuXoT написа:и аз купих паста и кече от битака. Кечете 5лв пастата 2лв. Махнах лака с 180, после всички сухи 240, 320, 400, после водни 600, 800, 1000, 1500, 2000 после направо с пастата за полиране на метали и кечето с бормашина. Ефекта е огледало.
пусни една снимка деее

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
dinkonikolaev написа: камак от шмергел
аломиний
Добре бе братко,вчера си бил на матура и после ще кажеш,че имаш оценка над 5.5

Eдин въпрос към колегите, полирали много джанти: Ако по джантата има язвички, който не излизат с търкане и искам да опитам да запълня с калай, с какво да почистя алуминия за да полепне калая???
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
anton4o написа:Eдин въпрос към колегите, полирали много джанти: Ако по джантата има язвички, който не излизат с търкане и искам да опитам да запълня с калай, с какво да почистя алуминия за да полепне калая???
несъм полирал джанта до сега но мога да кажа че сярната киселина е добро решение за твоя проблем , но преди всичко сложи малко цинк във киселината да му земе силата
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
feikot написа:dinkonikolaev написа: камак от шмергел
аломиний
Добре бе братко,вчера си бил на матура и после ще кажеш,че имаш оценка над 5.5
Не съм казал че съм отличник нито че ще имам висока оценка
Хайде нещо прясно

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
А след като са полирани джантите може ли да ги измия с вода, ако някъде е останалоо малко ненанесена паста да се измие 
- zMeeV
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Айде и при мен се започна филма... BBS RS 722 16"x7J ET43. Доста умувах дали да им сменям цвета но в крайна сметка реших, че златистото някак не се връзва на колата ми (вие кажете дали греша).

Напръсках периферията на болтовете с WD-40 и след 15 минути се започна разглобяването.За мое щастие не успях да скъсам нито 1 болт. Ето след 30-тина минути ситуацията:

Напръсках ги обилно с Body 700 Paint Remover и след това терминатор.Eто след известно време въздействието им:

Реших да използвам шпакла от комплект фолио за стъкла тъй като е достатъчно твърда а и няма да нарани алуминия

Толкова за днес.При интерес мога да снимам по-подробно целия процес. За цвета съм се спрял на едра сребриста перла и участъците м/у спиците - черно, полиран борд и те така... Утре продължаваме със свежи сили

Напръсках периферията на болтовете с WD-40 и след 15 минути се започна разглобяването.За мое щастие не успях да скъсам нито 1 болт. Ето след 30-тина минути ситуацията:

Напръсках ги обилно с Body 700 Paint Remover и след това терминатор.Eто след известно време въздействието им:

Реших да използвам шпакла от комплект фолио за стъкла тъй като е достатъчно твърда а и няма да нарани алуминия

Толкова за днес.При интерес мога да снимам по-подробно целия процес. За цвета съм се спрял на едра сребриста перла и участъците м/у спиците - черно, полиран борд и те така... Утре продължаваме със свежи сили

-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
давай снимков материал, няма да е излишен.
-
bojilov11
- Автомобил:
- Двигател:
Към колегата със 16" BBS,колега доста хора от форума сме с точно такива джанти (мисля,че са оригинални) и доколкото съм разглеждал почти на всички бордовете са корозирали (окислили) и имат нужда от възстановяване. Така че,интерес към процеса определено има и снимките никак не са излишни. В тази връзка бих искал да те попитам с кой номер,и какъв точно ключ свали бордовете,трудно ли беше,и според теб има ли смисъл ръчно да опитвам да премахна лака,с корозията по него,или да предпочета обработване с песъкоструй? Иначе мисля че работиш доста професионално и ти се получава много добре.
- zMeeV
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bojilov11 написа:Към колегата със 16" BBS,колега доста хора от форума сме с точно такива джанти (мисля,че са оригинални) и доколкото съм разглеждал почти на всички бордовете са корозирали (окислили) и имат нужда от възстановяване. Така че,интерес към процеса определено има и снимките никак не са излишни. В тази връзка бих искал да те попитам с кой номер,и какъв точно ключ свали бордовете,трудно ли беше,и според теб има ли смисъл ръчно да опитвам да премахна лака,с корозията по него,или да предпочета обработване с песъкоструй? Иначе мисля че работиш доста професионално и ти се получава много добре.
Колега, номерчето не го помня но утре ще погледна за да ти споделя. Бордовете не се свалят а чрез болтовете се затяга центъра към тях (справка-виж снимките).Относно песъкоструя за бордовете съм скептично настроен но все пак трябва да се види съсътоянието им. Едва ли корозията ще е пробила толкова дълбоко, че да се налага тази интервенция. Лака не е проблем да го премахнеш на ръка със шкурка взависимост от това къде колко е наранен и съответно преценяш с коя да започнеш (на едната започнах от 120 - на другата 60). Песъкоструя ще нарани цялата повърхност и след него ще е нужно повече усилие за да загладиш целия борд. При шкурките това липсва; ще ползваш по-едра единствено където е нужно и от това печелиш време и усилия. Надявам се бях достатъчно ясен. Ако имаш въпроси не се стискай да питаш...
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Да се похваля и аз какво направих за 2 дни търкане(само на бордовете), иначе джантите съм ги търкал до алуминий и от двете страни и след това шприц и боя: http://grishitu.snimka.bg/tuning/djanti-polo.595892