Проблем с ТЕМПЕРАТУРАТА на Пасат Б3
- sladura2206
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с ТЕМПЕРАТУРАТА на Пасат Б3
Здравейте колеги карам Пасат Б3 88г 1.8МИ.От известно време стрелката на ТЕМПЕРАТУРАТА забелязвам че седи под 70гр. независимо къде карам. Колата загрява перката се включва и изключва парното е на 6. Смених капачката на казанчето съчия проблем няма управия.Сега незнам кво да сменя вече датчик или термостат. Търсих в търсачка но не намерих същия проблем ако има такава тема моля да бъда ИЗВИНЕН. Благодаря предварително
- xploid91
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AGU 2002
Re: Проблем с ТЕМПЕРАТУРАТА на Пасат Б3
Най-вероятно е термостата 

Аз имах същия проблем с Пасат (RP-двг). Отначало не обръщах особено внимание. След време установих, че причината е в термостата - и по-точно в гуменото уплътнение. Така, че смени термостата и внимателно сложи ново гумено уплътнение. Ако не е добре монтирано се получава нещо като бай-пас и антифриза минава около термостата и колата не може да достигне оптимална темпаратура
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
sladura2206 написа:Здравейте колеги карам Пасат Б3 88г 1.8МИ.От известно време стрелката на ТЕМПЕРАТУРАТА забелязвам че седи под 70гр. независимо къде карам. Колата загрява перката се включва и изключва парното е на 6. Смених капачката на казанчето съчия проблем няма управия.Сега незнам кво да сменя вече датчик или термостат. Търсих в търсачка но не намерих същия проблем ако има такава тема моля да бъда ИЗВИНЕН. Благодаря предварително
Според мен щом перката се вкл-изкл може да не е термостат провери долният маркуч на радиатора като я запалиш дали се затопля и той ,ако е да термостат.
- sladura2206
- Автомобил:
- Двигател:
Ще проверя това за маркуча а термостат какъв бихте ми препоръчали НЕ искам разни б.....ци за по 10лв /примерно /
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
sladura2206 написа:Здравейте колеги карам Пасат Б3 88г 1.8МИ.От известно време стрелката на ТЕМПЕРАТУРАТА забелязвам че седи под 70гр. независимо къде карам. Колата загрява перката се включва и изключва парното е на 6. Смених капачката на казанчето съчия проблем няма управия.Сега незнам кво да сменя вече датчик или термостат. Търсих в търсачка но не намерих същия проблем ако има такава тема моля да бъда ИЗВИНЕН. Благодаря предварително

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Теодор написа:А дали уреда на таблото ти показва вярно
И аз това си мисля, че проблема е в таблото(студен спойка май му казват), щом си работи перката - спира и се пуска...това ме навежда на идеята, че не е термостат.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
nokiangage написа:Теодор написа:А дали уреда на таблото ти показва вярно
И аз това си мисля, че проблема е в таблото(студен спойка май му казват), щом си работи перката - спира и се пуска...това ме навежда на идеята, че не е термостат.

- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Теодор написа:nokiangage написа:Теодор написа:А дали уреда на таблото ти показва вярно
И аз това си мисля, че проблема е в таблото(студен спойка май му казват), щом си работи перката - спира и се пуска...това ме навежда на идеята, че не е термостат.По точно от стабилизатора на напрежението идва проблема
Колеги и аз го имам този проблем със стрелката на температурата,но съм много зле с финната електроника

Ако някой може да обясни каде да търсим проблема ще съм му много благодарен.

-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Теодор написа:nokiangage написа:Теодор написа:А дали уреда на таблото ти показва вярно
И аз това си мисля, че проблема е в таблото(студен спойка май му казват), щом си работи перката - спира и се пуска...това ме навежда на идеята, че не е термостат.По точно от стабилизатора на напрежението идва проблема
Ако е стабилизатора ще му лъже и показанията на бензина ,при мен от стабилизатора прекъсваше захранването и темперетурата на антифриза и бензина падаха на нула.
viewtopic.php?f=6&t=155905&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE+%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
Измери реалната температура с мултицет или термометър.
При пускане и спиране на перката, най-вероятно е датчик температура на тройника или таблото.
При пускане и спиране на перката, най-вероятно е датчик температура на тройника или таблото.
- stefanov65
- Автомобил: vw golf 1.9 tdi
- Двигател: AJM 2000
Layman написа:Измери реалната температура с мултицет или термометър.
Здравейте ,и аз имах този проблем ,но за малко .Бутнах долния маркуч като включи перката и разбрах че може би е от датчика за 2 мин работа смених го и готово
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
имам проблем със ЗАГЛАВИЕТО на темата.
имаш 15 мин. да се промени според правилата!
имаш 15 мин. да се промени според правилата!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
сладур-изтекоха...