Здравейте колеги мотора ми е ПБ с климатик и хидравлика 90г
Шайбата на водната помпа е двойна като вътрешната (от към мотора) е с лагер, който е разбит:
http://nsstoev.snimka.bg/other/pasat.556597.21765450
Номера на шайбата е 027.121.028 , която въобще не я дават за моя мотор
и смятам че климатика е добавян в последствие, тази която е дават за моя мотор не става
Това е снимка на лагера:
http://nsstoev.snimka.bg/other/pasat.556597.21765451
някакъв плъзгащ месингов мяса
Мога ли да намеря такъв лагер някъде и евентуално да го сменя ?
Или някъв друг варянт да споделите ?
В един руски форум разправя един че бил заварил шайбата( да не лагерува) и така 2 год. нчмал проблеми...
Днес цял ден по морги и нищо
Проблем с шайба- водна помпа Пасат б3 Мотор ПБ с клима и хи
- olimpiaivo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с шайба- водна помпа Пасат б3 Мотор ПБ с клима и хи
За твоята кола си е колега има грешка в етката аз съм с голф с такъв мотор 90 и е по същия начин.До 90 са така след 90 са с твърда шайба на водната помпа и с един малък ремък който върти само хидравликата.Tази лагерната шайба е по скоро ролка да не опира ремъка на климатика във водната помпа,незнам твоята колко е износена и какъв и е проблема при мен си се върти свободно но проблеми нямам.Нова е една торба пари,като вариант имаш да си намериш шайба за водната помпа от по нова година която е твърда,махаш малката шайба от водната помпа и си слагаш едно ремъче да ти върти само хидравличната помпа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря колега!
Взех твърда шайба ама е по-дълбока /ще измести ремъка на страни/ може да е грешна... номера е 027 121 031
Ама ей сега на старата и лепа заварките и си слагам нея /само ще гледам да не я изкривя/
И както ме посъветва - един малък ремък за хидравликата без да минава през помпата.
Много съм загубен
как не се сетих
Още веднъж много блаодаря!
Взех твърда шайба ама е по-дълбока /ще измести ремъка на страни/ може да е грешна... номера е 027 121 031
Ама ей сега на старата и лепа заварките и си слагам нея /само ще гледам да не я изкривя/
И както ме посъветва - един малък ремък за хидравликата без да минава през помпата.
Много съм загубен

- olimpiaivo
- Автомобил:
- Двигател:
nsstoev написа:Много благодаря колега!
Много съм загубенкак не се сетих
ще стане и да я завариш но го направи да не минава ремъка на хидравликата през помпата защото ще ти въртят помпата и 2-та ремъка а шайбата на климатичния ремък е с демфер и ще ти се полуава разминаване в оборотите на моменти.Ако решиш да си търсиш шайба мога да ти кажа номера и на какви коли се монтира.
- toto69
- Автомобил: фолксваген т4
- Двигател: abl 2000
- Контакти:
Здравей и аз имам същият проблем със същата шайба ,ти как го реши намери ли си шайба.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Това е бивша демпферна шайба.
Re: Проблем с шайба- водна помпа Пасат б3 Мотор ПБ с клима
Колеги шайбата 027.121.028 се намира лесно има я в магазините и е малко над 130 лв.