Привет колеги!
Няколко въпросчета свързани с този модел на голф 4 - 2.8 V6 4motion
Има ли някой от форума с такава кола?
Какво е задължителното обслужване стандартно (като масло и т.н) и по-специфично за този модел след покупка на такава кола от чужбина?
Ще съм признателен ако някой с такава кола или запознат с това сподели впечетления.
За какво трябва да се гледа по-специфично при покупка на тази кола и има ли нещо което е чест дефект....
Голф 4 V6 - обслужване след покупка "нов внос" от чужбина
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Голф 4 V6 - обслужване след покупка "нов внос" от чужбина
Маслото не спада дори към "профилактика" - профилактика, която се прави при покупка на нова стара кола са ремъци, ролки, филтри, водна помпа и т.н. При моделът, който споменаваш съответно сумата ще е прилична 
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Те тези неща които си изброил колега са стандартни за всяка кола ....
Мен като цяло ме интересува нещо по-специфично ...
Нещо относно ангренажната верига някой да знае ?
Мен като цяло ме интересува нещо по-специфично ...
Нещо относно ангренажната верига някой да знае ?
-
Bygav
- Автомобил:
- Двигател:
Последна промяна от Bygav на Сря 18 май 2011 11:16, променено общо 1 път.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Bygav написа:Хах колега, тоя пост малко стил "гъзария" си го пуснал. Човек, който взема двигател с такива параметри определено знае какво да гледа и как да го ремонтира или поне има приятели, които да направят това.
Защо реши така
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Задължително се сменя маслото и филтъра на Халдекса (4х4 системата)!!!
После го сменяш на всеки 30 000 км пробег.
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Bygav написа:Хах колега, тоя пост малко стил "гъзария" си го пуснал. Човек, който взема двигател с такива параметри определено знае какво да гледа и как да го ремонтира или поне има приятели, които да направят това.
Колега,
поста ти е напълно безсмислен.
Няма грам полезна информация, освен това определението ти за гъзария и напълно излишно и безпочвено.
В поста ми няма грам гъзария, точно обратното - наистина се интересувам от това което питам.
А къде по-добро място от форума, където евентуално може би има някой запознат.
И тъй като това е рядко срещан двигател, едва ли има много хора с опит. А за мен частица информация и полезна.
Както гледам ти май обаче не си запознат, но за сметка на това спама ти се отдава добре.
Колегата Haralampi е прав. Няма никой роден научен.
Преди време като си купувах ABF-а не знаех почти нищо за този двигател. Бях се ориентирал към Хонда, но един приятел си продаваше Голфа и ми каза поне да го пробвам. Е ... от там се започна с любовта към марката.
Наскоро пробвах Голф 4 V6 и отново останах меко казано впечатлен. Така е - нищо не знам за този модел, но след удоволствието което изпитах зад волана на тази чудна машинка, реших да се поинтересувам и без грам гъзария да направя първата стъпка към покупката на любимата марка под формата на Г4 V6.
Така че - питанките ми остават непроменени. Всяко полезно инфо и добре дошло.
Bygav - яд ме е че има безполезни спамери като теб. Толеранса към подобни изявления като твоето трябва да е нулев ....
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
brabus написа:Задължително се сменя маслото и филтъра на Халдекса (4х4 системата)!!!
Колега, виж какво намерих в нета ... на испански е но този език не ми е непонятен ...
http://repsol.com/se/ProductosyServicio ... 3680,83674
Доколкото виждам маслото би трябвало да е 5W-40
Относно Халдекса
- Capacidad: Primer llenado (0,42 litro)
Llenado tras el mantenimiento (0,25 litro)
Демек първо пълнене 0,42литра, следващо при смяна 0,25
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Не съм сигурен за количествата, защото не съм имал моя кола с Халдекс и не ми се е налагало да проверявам.
Но гарантирано в момента в Еура Тек (Шкода представителството) смяната масло, филтър и труд е около 130 лв.
Това е като инфо от мен.
Някой подценяват смяната на това масло. Затова те посъветвах да го смениш като обслужваш колата.
Ако моторът е под 200 000 км не би трябвало да чуваш никакво потропване от ангренажните вериги. Обикновено се получава след 220 ~ 230 к км пробег. Сменят се обтегачите на веригата. Цената ми се върти нещо около 120~130 лв., но тук може и да те подвеждам.
Нищо по-специфично няма, сравнено с ABF-а. Просто имаш още 2 цилиндъра.
Но гарантирано в момента в Еура Тек (Шкода представителството) смяната масло, филтър и труд е около 130 лв.
Това е като инфо от мен.
Някой подценяват смяната на това масло. Затова те посъветвах да го смениш като обслужваш колата.
Ако моторът е под 200 000 км не би трябвало да чуваш никакво потропване от ангренажните вериги. Обикновено се получава след 220 ~ 230 к км пробег. Сменят се обтегачите на веригата. Цената ми се върти нещо около 120~130 лв., но тук може и да те подвеждам.
Нищо по-специфично няма, сравнено с ABF-а. Просто имаш още 2 цилиндъра.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
На около 200 000км. се сменят ангренажни вериги - 2бр. успокоители - би трябвало да са 4бр. и хидравличен обтегач на веригите.
Задължително прегледай съединителя, защото на почто всички коли с такъв мотор, които съм виждал да се продават е заминал...
Слаби места са му течове от гарнитурите и семеринг на кол. вал.
Това е по механиката.
Останалото е електроника, а там нещата се разбират на една качествена диагностика.
Гледал ли си нещо конкретно, щото тука в БГ май има към 3-4 бройки, които се продават и заслужават внимание?
Задължително прегледай съединителя, защото на почто всички коли с такъв мотор, които съм виждал да се продават е заминал...
Слаби места са му течове от гарнитурите и семеринг на кол. вал.
Това е по механиката.
Останалото е електроника, а там нещата се разбират на една качествена диагностика.
Гледал ли си нещо конкретно, щото тука в БГ май има към 3-4 бройки, които се продават и заслужават внимание?
- rgi2003
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, на моята верига обтегачите и се разтропаха на 190 000км, така че внимателно.Ремонта след като бях достатъчно глупав да продължа да карам юнашката ми излезна точно 1700 долара със смяната на съединителя, който също беще почти заминал.Успех и поздрави за новата придобивка.
- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото на диференциала също се сменя и е препоръчително да избереш Castrol SAF-XJ 75W-140! Честито за покупката и много безаварийни километри да минеш 

- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, благодаря за помощта и съветите 
Не бързайте да ми честитие все още обаче - направил съм сериозни постъпки за покупка, но все още не съм я купил .... Надявам се скоро ... може би
Не бързайте да ми честитие все още обаче - направил съм сериозни постъпки за покупка, но все още не съм я купил .... Надявам се скоро ... може би
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”