Колеги моля помогнете със съвети.
Мераклисал съм се да взимам един пасат Б3, 92г. Аррива, 2.0, 4х4.
Колата е много запазена, волана, педалите, скоростен лост, седалки, изобщо всичко е като ново с изклюение на пушенето.
Многоо пуши(сив пушек от ауспухът), като загря намаля пушекът.
Човекът от който искам да я купя каза, че я е карал само със 100 октана бензин.
Възможно ли е от това да е издухал гумичките на клапаните.
В някакъв севиз му казали, че е за смяна на гумичките.
Възможно ли е от това да пуши толкова?
Ако е това колко пари ще ми струва този ремонт.
Дава я на многоо добра цена.
Мерси предварително

Да купувам ли при положение че пуши яко.
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
Re: Да купувам ли при положение че пуши яко.
около 200лв
ако се сваля главата което аз ти препоръчвам да направиш.
ако се сваля главата което аз ти препоръчвам да направиш.
- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
като за начало, всеки който продава, лъже или крие нещо, 100 октана карат само в Япония, дай повече подробности за мотора, ако е прегрят може да не се разминеш само с гумички, може да се наложи и едни сегменти да му смениш, виждам, че си мераклия, ако е вземеш направи е както трябва, но отиди с някой който разбира, ти от мерак доста неща ще ти обягнат, щом гледаш само външният вид, ако е 1,6 не ти го препоръчвам този мотор.Но както си решиш, и да знаеш, че гори здраво, успех
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Според мен ако колата е хубава и не искаш да я изпуснеш го накарай да ги смени. Ако се оправи му дай колкото е ремонта, ако не се оправи да си я кара със здраве. Ако е сигурен, че е от тях ще се навие. Ако не е сигурен или някой му е казал, че МОЖЕ да е от тях няма да му се рискува, щото работата и по-дебела може да му дойде 
Има и друг вариант отидете при доверен на теб майстор и го помолете да ги смени, но без да сваля главата, ей така, за пробата само. Иначе наистина е по-добре да се свали главата, ама тук само за труд искат около 120 лева, като прибавим напасване на клапани, профилактика, гарнитури, о-пръстенчета и други дребни неща цифрата би набъбнала над 200 лева дори. Да не говорим ако видиш кофти гледка като отворят мотора и се наложи и смяна на непредвидени неща

Има и друг вариант отидете при доверен на теб майстор и го помолете да ги смени, но без да сваля главата, ей така, за пробата само. Иначе наистина е по-добре да се свали главата, ама тук само за труд искат около 120 лева, като прибавим напасване на клапани, профилактика, гарнитури, о-пръстенчета и други дребни неща цифрата би набъбнала над 200 лева дори. Да не говорим ако видиш кофти гледка като отворят мотора и се наложи и смяна на непредвидени неща

Последна промяна от stefan4o на Сря 18 май 2011 21:54, променено общо 2 пъти.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Мой съвет-вземай я ако ти я подарява,иначе се огледай за някой по-потдържан екземпляр.Щом пуши така 100% са сегменти,един господ знае кво му се е случвал на този мотор за да пропуши така.Звучи ми като разходи измерими в пари...ако ме разбираш 

- vladaeca
- Автомобил: VW Passat B5 4Motion
- Двигател: ADR 98
- Контакти:
Модел на двигателят не знам. 2000сс пълна инжекция. Не е слагана ГАЗ.
Има си всичко ел. Шибидах, 4-те ел. стъкла, лети оригинални джанти,работещ климатик,здраво серво, здраво окачване, 4х4, абе всичко е супер, но пуши.
Много пуши като я поткарах на 2-3000rmp погледнах отзад и се уплаших.
Мъгла от син пушек. Незнам коло е изхарчила но е многоо.
Идеята на stefan4o е добтра.
Да предложа на продавача той да и оправи клапаните и тогава да я взема.
Ина4е поразпитах некакви хора и всички казват че толкова от гумички не може да пуши и 100% има сегменти за смяна, което прави мнооо пари.
Някой може ли да каже как стоят нещата с основен ремонт.
Много пари ли струва и заслужава ли си да се занимавам?
Некакви такива идеи ми дадоха, но не знам какво да правя.
Много е запазена(кукличка) но пуши като сар дизел.
Има си всичко ел. Шибидах, 4-те ел. стъкла, лети оригинални джанти,работещ климатик,здраво серво, здраво окачване, 4х4, абе всичко е супер, но пуши.

Много пуши като я поткарах на 2-3000rmp погледнах отзад и се уплаших.
Мъгла от син пушек. Незнам коло е изхарчила но е многоо.
Идеята на stefan4o е добтра.
Да предложа на продавача той да и оправи клапаните и тогава да я взема.
Ина4е поразпитах некакви хора и всички казват че толкова от гумички не може да пуши и 100% има сегменти за смяна, което прави мнооо пари.
Някой може ли да каже как стоят нещата с основен ремонт.
Много пари ли струва и заслужава ли си да се занимавам?
Некакви такива идеи ми дадоха, но не знам какво да правя.
Много е запазена(кукличка) но пуши като сар дизел.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Ako купето е здраво и ти харесва вземай го мотор се прави или сменя както е по-изгодно
По-добре да имаш купе и да нямаш мотор който е сменяема част от колкото да имаш мотор но да нямаш на какво да го сложиш.

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
основен ремонт под 500-1000лв няма
- vladaeca
- Автомобил: VW Passat B5 4Motion
- Двигател: ADR 98
- Контакти:
Ако в най-добрия случай направя росновен емонт за 500лв, и след това сам си сложа втора ръка газов инжекцион за още мин. 500лв, пак ми стъпва на 2000лв, което е на кантар за такава кола?
Утре отказвам зделката(срещата при нотариуса) и ще преговарям за диагностика и проврка на сихрото. Ако трябва да се прави основен ремонт, но сихрото е ОК може и да има сзделка. Аз я искам заради запазеното купе и сихрото, а както каза колегата по горе двигател се сменя или прави. даже имам идея от къде да взема приличен двигател.
Утре отказвам зделката(срещата при нотариуса) и ще преговарям за диагностика и проврка на сихрото. Ако трябва да се прави основен ремонт, но сихрото е ОК може и да има сзделка. Аз я искам заради запазеното купе и сихрото, а както каза колегата по горе двигател се сменя или прави. даже имам идея от къде да взема приличен двигател.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ама ти сериозно ли щеше да я купиш без да знаеш ИСТИНСКАТА причина на пушенето? Малко не ми се връзва кола да е в толкоз идеално състояние на всичко, а собственикът да няма поне едни 50 лева да й смени гумичките, поне като за продажба да замаже положението
Т.е. мисля, че много е вероятно пушенето да е само един от многото проблеми, които те очакват по тая кола, но само той е видим 

- kirqka79
- Автомобил:
- Двигател:
Да купувам ли при положение че пуши яко??? Парите са си твои,аз не бих я купил!!!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Не съм се ровил скоро в ПРОДАВА, но сигурно цял 2Е двигател ще се намери за около 300 - 400 лева, така че ако останалото работи /синхро, климатик и т.н.т/ и ценат е добра, защо пък не!?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Колкото и запазено да е това купе, не си струва. Мотора е капут - даже да ги няма гумичките, няма да пуши токова. За да го продава толкоз евтино, няма да е само двигател Като го вземеш и ще почнеш - предница, трансмисия, газова уредба... То ако всичко това е наред, продавача ще си оправи мотора. А с газова втора употреба може да се набълбукаш здраво, та ще ти излезе златна. Нервите не смятам.
Мое мнение - ако искаш 4Х4, насочи се към Ауди. По - добро от Синхро.
Мое мнение - ако искаш 4Х4, насочи се към Ауди. По - добро от Синхро.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
vladaec, хем си от София, а и си от доста време във форума. Уговори се с някой от форумните майстори, направете оглед и реална преценка на финансовата част за вероятния ремонт.
Правилно си се насочил, че ако като цяло автомобила наистина е в добро състояние(и продажната цена те устройва) самият мотор може направо да се подмени.
Ще очакваме включване с новата придобивка.

- ФСБ
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
къв е смисъла да купуваш кола, която тепърва да почваш да я правиш и то да я правиш сериозно... то с тва ще се убие целия кеф от новата покупка. Аз поне не бих купил кола, за която предварително знам че има голям проблем, бъди сигурен че за кола от 92 година ще изникнат още много скрити неща за правене и ще сълаляваш че си се хванал на хорото. По добре си намери друга такава, но читава макар и по-скъпа. Тва е мое мнение де..
успех