Да купувам ли при положение че пуши яко.
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
Re: Да купувам ли при положение че пуши яко.
И според мен не я взимай!!! Търси нещо из форума! 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Сега пуши от главата на колата,после ще пуши твоята...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Айде стига глупости бе. Ако купето е добро няма ръжда,не е удряно сериозно (щот то е ясно че кола не ударена и жена не е..... няма),синхрото е наред,климата работи и т.н. Абе със две думи ако грижата е във мотора ЩО НЕ? Един ден работа точно ако се сложи същият мотор ( ако е 2Е пак 2Е ). И най-важният фактор е цената ако я даде за 1К със събореният мотор вкарваш още 3-400 за друг мотор и караш. НО при условие че единственната грижа е мотора. Ако всичко друго е ОК мотор се сменя или ремонтира.
- pas1.8mi
- Двигател: 1.8T AEB 1999
znainainai написа:Айде стига глупости бе. Ако купето е добро няма ръжда,не е удряно сериозно (щот то е ясно че кола не ударена и жена не е..... няма),синхрото е наред,климата работи и т.н. Абе със две думи ако грижата е във мотора ЩО НЕ? Един ден работа точно ако се сложи същият мотор ( ако е 2Е пак 2Е ). И най-важният фактор е цената ако я даде за 1К със събореният мотор вкарваш още 3-400 за друг мотор и караш. НО при условие че единственната грижа е мотора. Ако всичко друго е ОК мотор се сменя или ремонтира.

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Айде стига глупости бе. Ако купето е добро няма ръжда,не е удряно сериозно (щот то е ясно че кола не ударена и жена не е..... няма),синхрото е наред,климата работи и т.н. Абе със две думи ако грижата е във мотора ЩО НЕ? Един ден работа точно ако се сложи същият мотор ( ако е 2Е пак 2Е ). И най-важният фактор е цената ако я даде за 1К със събореният мотор вкарваш още 3-400 за друг мотор и караш. НО при условие че единственната грижа е мотора. Ако всичко друго е ОК мотор се сменя или ремонтира.
Точно! И най-важното е, че след като си минал основен ремонт ще можеш да разчиташ на колата и следващите примерно 50-100 000 км. няма да мислиш за съществени ремонти! На мнение съм да ремонтираш, отколкото да вземеш друг "хубав" в незнайно състояние и да се набуташ два пъти - за нов двигател и последващ евентуален ремонт на новия. Вземи и друг човек, който няма да я кара(съсед, познат, братовчед - каквото се намери), но да разбира от коли, за да не е пристрастен, и чуй мнението му. Ако я даде до 1500 бих я взел. От тук 4-500лв за ремонта+ ремъци, ролки, течности и ще ти излезе 2000-2200 и от там нататък си слагаш газовата, но нова, защото втора ръка ще ти излезе двойна в последствие. Гледай, преценяй, питай и най-важното е накрая да не съжаляваш за решението си! Успех!

- ivan_storm
- Двигател: AVG
- Контакти:
На приятел аудито му /същия двигател/ пушеше така и много се чудеше какво да го прави, но понеже и то беше много запазено се реши да му отвори мотора и да го прави. Майстора му направо му каза ,че от гумички не може да гори толкова масло и да пуши и излезна прав. Двигателя имаше счупен сегмент на едното бутало и запечени сегменти по другите. Най вероятно от счупения сегмент през отдушника маслените пари са запекли другите, направо колата много масло гореше. Въпреки всичко на разглобен двигател се видя, че мотора е много стегнат нямаше никакъв ръб на блока, лагери всичко беше много запазено. След смяната на сегменти и гумички сега се вижда само конденз да излиза през аспуха, като я кара градско. Според мен ако автомобилът е запазен двигателя не ти е проблем едни сегменти ако няма надрано де по блока не са цифра и си струва.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Според мен, ако продажната цена, ремонта и ГИ стигнат над 3000 по-добре колегата направо да се насочи към това Комби - 4х4
1995 г. : viewtopic.php?f=44&t=258016&start=0
1995 г. : viewtopic.php?f=44&t=258016&start=0
колегата feikot е много прав после ще пуши твойта глава , особенно и ако майстора е "читав" , а и като знам какви са частите които си продават просто не е истина. имах голф 4 почна да пуши много особенно при спускане,смених гумички и пак пушеше, ходих и миказаха да сменя сигменти за основен 1500 лв и не е гаранция че ще стане както ми се иска. аз смених колата проблема ми се реши с пушенето 

vladaeca написа:Ако в най-добрия случай направя росновен емонт за 500лв, и след това сам си сложа втора ръка газов инжекцион за още мин. 500лв, пак ми стъпва на 2000лв, което е на кантар за такава кола?
За тия пари е перфектен. Явно продажната цена е 1000лв - за тези пари - синхро, шибидах, климатик. Според мен е добре, ако само пушенето му е проблема. Не се знае обче какво може да се открие в двигателя още. Да не се окаже, че гори масло като двутактов двигател после.
Тоарег за тия пари не може да се вземе, ако ме разбираш какво искам да кажа.
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
slavi13 написа:като за начало, всеки който продава, лъже или крие нещо, 100 октана карат само в Япония, дай повече подробности за мотора, ако е прегрят може да не се разминеш само с гумички, може да се наложи и едни сегменти да му смениш, виждам, че си мераклия, ако е вземеш направи е както трябва, но отиди с някой който разбира, ти от мерак доста неща ще ти обягнат, щом гледаш само външният вид, ако е 1,6 не ти го препоръчвам този мотор.Но както си решиш, и да знаеш, че гори здраво, успех
И аз карам с 100 октана

- Yu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,
аз имам един Б3 92г. с 1.8 мотор ABS. Реших един ден да му оправя окачването един амортисьор беше изпуснал.Возеше си добре има и добър външен вид има климатик и не ми се разделяше с нея.Та като почнах едни гумички шарнири амортисьори накрайници кормилна щанга.Накрая излезе 900лв.Та така сега ще си го карам докато си изработи парите за ремонта.Мислех че ще мина тънко.Та внимавай може повече да дадеш после.Втора употреба си е и на доста годинки.
аз имам един Б3 92г. с 1.8 мотор ABS. Реших един ден да му оправя окачването един амортисьор беше изпуснал.Возеше си добре има и добър външен вид има климатик и не ми се разделяше с нея.Та като почнах едни гумички шарнири амортисьори накрайници кормилна щанга.Накрая излезе 900лв.Та така сега ще си го карам докато си изработи парите за ремонта.Мислех че ще мина тънко.Та внимавай може повече да дадеш после.Втора употреба си е и на доста годинки.
- vladaeca
- Автомобил: VW Passat B5 4Motion
- Двигател: ADR 98
- Контакти:
Искам да благодаря на всички за разсъждаването в/у моя случай.
Отказах се да я купувам поне за сега. На продавача казах, че искам да и проверя синхрото, окачването, компресията, климатикът, сервото и чак тогава ще мога да взема решение. Сега чакам обаждане.
Искам всичко да е горе долу преценено, че после да нямам излишни разходи и неприятни изненади. Ако синхрото е запазено и не е на дроб сърма
ще купувам и след това ще ремонтирам. Може и да стъпи повече, но ще зам, че ще си заслжава, ако не ще има части за всички от сърце
.
За сега чакам и ще пиша ако има равитие.
Отказах се да я купувам поне за сега. На продавача казах, че искам да и проверя синхрото, окачването, компресията, климатикът, сервото и чак тогава ще мога да взема решение. Сега чакам обаждане.
Искам всичко да е горе долу преценено, че после да нямам излишни разходи и неприятни изненади. Ако синхрото е запазено и не е на дроб сърма

За сега чакам и ще пиша ако има равитие.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Щом е сив пушека, този мотор гори масло.Като почнем от гумичките, износени стебла клапани, износени водачи клапани и стигнем до износени цилиндри, маслосъбирателни и компресионни сегменти.Нищо чудно и да е за основен ремонт.Има си риск и неговото изражение са пари.Аз лично бих проверил какво ще ми струва един цялостен основен ремонт и след това да реша дали си струва да го купя този пасатко.Нямам отзиви за този мотор, но съм имал три пасата троики с 1,8 моноинжекция и не съм имал никакви дертове.Да не говорим, че и газовата уредба е много по евтина и лесна за обслужване.Да имаш 4х4 не е зле, ама то в Б-я падат едни снегове.... 

- vladaeca
- Автомобил: VW Passat B5 4Motion
- Двигател: ADR 98
- Контакти:
Volkswange недей така. Няма как да е толкова потрошен двгателя при положение че последния му собственик не е вдигнал повече от 2500 оборота с тази кола. Пазил я е като очите си всяка събота сутрин я е мил с маркуча т .т.н. А Къвто е и калъв даже не го е и карал. За 5 години му е минал 25000км. Е вярно колата е от Италия, но когато тоя я е купил си е работила чудесно. Съседа му е мой добър приятел.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Че какво от това, че работила чудесно? Моята и тя работеше чудесно ама си гореше масло. Сменихме гумичките и се оправи