нов въпрос за оригинален касетофон бета на 2-ра стр.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Plamenavramov
Автомобил:
Двигател:

нов въпрос за оригинален касетофон бета на 2-ра стр.

Мнениеот Plamenavramov » Чет 19 май 2011 19:00

Привет колеги!
От скоро имам голф 4 ,който има функция за прибиране на огледалата ,но не работи! :(
Какви могат да бъдат причините за това според вас?
Благодаря предварително!

Последна промяна от Plamenavramov на Пет 20 май 2011 13:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Въпрос относно прибиране на огледалата ! Голф4

Мнениеот Haralampi » Чет 19 май 2011 19:04

Причината е, че няма такава функция на Голф 4, независимо от обозначенията :) Има няколко теми по въпроса, би могъл да ги изровиш. Но факт е, че от Волфсбург никога не е излизал Голф 4 с ел. прибиращи се огледала :)

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Чет 19 май 2011 21:56

Пък да ги питаш швабите защо аджеба има такива символи :beat_butt2 Иначе е готина екстра,като си го направиш с алармата да се прибират като заключиш. Моите постоянно се опитват да ги отнесат.Онзи ден няк'во лапе мина,прасна си тиквата в огледалото и ми изкърти капака :screwy Чак откат даде...

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 19 май 2011 22:12

IvailoOo написа:Пък да ги питаш швабите защо аджеба има такива символи ...

Защото като резервна част джойстика за огледалата се предлага само от този вид -с четирите позиции и когато по някаква причина се наложи подмяната на оригиналния започват чуденките. Не след дълго двете огледала започват да се въртят едновременно в ляво положение, но това е една друга тема .....

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 19 май 2011 22:13

IvailoOo написа:Пък да ги питаш швабите защо аджеба има такива символи :beat_butt2 Иначе е готина екстра,като си го направиш с алармата да се прибират като заключиш. Моите постоянно се опитват да ги отнесат.Онзи ден няк'во лапе мина,прасна си тиквата в огледалото и ми изкърти капака :screwy Чак откат даде...

... то май хубаво да има опция да се прибират и в движение, щото мене ми е драл огледалото джип при изпреварване :shock :idea: Don't ask :lol:

Иначе - пежо 307 или Ауди ;) там го има това... чак толкова голяма екстра не е но е готинко :) Понякога си мисля че по-добре да оставя огледалото както е че ако няко(я!) маневрира или се провира да ми одере огледалото и да се усети, от колкото калника и вратите......

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 19 май 2011 22:17

pedalchobaba написа: Не след дълго двете огледала започват да се въртят едновременно в ляво положение, но това е една друга тема .....

Колега това не е "след дълго" а от завода и е екстра а не дефект :D Така е на всички VAG (на които аз съм се качвал) от това поколение :))) Смисълът е че нагласяш първо едното да е адекватно спрямо другото... а след това ако седне друг по-нисък шофьор сваля едновременно и двете еднакво без да променя другите настройки - по-бързо и лесно :)

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 19 май 2011 22:23

Айде пак се почна. Това не е никаква екстра, а е непоправим бъг на модула и се появява след интервенция по системата, но не искам да споря. Няма Голф Четворка, който да е излязъл от завода с тази "екстра". Писали сме по въпроса.
А иначе на автора на темата за прибирането на огледалата, ако иска да си го направи, ето да чете:
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... ng+mirrors

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 19 май 2011 22:28

именно - коментирано е :)

А и имам щастието да карам доста нови коли.... явно доста бързо дефектира щом съм го отчитал и на коли на 5000 км :D :D

Както и да е... не е по темата.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 19 май 2011 22:32

P.s. Нарича се "Synchroneinstellung der Spiegel", ако си бе отворил поне веднъж книжката към колата, щеше да го намериш описано точно както и си е на страница 27 и 77 :idea: :idea: :idea: :012:
Доста необратим дефект... чак са го предвидили в инструкцията :D

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 19 май 2011 22:36

Харалампи, дай да не започваме отново. Говорим за Голф Четворка. Обзалагам се пет към едно, че такъв не си карал нов. В къщи има две Четворки и един Бръмбър, което си е същото. Е, дълги години на две от колите огледалата си работеха точно както са означенията на джойстика - L управлява само лявото, R управлява само дясното. След смяна на джойстика на Бръбъра модула му се "ъпгрейдна" и стана като на новите, не според означенията. След посещение в сервиза на застрахователите и на единия Голф огледалата се ошеметиха. Само другия Голф за сега държи, но го чакам при смяната на акумулатора да се "оправи" и да стане така както казваш.
Питах дали има начин да си върна старото положение при управлението на огледалата, но отговора бе, че трябва да сменя модула, а той струва колкото Голфа.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 19 май 2011 22:46

pedalchobaba написа:...

Колега... отвори си книжката към колата на страница 27 и 77 ... хората са го написали :idea: :idea: Какво има да спорим като това е описано ТОЧНО както е в действителност в книжката към колата ???

Факт е, че това е екстра от завода, независимо дали ти харесва или не и кой какво ти е казал :idea:

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 19 май 2011 22:56

Добре, пиша за последно защото успамихме темата. Книжка за Голф нямам. Сега погледнах инструкцията за ползване на Бръмбъра. L - ляво, R - дясно, 0 - подгряване при включен бутон на реотана на задното стъкло. Нито дума за синхронизация. Говоря за кола 2001 година. Писах и на Гугъл. Там има доста интересни неща по форумите. Можеш да се поинтересуваш, но няма да ти хареса.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 19 май 2011 23:09

pedalchobaba написа:Добре, пиша за последно защото успамихме темата. Книжка за Голф нямам. Сега погледнах инструкцията за ползване на Бръмбъра. L - ляво, R - дясно, 0 - подгряване при включен бутон на реотана на задното стъкло. Нито дума за синхронизация. Говоря за кола 2001 година. Писах и на Гугъл. Там има доста интересни неща по форумите. Можеш да се поинтересуваш, но няма да ти хареса.

1. Няма тогава на база какво да спориш, щом нямаш книжка... Що за спор е това - аз ти казвам, че го пише в официалната инструкция на колата, която е пред мен, описано подробно като екстра от завода, ти ми казваш, че нам кой си квартален майстор ти бил казал че не било :?: :screwy Намери си една книжка... може да понаучиш нещо за колата си. Както казваш "писали сме по въпроса" ... и много други хора са писали... ама и VW са понаписали нещо по въпроса и май съм склонен да им дам предимство, а :D
2. Това е форум за голф и тема за Голф 4, не за бръмбъри...
3. Книжката ми е за модел година 2002... дали за по-старите е така или пък е екстра само при някои модификации... не знам. Факт е, че функцияте е описана относително подробно в инструкцията към колата :idea:

4. Ето какво изплю гугъл :D

http://www.motor-talk.de/forum/aussen-s ... 18688.html
Dann passt doch alles, das heißt "Synchroneinstellung". BA S. 27 und 77. Im Komfortmenü kannst du das deaktivieren.
:D :D :D :applause:

http://www.motor-talk.de/forum/linker-s ... 54695.html
It's not a bug - It's a feature.
Das ist so gedacht damit man beim Fahrerwechsel beide Spiegel gleichzeitig verstellt.

Ich finds schwachsinnig, da es bei meiner Frau und mir nicht wirklich passt obwohl wir ähnlich groß sind, da ich im Auto tiefer sitze und mehr "liege". Oder einfach weil sie ihre Spiegel komisch einstellt ;)

И т.н. и т.н. :idea:

Освен това, както виждаш от единия пост може да се деактивира от комфортмню с VAG-COM... дали наистина е така, не знам... но някак съм по склонен да вярвам на това, от колкото на твоя майстор, дето щял да сменя модули за да оправя фабричните екстри :D Мога да си представя, че и за електрическото сгъване на огледала дето ти е "дефектно" ще посмени някой модул от шашване mhihi

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 20 май 2011 8:28

В крайна сметкаа....не знам екстра ли е или бъг...ама мен ме кефи mhihi Особено полезно ми е най-вече при паркиране,понеже всеки ден се вра на някакви безбожно тесни места :)

Plamenavramov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamenavramov » Пет 20 май 2011 9:36

Мерси на всички за отг. ! Ограмотих се :)
Мислех,че не работи ,а то вобще го няма :)
Щото гледам ,че на копченцето го има пъкк...... дуки :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”