Разпънка за Голф 4 ?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Разпънка за Голф 4 ?
Извинете ме за тъпия въпрос, ама каква е ролята на тая "разпънка" !? 
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Предотвратява усукването на купето и е особено полезна когато си с по-агресивно окачване 

- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Намалява усукването на купето при спортно каране(влизане остро в завоите със спортно окачване), като по този начин се подобрява устойчивостта на автомобила, вози малко по-стегнато(за жалост и твърдо), предпазва от разширяване на макверсоните.
Има някой и за визия си го слагат.
На 1.6 двигател със стандартно окачване няма да имаш добро приложение. По-добре да инвестираш в друго.
Има някой и за визия си го слагат.
На 1.6 двигател със стандартно окачване няма да имаш добро приложение. По-добре да инвестираш в друго.
- Haralampi
crank666 написа:На 1.6 двигател със стандартно окачване няма да имаш добро приложение. По-добре да инвестираш в друго.
О аз далеч и не съм мислил да слагам подобни шики-мики неща
За мен подобен тунинг е смислен само за автомобили над 200/250 коня... всичко друго си е шикар-бибитка тунинг
Мерся за пояснението обаче, бях любопитен каква му е ролята...
P.s. Аз се чудя даже как да направя возията по-мека
Това се прави в германия... за да опънеш с колкото си искаш и да не ти трепери крака, че след малко ще паднеш в някоя дупка и ще се скриеш
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Да така е, но без спортно окачване и с бърза скорост си е опасно. Никога не може да си сигурен кой ще ти излезе насреща карайки в твойто платно или пък каква яма се крие зад завоя. На мен завоите са ми страстта, не правите и високите скорости, за това съм я монтирал.
- Haralampi
crank666 написа:Да така е, но без спортно окачване и с бърза скорост си е опасно. Никога не може да си сигурен кой ще ти излезе насреща карайки в твойто платно или пък каква яма се крие зад завоя. На мен завоите са ми страстта, не правите и високите скорости, за това съм я монтирал.
При 90 коня.... щом казваш....
Странно ми е какво по-добре приложение имат при тебе от колкото при 1.6
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
При мен вече са около 180к.с., но не само конете са важни. Най-голямо значение има с какво окачване си. След като я сложих аз реално го усетих и като минавам на легнал полицай и в дупките влиза по стегнато, малко се развали возията, но тя и преди това не беше добра, така, че се свиква.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”