Показания температура голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pakumba
Автомобил:
Двигател:

Показания температура голф 2

Мнениеот pakumba » Пет 20 май 2011 20:47

Колеги, от доста време на голфа 1,6 ЕЗ не показва температурата на таблото- понякога покаже за 1 ден, после 2 седмици не мърда. Чистил съм буксата към някакви датчици на едно пласмасово колектторче, мисля се казва таралеж, таблото съм го свалял, но не забелязах проблеми по него. Като го ударя няма промяна :D
дайте идея къде да търся, предполагам има слабо място, което обикновенно се прецаква, насочете ме дали да свалям таблото да презапоявам, някакви съпротивления или какво.... Датчика е на таралежа нали?

rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Re: Показания температура голф 2

Мнениеот rado_ev » Пет 20 май 2011 22:26

Колега, какъв е този таралеж който си чистил и къде се намира. Датчиците за температура се намират на главата на двигателя, пък конкретно за уреда на таблото датчикът е един. Огледай датчика дали не се е прекъснал накой кабел или има лош контакт.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 20 май 2011 22:35

то е някакъв трипътник, пластмасов и влиза директно в главата/не помня дали там не седеше термостата..../. Колата не е моя и честно казано не съм дълбоко запознат с нея. На него са 2 датчика. Жиците съм ги проверил, буксата почистил. Понеже ме мързи да свалям таблото, питам ако има изразено някакво слабо място и е всеизвестен проблем на моделя, да си спестя малко труд. Иначе утре ще го намеря.
Ще направя една снимка да се види за какво говоря

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 21 май 2011 8:23

ето снимка на това, за което говоря- кой е датчика, отговорен за стрелката на таблото? има 2 отгоре, червен и сив и един отдолу,, който не се вижда на снимките, черен.

Потребителски аватар
purwi
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: ez 1986

Мнениеот purwi » Съб 21 май 2011 9:56

Колега и аз бях така.След много ходене по мъките накрая си сложих датчик от лада, говоря за този който се намира на главата, свързах го към уреда, който пак е от лада и нямам грешка.Уреда го монтирах на таблото долу в дясно точно до кормилото и стана като оригинално :да:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 21 май 2011 10:41

да де, ама аз искам първо да си проверя оригиналната инсталация.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”