Поло 1.3 1995г. серво течност

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
tashevia
Автомобил:
Двигател:

Поло 1.3 1995г. серво течност

Мнениеот tashevia » Сря 18 май 2011 9:50

Поло 1.3 1995г. серво течноста ми е на минимум и се чудя дали да я долея или да я сменям незнам какъв тип масло,от три години имам колата и чувам различни съвети , както и маслото на скоросната кутия , бензиновия фюлтър и т.н . засега проблеми нямам с гореизброените работи но си обичам колата и държъ всичко да си е както трябва. Предварително БЛАГОДАРЯ

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Re: Поло 1.3 1995г. серво течност

Мнениеот Presian » Сря 18 май 2011 10:52

Ако се не лъжа, става въпрос за хидравлично масло. От 3 години имаш колата и твърдиш, че сега тази "течност" е на минимум, което неволно ме води до умозаключението, че за 3 години не я сменял. Което, от своя страна, ме кара да ти дам чисто приятелски съвет не да доливаш, а направо да сменяш хидравличното масло. Съвет за марка хидравлично масло или такова на ск. кутия не мога да ти дам. Порови се из форума посредством търсачката има доста теми за масла.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 19 май 2011 13:49

Щом държиш всичко да е както трябва, ето какво бих те посъветвал:

- За хидравликата само оригинална течност G00400, най-евтино от представителство на Шкода (Еуратек, имат и в Пловдив) на цена 17.80лв/л. 1л ще ти стигне и би трябвало да останат около 100г. за доливане. Не си прави експерименти и не наливай заместители или Декстрон (червеното масло за а/т). Не че няма да стане, но с оригиналното масло помпата работи най-тихо и най-добре (личен неколкократен опит).
- Маслото на скоростите ако не си го сменял, задължително го направи, налей (пълна) синтетика 75W90 (мисля че 3л ти събира кутията) и да знаеш че свястно масло под 20-24лв/л няма. Лично аз карам с Motul Motylgear 75W90.
- Бензиновия филтър при цена от 12лв не знам какво му мислиш. Ако е замърсен ти товари бензоиновата помпа.
- Предполагам и спирачна течност не си се сетил да си смениш, а тя се сменя на 2-3 години защото е хигроскопична (има склонност да събира вода) и е предпоставка за големи мизерии по сп. система ако не се сменя редовно. Заедно с тази процедура ги накарай да ти почистят и смажат водачите на спирачните апарати (но със специална грес или рициново масло).
- Антифриза също - ако ти е от синия (G11) се смена и той на 2-3 години защото за толкова му се изхабяват инхибиторите вътре и спира да предпазва от корозия двигателя. И се налива хубав (най-добре не Български). Ако си с червен (органичен) G12, то той се сменя на 5години/250к км.
- Прегледай си състоянието на свещи/капачка/палец, като последните ако не са за смяна (яко изядени) можеш да почистиш с фина шкурка. Свещите ако са започнали да се подострят (централния електрод да е станал триъгълен) си ги смени и тях.

Успех.

tashevia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tashevia » Пет 20 май 2011 15:28

благодаря ви давте чудесна информация.

Ако ми дадете и информация за КОРЕКТЕН И добър сервиз за ПОЛО 95 Г.в ПЛОВДИВ и КАЧЕСТВЕНИ части направо паля колата и отивам .

Последна промяна от Bobi_S13 на Пет 20 май 2011 15:44, променено общо 2 пъти.
Причина: обединих двете мнения. Няма нужда от две мнения едно след друго. Има бутон промени в гоения десен ъгал на мнението

tashevia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tashevia » Пет 20 май 2011 16:51

tashevia написа:Поло 1.3 1995г. серво течноста ми е на минимум и се чудя дали да я долея или да я сменям незнам какъв тип масло,от три години имам колата и чувам различни съвети , както и маслото на скоросната кутия , бензиновия фюлтър и т.н . засега проблеми нямам с гореизброените работи но си обичам колата и държъ всичко да си е както трябва.

Ако ми дадете и информация за КОРЕКТЕН И добър сервиз за ПОЛО 95 Г.в ПЛОВДИВ и КАЧЕСТВЕНИ части направо паля колата и отивам

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пет 20 май 2011 18:22

Ето ти добър сервиз viewtopic.php?f=13&t=124276
Проверено е!

tashevia
Автомобил:
Двигател: