:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

1,9 TDI AFN не пали студен

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: 1,9 TDI AFN не пали студен

Мнениеот IvailoOo » Съб 21 май 2011 11:38

Не че няма откъде да смуче...ама в случая със свещите...аз зимата на 1Z-то бях само с 1 свещ и работеше като по часовник :screwy А и навън температурата е 20+гр. последно време така че не е от тях.

Към колега "110afn" Регистрирам съм във форума от близо година,но чета от много повече и съм се нагледал на наистина компетентни мнения от колегата "muns61" ,така че спокойно моля те :wink:

Сега по темата... не знам при Шарана дали има радиатор за нафтата.... намира се точно между десните колелета и има шанс да го изпукаш някъде и от там да смуче,но би трябвало и теч да има. А другото което се сещам е че в резервоара помпата се пука ,но за това мисля че трябва солиден удар :)

П.п. Друго не мога да измисляя понеже съм убит от бачкане,така че съжалявам ако изръся някоя глупост :evil: които впрочем напследък не са никак малко :mrgreen:

Последна промяна от IvailoOo на Съб 21 май 2011 13:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 21 май 2011 12:14

Колега IvailoOo напълно съм съгласен с теб, че да се търси проблема в свещите е най-малкото подвеждащо.Ако е предкамерен дизелак и е примерно Форд си му трябват свещите и на екватора.Понеже е пълно с разбирачи ,когато имам проблем не пускам теми, а направо си пиша ЛС на Пешката или на някой друг истински разбирач.

vanila_sky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanila_sky » Съб 21 май 2011 14:14

Колеги а възможно ли е проблем в дюзите и по специално в умната дюза?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 21 май 2011 22:04

vanila_sky написа:Колеги а възможно ли е проблем в дюзите и по специално в умната дюза?

Съмнява ме да не иска да пали заради умна дюза :? ...

Сега видях темата .... ти иначе прегледай по-подробно проблема с въздуха в горивото както си писахме на ЛС ...

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 21 май 2011 22:36

До автора на темата погледни зъбчатката на коляновия вал-ама като казвам погледни значи провери :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 22 май 2011 10:35

Нямаше ли някакво клапанче, която не позволява оттичането на горивото от помпата обратно в резервоара? Ако има може и то да е проблема - първо да иска да си подкачи горивото тогава чак пали.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Вто 24 май 2011 18:51

vanila_sky написа:Здравейте,нужна ми е помощ за VW Sharan 1,9 TDI 1999,пали много трудно когато е студен.Когато запали и загрее няма никакъв проблем,пали,но студен върти почти до изтощение на акумулатора и пуши много докато запали.Провериха свещите,релета,ЕКУ казват проблема не е електронен трябва да е механичен.Провериха центровката добре.Сега се съмнявали дали е заминала помпата,но когато го запаля колата работи прекрасно и върви много.Другото което е като съм висока скорост и пусна педала на газта след това като го натисна пак не поема и почва да пуши докато не намаля скоростта до 40-50 и почва да набира пак яко.
Мисля че когато запали работи около 10-15 секунди на 3 цилидъра,тресе се и пуши бял пушек и след това изчиства спира пушенето и работи перфектно и върви без проблеми.
Помагайте с идеи.

Трудния студен старт придружен с пушек е симптом на закъснението.
След това работи на 3 цилиндъра и претриса 10-15 сек. е почти сигурно разпръсквач.

Колега Щом си правил диагностика и всичко е наред наистина трябва да се убедиш,че зъпчатата шайба на коляновия вал е наред и да измериш компресията на двигателя преди да сменяш каквото и да е било.

ПП ааа забравих да ти кажа да си провериш маркучетата на дюзите за излишното гориво.Ако има някой спукан от там ще смуче въздух и се появяват твоите симптоми.

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi13 » Вто 24 май 2011 20:13

samo ra4na na zavoite написа:
vanila_sky написа:Здравейте,нужна ми е помощ за VW Sharan 1,9 TDI 1999,пали много трудно когато е студен.Когато запали и загрее няма никакъв проблем,пали,но студен върти почти до изтощение на акумулатора и пуши много докато запали.Провериха свещите,релета,ЕКУ казват проблема не е електронен трябва да е механичен.Провериха центровката добре.Сега се съмнявали дали е заминала помпата,но когато го запаля колата работи прекрасно и върви много.Другото което е като съм висока скорост и пусна педала на газта след това като го натисна пак не поема и почва да пуши докато не намаля скоростта до 40-50 и почва да набира пак яко.
Мисля че когато запали работи около 10-15 секунди на 3 цилидъра,тресе се и пуши бял пушек и след това изчиства спира пушенето и работи перфектно и върви без проблеми.
Помагайте с идеи.

Трудния студен старт придружен с пушек е симптом на закъснението.
След това работи на 3 цилиндъра и претриса 10-15 сек. е почти сигурно разпръсквач.

Колега Щом си правил диагностика и всичко е наред наистина трябва да се убедиш,че зъпчатата шайба на коляновия вал е наред и да измериш компресията на двигателя преди да сменяш каквото и да е било.

ПП ааа забравих да ти кажа да си провериш маркучетата на дюзите за излишното гориво.Ако има някой спукан от там ще смуче въздух и се появяват твоите симптоми.

Добре казано колега, и на мен симптомите трудно палене и тресене с бял пушек и после изчистване и работене перфектно ме наведе на разпръсквач веднага, а и този мотор подгревателните свещи работят при (-5) градуса. Ама явно тук има доста отворени пичове на който всичко им е ясно и всяко мнение различно от тяхното е грешно, ама както и да е. Дано колегата да си е оправил количката.

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Сря 25 май 2011 22:35

Колега колата ти изобщо няма центровка и не пали заради това гарантирам на 1000%
първо обаче започни от зъбчатката на вала почти съм сигурен че е разбита щом като казваш че в движение пуши и не набира
напри това което ти казах и всичко ще заспи

Потребителски аватар
Sofiawest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sofiawest » Пет 27 май 2011 17:24

Малко нахално ще се опитам да използвам темата да попитам за обратния проблем-когато 1,9 TDI (105 коня) не пали когато е топъл двигателя, стига 90 градуса или малко по-малко, гася я за 2-3 минути и после поне 5-6 пъти "върти" преди да запали, и това е всеки път от много време, нито се влошава, нито се подобрявa, сменях четки на стартера, на VAG няма никакви ядове, какви може да са причините, поне да има за нещо да се закача както се казва, свещите биха ми правили същия въртел и на студено :banghead: :banghead: :banghead:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 30 май 2011 8:49

Sofiawest написа:Малко нахално ще се опитам да използвам темата да попитам за обратния проблем-когато 1,9 TDI (105 коня) не пали когато е топъл двигателя, стига 90 градуса или малко по-малко, гася я за 2-3 минути и после поне 5-6 пъти "върти" преди да запали, и това е всеки път от много време, нито се влошава, нито се подобрявa, сменях четки на стартера, на VAG няма никакви ядове, какви може да са причините, поне да има за нещо да се закача както се казва, свещите биха ми правили същия въртел и на студено :banghead: :banghead: :banghead:

КОлега я пробвай да напишеш в търсачката топло палене и да видиш какво ще ти излезе. Има много писано по темата

vanila_sky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanila_sky » Вто 31 май 2011 13:37

Проблема на колата е решен,диагнозата избягала центровка.Първото място където ходих ""майстора"" ме е подвел,че центровката е ок и сега ще имаме разговор.Както и да е.
Използвам случая да благодаря на всички колеги,които писаха в темата и на тези,които се включиха на лични със съвети,благодарение точно на тях отидох на втора проверка и проблема излезе.БЛАГОДАРЯ,КОЛЕГИ!
фОРУМА Е СИЛА! :обичам ви

:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Вто 31 май 2011 18:28

vanila_sky написа:Проблема на колата е решен,диагнозата избягала центровка.Първото място където ходих ""майстора"" ме е подвел,че центровката е ок и сега ще имаме разговор.Както и да е.
Използвам случая да благодаря на всички колеги,които писаха в темата и на тези,които се включиха на лични със съвети,благодарение точно на тях отидох на втора проверка и проблема излезе.БЛАГОДАРЯ,КОЛЕГИ!
фОРУМА Е СИЛА! :обичам ви

:bowdown :bowdown :bowdown

Браво колега. Няма неразрешим проблем има лоши "майстори"
От зъбчатката на коляновия вал ли беше избягала центровката?

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Сря 01 юни 2011 19:47

samo ra4na na zavoite написа:Браво колега. Няма неразрешим проблем има лоши "майстори"

То ако беше оттам не го е оправил

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Сря 01 юни 2011 20:38

mshbul написа:
samo ra4na na zavoite написа:Браво колега. Няма неразрешим проблем има лоши "майстори"

То ако беше оттам не го е оправил

Е нека колегата каже откъде точно е избягала центровката.
Защо ако е било от там не го е оправил?

Върни се в “Дизелови агрегати”