Теч в купето на Пасат б5.5 2001г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Теч в купето на Пасат б5.5 2001г.
Здравейте,имам Пасат б5.5 2001г комби със люк.От известно време след дъжд или след като мия колата от някъде влиза вода и мокри пода само зад предна дясна седалка.Моля ви за някаква идея от къде да започна да търся теча.Благодаря ви предварително !!!
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Теч в купето на Пасат б5 2001г.
Тампоните или по точно казано тапите под колата на пода или имаш ръжда и пропуска след дъжд мокрене това е реално др няма !
Последна промяна от passat123 на Нед 22 май 2011 14:37, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
passat123 написа:Тампоните или по точно казано тапите под колата на пода или имаш ръжда и пропуска след съжд мокрене това е реално др няма !
А как по-лесно да стигна до тях,като махна мокета или ги потърся под купето ?
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Абе някои хора пишат пълни глупости на които и те не си вярват.Махни си акомулатора и под него има канал за отводняване.Дупката се запушва с боклуци и водата влиза в купето по въздоховодите.Хайде успех.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Ок ама колегата казва зад предната дясна седалка !
Не ми става ясно как няма да се намокри мокета на предната седалка а само
зад седалката ще е мокро ! До колкото разбирам това е мокета на задната седалка !
Не ми става ясно как няма да се намокри мокета на предната седалка а само
зад седалката ще е мокро ! До колкото разбирам това е мокета на задната седалка !
- ico.stoev
- Автомобил:
- Двигател:

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Може и така да е аз имах подобен проблем бяха ми запушени отворите
за отичане на водата под
акумулатора и ми се мокреше предния мокет под седалката
за задния не съм го виждал мокър !
за отичане на водата под
акумулатора и ми се мокреше предния мокет под седалката
за задния не съм го виждал мокър !
- ico.stoev
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах такав проблем.От тапите се палнеше с вода.Но при мен водата беше по голямо количество (валеше силен дъжд цял ден) предния мокет беше мокър, а отзад направо си веше за рибки 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги отстранявайте бързо тези течове и вдигайте мокета да съхне, защото ако не го направите скоро ще се запознаете с термините комфорт модул и краш сензор за страничния бег и там проблемите хич не са приятни в цифрово изражение.
- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
колегата е прав, това е доста голям проблем при този модел на пассат, моийа е с десен волан и ми влизаше вода отляво, влиза от филтъра на купето или както му казват полен филтъра, от долу има контролен модул на пода под мокета който управлява доста неща в колата, свали предната седалка, и задната само половинката, издърпай мокета на една страна и отвори модула който се намира в кутия на пода, провери го за влага и зеленясали контакти, ако ти е мокър мокета остави го да изсъхне добре за да не ти мерише на мухъл, също така провери кората която е под стъклото дали влиза добре в канала под стъклото ( аз на мойта и направих един пластмасов капак върху филтъра с изнесени напред отвори за въздуха, за всеки случай, и проблема е решен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте и от мен при мен проблема с теча е е само на шофьорското място. Вижда се че тече водата откъм предното стъкломежду таблото и сре стича зад педала на съединителя. Помагайте . Ако наистина се запушват отводнителните канали и трябва да се вади акумулатора да се захващам с тази нелека задача.Благодаря Ви предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново. Не дочках отговорите и вчера надвечер свалих акумулатора и изпаднах в тих ужас , като видях какво езеро се е образувало под него. А за боклуците бяхте прави. Общо взето намерих две дупки за отводновяне , като действително и двете бяха задръстени ( то няма и друг начин). Направи ми впечатление че са разположени една до друга под сервото или ABS ( простете за невежеството) , интересува ме има ли и други дупки за отводняване и евентуално къде са? Благодаря ви на прежде писалите , че се отстрани проблема , че иначе в тази вода , дето щеше да си отиде нещо мърцина , можеше да се зароди и алтернативна форма на живот. Поздрави на всички колеги и спорна седмица!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е отстранен. Благодаря отново на писалите преди това.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Не, няма други отвори.
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Да, само тези два отвора са. И като съвет от мен (личен опит) по-добре си махни тези два гумени отводнителя, поради това, че са леко сплеснати от долната страна и така се задържат боклуци и трябва периодично да се чистят. Аз ги махнах преди две години и нещо и няма проблеми.