Въпрос относно запалването - голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Въпрос относно запалването - голф 3

Мнениеот Gencho87 » Нед 22 май 2011 21:30

Здравейте колеги,

Става дума за голф 3 GT, 1,6 AEK мотор.
Имам един въпрос, понеже отскоро наблюдавам нещо при първото запалване за деня.
Преди една случка* при завъртането на ключа да запаля си палеше нормално, а именно - без да натискам педала за газта, а от миналата седмица нещо не стоят така нещата, не иска сама да запали трябва да й подам малко газ, става въпрос само за първото палене през деня иначе като е топла няма проблеми.

* та случката е: един ден бързах и я изгасих направо както климатика си работеше на макс., включени фарове, пусната музика и т.н. след няколко часа трябваше да ходя накъде и даже не запали от първия път, все едно се беше "удавила" /никога не ми се е случвало от две години, както я карам/. По принцип винаги като карам на климатик го спирам, за да си поработи малко на празен ход преди да я изгася, тъкмо и да се поиздуха конденза.
Та на какво може да се дължи това нещо. Обръщам се първо към Вас преди да съм ходил в сервиз.
Благодаря предварително. :)

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Re: Въпрос относно запалването - голф 3

Мнениеот dushanov » Пон 23 май 2011 14:30

Според мен "случката" ти няма нищо общо. Отиди на вагком да ти изчистят грешките. Мисля, че компа ти е полудял малко. Имам същия двигател. Трябва да си пали БЕЗ подаване на газ. Аз винаги изчаквам да ми угасне лампата за водата и тогава въртя ключа. Дано съм бил полезен! :)

Потребителски аватар
Gencho87

Мнениеот Gencho87 » Пон 23 май 2011 16:22

dushanov написа:Според мен "случката" ти няма нищо общо. Отиди на вагком да ти изчистят грешките. Мисля, че компа ти е полудял малко. Имам същия двигател. Трябва да си пали БЕЗ подаване на газ. Аз винаги изчаквам да ми угасне лампата за водата и тогава въртя ключа. Дано съм бил полезен! :)

Прав си за грешките - никога не съм ходил да ми ги чистят, а относно случката не е за първи път, така че си мисля, че не е от нея. До оня момент винаги е палела без газ, може би наистина се е ошашкал нещо компа и не бачка т.н. "автоматичен смукач".
Който има мнение по въпроса да дава съвети :P :)

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Пон 23 май 2011 17:13

Слагай 20-30лв в джоба, бегом на диагностика. После ще го мислим... :)

Потребителски аватар
Gencho87

Мнениеот Gencho87 » Пон 23 май 2011 21:02

Посъветваха ме да разкача клемите на акумулатора, тая вечер съм я оставил така ще видя утре как е и ще пиша за резултата :?

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Вто 24 май 2011 9:10

При многоточковия инжекцион (каквито са нашите АЕК, АФТ) няма оправия с махането на клемите.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 24 май 2011 17:41

dushanov написа:При многоточковия инжекцион (каквито са нашите АЕК, АФТ) няма оправия с махането на клемите.

На AFT се нулира запомненото ("наученото" или "learned") положение на дроселовата клапа.
Понякога помага, особено на гаснещи в движение AFT-та на газ :) .

По темата: на мен,при дефектирал температурен датчик ми палеше изключително трудно на студена кола. Датчикът при темпаратура на въздуха около 10 градуса казваше на компютъра, че колата е загряла до 95 градуса :) и няма палене. Палеше след много въртене, с бедна смес и в момента в който подадеш газ и гасне :) . Хванах го че е виновен с живи данни от ВАГ-КОМ. на студена кола си показва 90-95 гр.

Но една хубава дисгностика смятам, че ще намери виновника.

Потребителски аватар
Gencho87

Мнениеот Gencho87 » Вто 31 май 2011 11:06

Ходих на диагностика и проблема излезе в оная работа за празния ход дето е до колектора /клапан или моторче се води не съм сигурен/, ще трябва да го извадя и да го изчистя, защото след като човека го раздвижи с програмата проблема изчезна и в последствие се получава от време на време, но по рядко. Иначе въздушния филтър за мотора е чист, така че ще трябва да го извадя и да почистя тая дюкентия :) ще пиша след като извърша операцията :mrgreen: . Благодаря за съветите :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”