масло алпин
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
масло алпин
Колеги днес смених маслото и сложих Алпин 10w40.Има ли мнякои с впечатления от това масло?Пише ,че е немско и покрива изискванията на VW.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Re: масло алпин
Колега аз съм един от малкото хора,които са сложили масло Алпин във форума или поне не съм чувал освен от един познат да си слага такова масло.Сложих Алпин 10W40 и след 1000 километра си карам по магистралата за София и ми писна зумера за маслото за няколко секунди и спря,след около 2-3 минути пак същата работа.Веднага отбих колата встрани вдигам капака гледам нещо да е омаслено няма нищо всичко нормално.За всеки случай се обадих на познат вика споко системата за ранно предупреждение се е задействала.След това отидох до София и се върнах без да почне да писка зумера.Като се прибрах в Пловдив сутринта вдигам капака и видях че е единия от датчиците се е омаслил сериозно и ги смених и двата и от тогава нямам проблем.Не знам дали е от маслото или самия датчик е издал багажа,но сериозно мисля следваща смяна на масло да се върна на старото с което карах колата а именно Яко 10W40 VX500.Да ти кажа честно гледах че пише че отговаря на изискванията на Фолксваген ама дали е така не се знае.А аз самото масло го взех с отстъпка от моя позната за 38лв.-5литра и реших да го пробвам.Твойто колко пари ти излезна.Утре ще щракна една две снимки да видим дали и ти си със същото масло.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Аз взех 3 литра по 12 лв.Това е в сервиз и там цените са надути.Маслото с филтъра ,смяната и пробка,понеже моята беше здала багажа ми излезе 49лв.За сега се държи нормално,но ще видим по нататък.Тои моят мотор ситрака каквото и масло да му сложа!И Мотул съм му слагал и какво ли не!От GM бях много доволен ,но следващата смяна ,не съм и го хвърлих на 3000 км.
- plamenpet81
Колега със какъв мотор е твойта кола.Защо не вземеш да пробваш с Yacco мисля че може и да не трака толкова.Един познат си сложи такова масло и каза че от всички който е слагал до сега със това масло най тихо работи колата.Аз карам със ALPINE TS 10W40 SEMI SINTHETIC MOTOR OIL.Твойто предполагам е същия модел.
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Не би трябвало да имаш проблеми пише , че е Оргинално
Извинявам се за офф-а но не се сдържах да не кача тая снимка като прочетох за това масло.
Извинявам се за офф-а но не се сдържах да не кача тая снимка като прочетох за това масло.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
То само като видиш цената и ще ти стане ясно!!Дано да е оригинално.И аз за сега съм доволен,моторът работи по тихо от ГМ а .Лампата си гасне ,ще видим по нататък как ще се представи.- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
hobsy написа:Не би трябвало да имаш проблеми пише , че е Оргинално![]()
И Аз не мога да се сдържа
Само надписа на "табелката" е достатъчен ориентир за "оригиналност"Извинявайте,но не мога да Ви разбера купувате някакво "оригинално" масло от варел (цена на едро за такова масло е около 1.9лв/л.) на който даже и името на маслото не е изписано и след това започвате да питате дали маслото е качествено!
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Като си купиш скъпо кое ти гарантира че не е някое менте?
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Бях с Алпин минерално,миналото лято.Точно като смених сегментите и с него тръгнах за морето.Ами видях се в чудо заради пищящ зумер на маслото.Явно много му падаше вискозитета при температури над 35 градуса.Веднага щом се прибрах от морето и веднага го смених със Q8 и оттогава никакъв зумер не съм чул.А моето беше от магазин в 4-литрова туба.Интересно,че съм виждал рекламен автомобил на това масло,тук в Плевен.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Като си купиш скъпо кое ти гарантира че не е някое менте?
До някаде ти го гарантира еитози лист залепен на варела.Пък и несъм чел теми из форума кадето някои се е оплакъл от мобил или мотул.Нетвърдя че няма качествени евтини масла и неизкам да споря.Аз веднъж се набутах с наливно евтино масло и до там бях с евтините масла.
- plamenpet81
golf_III_2e
Пък и несъм чел теми из форума кадето някои се е оплакъл от мобил или мотул.
Точно пък от Мобил колко много хора реват от него.А за Мотул един приятел наскоро си беше сложил на Пасата и след няколко месеца го смени.Аз му казах на колегата че съм с Алпин 10W40 и след 1000 километра ми се разписка зумера за маслото и смених датчиците и се оправи поне за сега не писка,но смятам да не слагам повече от това масло и ще си мина на стария вариянт Яко.
Пък и несъм чел теми из форума кадето някои се е оплакъл от мобил или мотул.
Точно пък от Мобил колко много хора реват от него.А за Мотул един приятел наскоро си беше сложил на Пасата и след няколко месеца го смени.Аз му казах на колегата че съм с Алпин 10W40 и след 1000 километра ми се разписка зумера за маслото и смених датчиците и се оправи поне за сега не писка,но смятам да не слагам повече от това масло и ще си мина на стария вариянт Яко.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
За сега съм доволен.И моето не е наливно а в тубички по 1 литър.А и не смятам да го карам повече от 7000км.Лампата гасне на момента ,а преди това си мигаше няколко пъти.
пп.Наливно масло никога не съм слагал и няма да сложа!
пп.Наливно масло никога не съм слагал и няма да сложа!
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Точно от Мотул има хора който не са доволни
Минах с това масло 9000 хил км и досега съм долял 300 грама.Сутрин вече почнаха да тропат повдигачите за 2-3 секунди 

Аз съм доволен от BMW Castrol 5/40, миналата година след като смених гумичките на клапаните, чистиха ми повдигачите и смениха гарнитурата на капака на главата от тогава не съм доливал грам, нито трака нито нищо колата си работи перфектно вече 9000км. Двигателя е ADY
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”