VW Passat B5, 1.6, 2000г.
Здравейте колеги!
От известно време започнах да усещам леко бягане наляво и надясно при по-висока скорост. Отначало мислех, че си въобразявам, понеже другият човек, който кара колата не усещал подобно нещо. Днес също ми се случи това и реших просто да хвърля един поглед. Установих луфт в едно от съединенията на кормилната щанга (не знам дали точно така се води) на лявото колело.
Преди няколко месеца са сменени другите две щанги и на двете колела, но тези кормилните не са пипани. Въпросът ми е как по-точно се сменя? Също ли е капсуловано, както при другите щанги или самият лагер може да се смени?
Също ако може и да ме ориентирате за място или човек от когото мога да намеря въпросната част. Колата се използва в Силистра, но по принцип аз живея във Варна, така че може да препоръчате магазин там.
Предварително благодаря на отзовалите се.
Честит празник!
Проблем с кормилната уредба
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с кормилната уредба
Колега, това е външен кормилен накрайник и в зависимост от марката цената почва от 20лв, но тези евтините не ти ги препоръчвам. Може да се намери в магазините за авточасти. По принцип може да го смениш и сам, но има едно 'но', ако е клеясала гайката към вътрешният накрайник ще береш големи ядове, че ще трябва нагряване и т.н. След смяната задължително реглаж на предницата.
Re: Проблем с кормилната уредба
Благодаря за пояснението, колега. Малко след като отворих темата, попаднах на информация относно кормилният накрайник. Смяната най-вероятно ще е в сервиз и след това на реглаж. Честно казано нямам представа какви марки такива накрайници се предлагат. Ако имате впечатления може да препоръчате.