Колеги, имам проблем с дръжката на капака на багажника и искам да я сменя. Причината е че корпуса се е спукал много грозно, окислил се е и пада боята от него. Прилича да е алуминиев на пръв поглед. Намерих същия цвят като моята, но човека не знае как да я свали, а и аз не мога да му кажа, щото и аз не знам. Иначе дръжката си бачка, просто не изглежда добре.
Имам следните въпроси:
- на някой да му се намира схемичка за сваляне на дръжката с прилежащите и анджаклами от вътрешната страна?
- може ли да се смени патрона на тази която ще взема за да си използвам моя патрон+ключ?
- ако не е възможна подмяната на патроните, евентуално пренареждане на новия по моя ключ е ли е възможно?
Пускам я тая тема и си мисля, евентуално опит за заваряване на място с аргон ако се направи, да се зачисти след това и да се боядиса без да се сваля????
Предварително благодаря.
Опитах с търсачката, нищо което да е полезно не намерих.
Ще я снимам и ще кача снимка, да се види какво и е.
Gollf MK4 Сваляне дръжка на багажника?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Сваляне дръжка на багажника Г4?
Не съм го правил, но се надявам това да ти помогне 
Патронът се сменя разбира се
http://s1.postimage.org/mjnatzgci/Screen_Shot002.jpg

Патронът се сменя разбира се

http://s1.postimage.org/mjnatzgci/Screen_Shot002.jpg
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Това трябва да ти свърши работа viewtopic.php?f=5&t=261944
Благодаря на колегите, но не ми стана много ясна схемата. Видях че патрона има начин да се извади, гледам и описание как да стане има, ще видим. Снимах все пак дръжката, отворен съм за предложения за методи за решение. Май подмяната ще е най-разумното нещо.
- Haralampi
най-доброто би бил подмяна със същия цвят, особено щом си намерил! Ако не - боядисване, но пак трябва да я махнеш, за да стане както трябва...
Цвета е много скапан за докарване. По приказки на бояджиите който използвам като доверен сервиз, боята има 5 различни отенъка според количеството перла в нея за тоя номер, и като трябва да боядисват по колата е голям зор. Аз за това търсех същия цвят, за да прескоча момента с боядисването. В краен случай ако не пасне, ще се боядиса.
- Haralampi
Не съм специалист, но си мисля, че в днешно време при модерна техника това не може да е извинение... всеки цвят е дефиниран с номер, който отговаря на точно определени съставки... тия неща не се правят на око...
Но при всички положения първо трябва да я извадиш. А ако си намерил същия цвят - нищо по-добро...
Но при всички положения първо трябва да я извадиш. А ако си намерил същия цвят - нищо по-добро...
Ами, и аз знам че всяка боя си има номер, респективно под тоя номер има само една боя. Но така ми вика бояджията /по хорското мнение, най-добрия в щата Монтана
/. Както и да е.
Някой има ли идея как се сваля тая дръжка от капака???

- Haralampi
joromnt написа:Ами, и аз знам че всяка боя си има номер, респективно под тоя номер има само една боя. Но така ми вика бояджията /по хорското мнение, най-добрия в щата Монтана/. Както и да е.
Нямаш ли каско? Що не ти я изкърти някое манге?

На теория е точно така - под номера има конкретно описание каква е рецептата. Естествено има странични фактори като качество и отклонение на съставките от нормата, застаряване на остатъка от болата и съответна промяна на цвета с времето.... но за една ръжка не бих си блъскал главата.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Първо сваляш патрона и дръжката си излиза без проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател: ABF
Понякога всичко се е окислило и трябва малко груба сила . Тази "Пе" образна скоба която държи патрона към дръжката съм я свалял с не малко зор :) после сравнително лесно откачам лостчетата от моторчето за централното и в другия край от бравата и накрая отново със сила съм избивал тялото на самия патрон с малките лостчета от дръжката ( навътре) . Случвало се е да използвам и като дорник камък от гедоре подходящ размер от външната страна на вратата върху патрона и с чука бой докато излезе от дръжката.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”