Sony XR-C300RDS - свързване с домашното РС - помощ

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Markus Phantom
Автомобил:
Двигател:

Sony XR-C300RDS - свързване с домашното РС - помощ

Мнениеот Markus Phantom » Нед 22 май 2011 15:09

Имам едно старо касетофонче за кола Sony XR-C300RDS и искам да го използвам за домашно озвучаване, свързвайки го към компютъра. Имам едно преправено компютърно захранване, специално за целта (да захранва касетофона в домашни условия.
DSCN3928.JPG

Знам, слабичко е, но в комбинация с тази системка 2.1 на Luxeon
DSCN3924.JPG

DSCN3925.JPG

плюс двама такива (купувани от Kaufland - не са нищо особено, но допълват идеално средночестотния диапазон - думкат твърдо)
DSCN3922.JPG

Така музиката добива удовлетворителна динамика.
Обаче има един проблем: касетофонът може да управлява CD-changer и има съответния вход, към който аз свързвам звуковата карта на РС-то, вместо чейнджъра,
DSCN3932.JPG

но звук от компютъра няма как да чуя, докато не натисна бутона "CD" отпред на касетофона. За да се задейства този вход обаче е нужно changer-ът да е свързан към него... и да работи, а той за нещастие е повреден. По-рано работеше и беше монтиран в колата, като същият този радиокасетофон го управляваше, но се повреди (предполагам от влагата в багажника).
Цялата тази система работи идеално и имах възможността да чуя звука, който се подава от компютъра за около 20-30 сек. (това е времето, което е необходимо на changer-а да провери всичките 6 диска), след което изписва, че няма дискове и касетофончето изгасва (при условие, че вътре има 6 аудио диска, но не ги разчита - дисковете са като нови, без драскотини). Когато пък се опитам да използвам входа за сигнал от changer-а, без да свързвам changer-а, просто нищо не става.
Та същинският въпрос е как да се направи така, че когато натисна бутона "CD" да тръгва музиката от компа, без да е необходимо същевременно да има свързан работещ changer. Има ли начин този вход да се направи да работи и какъв е той, или по някакъв начин да се излъже касетофона, че към него има закачен работещ changer.
Или пък в краен случай да си търся changer - втора употреба, който да работи.

Дано да съм обяснил всичко както трябва.
Благодаря предварително на отзовалите се.

savage
Автомобил:
Двигател:

Re: Sony XR-C300RDS - свързване с домашното РС - помощ

Мнениеот savage » Пон 23 май 2011 20:17

За да се включи ауди входа на чейндъра, мисля, че трчбва да ти изправен чейнджъра. Срещал съм интерфейси за AUX през чейнджъра, но не мисля, че ще си струва.
Друг вариант е да се свърже сигналът към аудио изходите на тунера. Още по-добре, ако средните вълни са на отделни изводи (те и така не се ползват). Трети вариант е да се свърже след предусилватела на касетката и да се слага някаква фиктивна касетка, за да свири.
Едва ли съм бил полезен, но не мисля, че ще успееш по някакъв начин да излъжеш радиото, че има работещ чейнджър
Успех!

Потребителски аватар
Markus Phantom
Автомобил:
Двигател:

Re: Sony XR-C300RDS - свързване с домашното РС - помощ

Мнениеот Markus Phantom » Вто 24 май 2011 18:05

savage написа:За да се включи ауди входа на чейндъра, мисля, че трчбва да ти изправен чейнджъра. Срещал съм интерфейси за AUX през чейнджъра, но не мисля, че ще си струва.
Друг вариант е да се свърже сигналът към аудио изходите на тунера. Още по-добре, ако средните вълни са на отделни изводи (те и така не се ползват). Трети вариант е да се свърже след предусилватела на касетката и да се слага някаква фиктивна касетка, за да свири.
Едва ли съм бил полезен, но не мисля, че ще успееш по някакъв начин да излъжеш радиото, че има работещ чейнджър
Успех!

Благодаря за съветите, колега. Ще потърся специалист и дано се получи :да:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”