Колеги,преди седмица колата се наводни през парното и реших и лепна една изолация под мокета-не че имам проблем,но искам да видя ефекта...Ще мога ли да се вместя в бюджета от 30-40лв за пода на golf 2?Става въпрос за някаква лепяща се с горещ въздух,нещо от рода на битумна лента.Също така от къде във Варна може да се купи този материал.
Благодаря предварително
Целта е намаляне на вибрациите и по възможност и звука...
Евтина изолация - съвети
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Евтина изолация - съвети
Вибрации не се гасят с килимче
Това можеш да го забравиш.
Шумоизлация...... възможно но далеч не в рамките на 30-40лв... по-скоро 300-400 за да има ефект.
Мен ако питаш не се занимавай - инвестирай парите и труда в нещо друго.
Шумоизлация...... възможно но далеч не в рамките на 30-40лв... по-скоро 300-400 за да има ефект.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Haralampi написа:Вибрации не се гасят с килимчеТова можеш да го забравиш.
Не искам а и не очаквам нещо велико,просто нещо,от което ще се обезшуми поне малко звука от двигателя...Четох,че битумна лента вършела работа ама нещо не ми харесва идеята
- Haralampi
toshara написа:Haralampi написа:Вибрации не се гасят с килимчеТова можеш да го забравиш.
Не искам а и не очаквам нещо велико,просто нещо,от което ще се обезшуми поне малко звука от двигателя...Четох,че битумна лента вършела работа ама нещо не ми харесва идеята
За да постигнеш ефект, трябва да махнеш таблото и да изолираш под него. Или по-удобно - под капака,стената към купето. Но според мен с материали за 30-40 лв няма да има абсолютно никакъв ефект...
Да не си с дизел, че толкова те смущава?
- toshara
Не,бензин е и си е доста безшумна,но все пак не искам да я чувам вътре...Така де,май ще си дам парите за нещо друго по колата... 
- Haralampi
toshara написа:Не,бензин е и си е доста безшумна,но все пак не искам да я чувам вътре...Така де,май ще си дам парите за нещо друго по колата...
Особено щом си с бензин - наистина по-дбре подобри нещо друго в колата
При мен поне шумовете идват не толкова от двигателя, колкото от генерацията (кухо гърне на катализатора и т.н.). Двигателя прави впечатление само над 4000 оборота
- Haralampi
Междудругото не знам дали при Г2 ги има, но при Г4 дизелите... по обясними причини... имат шумоизолация от вътрешната страна на капака. Казват, че дори да се сложи на бензин има лека разлика, а и е полезно за зимата.
Ако нямаш такава и принципно се предлагат - би могъл да пробваш. ще се вмести и съвсем спокойно в бюджета.
Ако нямаш такава и принципно се предлагат - би могъл да пробваш. ще се вмести и съвсем спокойно в бюджета.
- toshara
Благодаря за съветите колега-и аз съм със тръба на катализатора и май изпускателния колектор ми е скъсан някъде и от там се чува...А за капака нямам кора,може и за там да измисля нещо 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
А колега, оправи ли причината за наводняването? Да не са били запушени отводите с листа и подобни и да е преляло през въздушния филтър...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
toshara написа:Не,бензин е и си е доста безшумна,но все пак не искам да я чувам вътре...Така де,май ще си дам парите за нещо друго по колата...
Като не искаш да я чуваш вътре си сложи изолация на капака на ДВГ,а не на пода....имаш и технологични отвори има и щипки....материали пък бол!
- wicked_Jester
- Автомобил:
- Двигател:
Колегите от Опел клуба доста са раздухали тази тема .. прочети я .. мисля че ще намериш това което търсиш или ако не това поне ще се научиш от техните грешки
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=48240&st=10
А офф топик .. Чувал съм че някои от по новите каручки имали двоина преграда при ДВГ с разтояние около сантиметар сантиметар и половина кухо пространство което значително намалявало шума .. Но дали е истина или поредния безхаберен лаф незнам .. ако някои знае да раздуха инфо .. Успех Колега
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=48240&st=10
А офф топик .. Чувал съм че някои от по новите каручки имали двоина преграда при ДВГ с разтояние около сантиметар сантиметар и половина кухо пространство което значително намалявало шума .. Но дали е истина или поредния безхаберен лаф незнам .. ако някои знае да раздуха инфо .. Успех Колега

- toshara
nokiangage написа:А колега, оправи ли причината за наводняването? Да не са били запушени отводите с листа и подобни и да е преляло през въздушния филтър...
Точно това беше проблема

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Предполагам, че си изчистил отводите вече, но да споделя(като баба ми, да си кажа
) как бях фрапиран от подобен проблем. На приятелката ми брат и докарва коли и има едно Венто на части и все се мотая из колите, гледам го без калници и почнах да търся въпросните дупки и не се виждаха
...По едно време се разчовърках и ги намерих, но пръста ми потъна в някакъв бая дебел пласт гнилоч
и го почистих, не се сдържах
, но така беше ръждясало, че ми дожаля за колицата. Та хем ще предотвратиш гадни евентуални процеси, хем няма да гледаш рибки вътре!
А праговете и подкалниците чистил ли си ги? Имаше една много подробна тема, но не я намирам да видиш човека какво е извадил от там...
) как бях фрапиран от подобен проблем. На приятелката ми брат и докарва коли и има едно Венто на части и все се мотая из колите, гледам го без калници и почнах да търся въпросните дупки и не се виждаха
...По едно време се разчовърках и ги намерих, но пръста ми потъна в някакъв бая дебел пласт гнилоч
, но така беше ръждясало, че ми дожаля за колицата. Та хем ще предотвратиш гадни евентуални процеси, хем няма да гледаш рибки вътре!
А праговете и подкалниците чистил ли си ги? Имаше една много подробна тема, но не я намирам да видиш човека какво е извадил от там...- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
Това е темата за ръжда по подкалниците. viewtopic.php?f=5&t=218675
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”