След Калояново 2011

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
kolbasara
Автомобил: Volkswagen Golf mk3
Двигател: ABF-Turbo

Re: След Калояново 2011

Мнениеот kolbasara » Сря 25 май 2011 23:32

vackooo написа:а какво стана с тунинга,питам ,защото ми стана интересно имаше познати,както и непознати коли.Искам да се уточня,че питам не защото съм се надявал на някакво място,просто ми е интересно
П.п Не съм се надявал и да взема нещо,наистина питам от любопитсвто,все пак аз не съм отишъл за награда а за да съм с истински фенове и приятели,дано сте ме разбрали правилно

зеленото поло 1.8Т на Дидо взе медал
варненската джетата на Вальо взе медал
една черна 3-ка ВР6 взе медал
друга 3-ка ВР6 със ауди джантите взе купата
п.п.надявам се да не бъркам

Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Мнениеот Pironski » Чет 26 май 2011 7:58

kolbasara написа:зеленото поло 1.8Т на Дидо взе медал
варненската джетата на Вальо взе медал
една черна 3-ка ВР6 взе медал
друга 3-ка ВР6 със ауди джантите взе купата
п.п.надявам се да не бъркам

Така са,Алекс Пи :да:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 26 май 2011 9:50

Haralampi написа:Използвам темата да изразя лекото си негодувание, което много отдавна таи в мен, по отношение на думата "събор"

Не можеше ли да се нарече "Среща" или "Събиране", "Събрание"... - например "Среща на клуба"

Нека съм единствен, но аз обвързвам думата "събор" със селския площад и баби със забрадки :idea:

От много време се възмущавам на автора на това название за конкретния случай и използвам темата най-накрая да го изразя. Моля не се сърдете - идеята и събитието са страхотни, просто името никак не пасва. Може би една от причините да не дойда до момента... никак не ми се иска някой да разбира, че отивам на "събор" :shock mhihi

Мое лично мнение, с което не искам да обидя никой! :beer

Наздраве на всички и само така фенове на VW!!!

Ма какво ти пречи ти да си го наричаш както поискаш....например мийтинг или дъб мийтинг или като те пита някоя мацка да кажеш, че си на ИВЕНТ. Това само в случай, че хубавата българска дума събор наистина те кара да се срамуваш. :mrgreen:

ПП Искам всичките ми проблеми да са такива.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 26 май 2011 10:03

а друга тема няма ли, в която да обсъждате кой на кво име се кефи?! :twisted:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 26 май 2011 10:37

Kozunak написа:Това само в случай, че хубавата българска дума събор наистина те кара да се срамуваш. :mrgreen:

Тя е хубава и българска... просто неподходяща ;)

Съборът (също и сбор) е редовно събитие (обикновено ежегодно) в дадено населено място - обикновено село, на което жителите и произхождащите от селището се събират, като канят и гости (сборяни или съборджии), за да празнуват. Често това е денят на светеца-покровител на селището или друг ден с голямо значение в историята на мястото.

Обикновено на площада и главните улици пътуващи търговци разпъват сергии, а гостите си купуват дребни неща. Устройва се и панаир с множество увеселителни атракции, където децата се забавляват.
:Mr Green Fun

Source: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1% ... 0%BE%D1%80

Това бе от мен по темата. Не търсих спор или дискусия. :beer

Просто идея/предложение в бъдеще хубавото събитие да се нарича
"Сбирка на клуба" или "Среща на клуба".
Take it or leave it :beer

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 26 май 2011 11:00

Haralampi написа:Съборът (също и сбор) е редовно събитие (обикновено ежегодно) в дадено населено място - обикновено село, на което жителите и произхождащите от селището се събират, като канят и гости (сборяни или съборджии), за да празнуват. Често това е денят на светеца-покровител на селището или друг ден с голямо значение в историята на мястото.

Обикновено на площада и главните улици пътуващи търговци разпъват сергии, а гостите си купуват дребни неща. Устройва се и панаир с множество увеселителни атракции, където децата се забавляват.

1.Националният VW събор е ежегоден.
2.Калояново е село
3.Събираме се и каниме гости от цяла България
4.празнуваме
5.Денят винаги е около 24 Май денят на Славянската писменост и култура. светиите даже са двама Кирил и Методий
6.Разпъват се сергии.
7.Устройват се увеселения, атракции даже и за порастнали деца.

Haralampi написа:"Сбирка на клуба" или "Среща на клуба".
Take it or leave it :beer

След като отдаваш толкова голямо значение на терминологията.
Термините: Форум и Клуб са две различни понятия.

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Чет 26 май 2011 18:34

Ако се имаш за много "градски" или за "Софиянец" там е проблема. Селски му звучала... Най-дразнещото е, че някои хора се имат за нещо повече от другите само заради жителство или самото пародиране дори и да не са кореняци(а понякога дори и не са родени), което е абсолютно безсмислено и глупаво.

Думата събор е най-подходяща. Веднага разбираш за какво става сума и то само с 5 букви: бързо, лесно, просто...

А за събора ще кажа едно голямо Благодаря на всички организатори, които неуморно и безспирно щъкаха напред-назад.

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Чет 26 май 2011 20:17

Какъв виден езиковед имало сред нас! Да ти намерим един БТР (съкратено от Български Тълковен Речник)?
Я погледни какво означава сбирка ... СЪБОР Е СЪБОР ! Събиране (действие), събрание(синоним на събор) ...всичко останало в дрън дрън!
Думата е употребена точно и по смисъл, събрание е Общото Събрание (ОС) на Клуба! Събор е събирането на всички фенове (най-често по повод на някакъв празник). Използването на чуждици без нужда, ниската езикова култура ...4-ки и 6-ци вместо ч и ш ...опити за писане "на диалект" и то неумишлено, а току що мина 24 май...
Въобщеее...уважавайте българския език и преди инак "логичното" мислене проверете преди подобни ...
съвсем не на място мнения.
И за да не си помислиш нещо, може някъде и аз да греша в правопис. В повечето случаи е само от липса на време, за което нямам извинение.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 26 май 2011 21:23

heimdal написа:Какъв виден езиковед имало сред нас! Да ти намерим един БТР (съкратено от Български Тълковен Речник)?
Я погледни какво означава сбирка ... СЪБОР Е СЪБОР ! Събиране (действие), събрание(синоним на събор) ...всичко останало в дрън дрън!
Думата е употребена точно и по смисъл, събрание е Общото Събрание (ОС) на Клуба! Събор е събирането на всички фенове (най-често по повод на някакъв празник). Използването на чуждици без нужда, ниската езикова култура ...4-ки и 6-ци вместо ч и ш ...опити за писане "на диалект" и то неумишлено, а току що мина 24 май...
Въобщеее...уважавайте българския език и преди инак "логичното" мислене проверете преди подобни ...
съвсем не на място мнения.
И за да не си помислиш нещо, може някъде и аз да греша в правопис. В повечето случаи е само от липса на време, за което нямам извинение.

Тълковен речник: 1. Лица, свикани да обсъдят важен въпрос. Църковен събор. 2. Местен празник на селище, манастир и др. Фолклорен събор. Отивам на събор в близкото село. // прил. съборен, съборна, съборно, мн. съборни. • Съборна черква. Катедрала.

И моля те, поясни коя от предложените от мен смислово по-логични заместители, като например "Сбирка" или "Среща" са чуждици :shock За каква точно езикова култура говориш, ако ги считаш за чуждици :shock Точно тук е разликата между 4-ката и 6-цата в училище - лексикалното познание, а не слагането на знак равно между всички думи, които звучат подобно :idea:

Стана спор от едно просто и скромно предложение и езикова корекция. Излишно е... ако уважаемите организатори търсят правилната дума - ще я намерят в речника, но тя определено не е "събор". А ако желаят най-добре възприеманата, макар и не най-правилната лексикално - има анкети за тези неща... Бих бил любопитен от резултата на такава. :roll:

Последна промяна от golfer на Чет 26 май 2011 21:30, променено общо 1 път.
Причина: Пето поредно безмислено мнение.Явно дразниш целенасочено.Докладите от потребители станаха прекалено много.Получаваш официално предупреждение.

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Чет 26 май 2011 21:27

:039:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 26 май 2011 21:30

Kozunak написа:
Haralampi написа:

Ма какво ти пречи ти да си го наричаш както поискаш....например мийтинг или дъб мийтинг или като те пита някоя мацка да кажеш, че си на ИВЕНТ. Това само в случай, че хубавата българска дума събор наистина те кара да се срамуваш. :mrgreen:

:lool :lool

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 26 май 2011 21:34

Tyan написа:
Kozunak написа:
Haralampi написа:

:lool :lool

Ивент калояново 2012
:bowdown
и след тва ще говорим как сме били на ибаси якия Ивент :banana

Отностно събора, който отмина, няма какво да коментирам!
Благодаря на всички за приятните дни и за хубавото преживяване!

ПП: Само малко ме е яд, че не ни изчакахте за общата снимка...

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Чет 26 май 2011 21:37

Само факта, че използваш думата "селско" като му придаваш различен смисъл те вади от списъка на спорещите.
Присъдена е служебна победа и СЪБОРА си е точно СЪБОР.
Многообразие от дейности извършвани от група хора, събрани от общи идеи и цели... можем да си правим упражнения до утре, това няма да те изкара по-напред.
По-добре иди разгледай снимките от СЪБОРА, и напиши преразказ по картинки. Нещо като за 4-ти клас, първия срок. Поне виждам ....можеш да оцветяваш :bowdown

Към мнението по-долу:
има картинки и видео в ОФФ ТОПИК - СНИМКИ. Две отделни теми.
Огледай се за Калояново 2011.

Последна промяна от heimdal на Чет 26 май 2011 22:16, променено общо 1 път.

vankata_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_golfa » Чет 26 май 2011 21:45

А видео ще има ли ?.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 26 май 2011 23:01

Как го налазихте колегата с тоя "събор", "ивент", "събиране"...Само аз ли успях да схвана каква му беше идеята? Пък и дoклади от потребители, пък и предупреждение :shock ...Вие вярно на секта го обърнахте...Успокойте малко... eusa

Върни се в “Организационен”