Грешка 4069-air mass sensor-Високо напрежение!!!
- go6osisi
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател: bzb 2009
Грешка 4069-air mass sensor-Високо напрежение!!!
Здравейте колеги!Какво значи тази грешка 4069 air mass sensor-Високо напрежение?Може ли да се оправи по- някакъв начин или трябва да сменям дебитомера? А колата си върви нормално само сутринта пали от 3 път.Измериха напрежението на кабелите на буксата на деботомера нормалното било 1,1 ,а показваше 7,5.Колата е passat B5 97г.AEB 1.8 Т.
Re: Грешка 4069-air mass sensor-Високо напрежение!!!
на първо време го напръскай със спрей за почистване на карбуратори и го продухай със прахосмукачката и изкоментирай резултата.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
възможно е да имаш пропуск по турбо пътищата.
- go6osisi
Вчера го изкарах и го напръсках с контактен спрей,но ефект нямаше.Не знам дали може да се отвори самия дебитометър?Изкарах го от тръбата като му развих двете болтчета напръсках му пластината която е отдолу и буксата отгоре.Вътре не знам дали може да се отваря?Вижда се някаква платка вътре но не знам дали не е фабрично капсолован.Всичко започна като изкарах дросела да го чистя изчистих го отворих и черното капаче което еа на него мисля,че е стъпковото моторче напръсках го с контактен спрей и ги монтирах.След тази операция колата сутрин започна да пали точно от третия път, а преди си палеше от първия и като запали след това си пали нормално,като загрее при палене се дави за няколко секунди и след това се оправя.И като карам извънградско като изключа от скорост оборотите стоят на 1000 като спра падат на 900.Закарах е в сервиз да адаптират дросела,направиха го но нямаше ефект почнаха да търсят грешки и излезе тази 4069 air mass-Високо напрежение.И нещо друго да добавя колата е със свалено турбо но до сега не е правила такива неща и не е давала тази грешка.Гледан всички маркучи но нямаше напукани или скъсани да може да смуче въздух от тях.А колата си върви не забива не предърпва и си мисля че дебитомера трябва да си работи?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
Последна промяна от Andonov на Чет 26 май 2011 15:02, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, а майсторите мернаха ли ти датчика. Да не би той да е дал фира. Другия вариант е проблем в ел.инсталацията
- go6osisi
Кой датчик колега? Ако не работи дебитомера колата би трябвало да не върви?Мисля да взема дебитомер от някоя морга да пробвам дали ще се промени нещо.
powerstar, то е ясно ,същия датчик AMS!високо нопрежениe неозначава ,че работи нормално!MAS мера показва много въздух и се подава много гориво - ефекта на "давене".за това се гледат и живите данни!