Задни лагери.
- Pavlikenski_92
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: ABS 1993
Задни лагери.
Колеги днес забелязах един проблем.Хванах с две ръце задната гума и я разместих напред-назад и видях,че се мести,появил се е луфт,който преди го нямаше.Същия луфт го има и на другата задна гума.Проверих и предните гуми по този начин,но там няма проблем.Според мен съм за нови задни лагери.Прав ли съм или проблема може да е другаде?Ако проблема е в лагерите,има ли проблем ако не ги сменя веднага?Разбирам,че когато са тръгнали лагерите се появявало едно специфично виене,а аз го нямам.Всико това става въпрос за голф 3 93 година 1.8 АБС.
Поздрави!
Поздрави!
Re: Задни лагери.
Може да са износени тампони на задния мост.Моята гума мърдаше напред-назад по продължение на колата.Тампоните бяха сдали багажа.Ако е лагер сигурно ще е навътре-навън.Не знам.Нека по-компетентните кажат.
- shesticata
- Автомобил:
- Двигател:
напред -назад или нагоре- надолу
ако е нагоре надолу т.е. вертикално луфта и няма виене може само да се регулират лагерите , а акое напред и назад луфта -тампони на задния мост колега
ако е нагоре надолу т.е. вертикално луфта и няма виене може само да се регулират лагерите , а акое напред и назад луфта -тампони на задния мост колега
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
i.e.i написа:Може да имат нужда от реглаж()
Карай спокойно щом не ги чуваш.
Под реглаж, имаш в предвид натягане на гайките, ако не сте го правили внимавайте много, винаги трябва да има луфт в задните лагери - нормално е понеже са конусни! Но колко точно трябва да е ............... на ръка и на око тръдно се определя
- Pavlikenski_92
И аз разбрах,че се натягат,но много малко иначе почва да товари лагера и да замине.А как става точно,а не на око?
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
ами натягаш леко и пробваш ако има луфт ,още малко,ако няма разхлабваш,но е задължително да остане малко луфт(една мисъл).
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Ще цитирам колегата Joker,който в една тема беше написал точно и ясно как се стягат задни лагери.Под гайката има една шайба,която при правилно стягане на гайката с помоща на отверка,трябва да може да се плъзне мазно нагоре-надолу.Демек с лек зор.А луфт задължително трябва да си има като натиснеш с крак по горната част на гумата,навътре.Така,както си е стъпила на земята,а не във въздуха.
- shesticata
- Автомобил:
- Двигател:
подкрепям изчерпателното и точно мнение на balamata 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
balamata написа:Ще цитирам колегата Joker,който в една тема беше написал точно и ясно как се стягат задни лагери.Под гайката има една шайба,която при правилно стягане на гайката с помоща на отверка,трябва да може да се плъзне мазно нагоре-надолу.Демек с лек зор.А луфт задължително трябва да си има като натиснеш с крак по горната част на гумата,навътре.Така,както си е стъпила на земята,а не във въздуха.
Доказано от времето! Вече 7 години траят без проблем!!!!- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Ako луфта не е голям и не вият наи добре не ги бараи.Ако ги натегнеш може да стане по лошо.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Вместо да се чудиш,свали капачките на главините и провери как се плъзга шайбата....ако се плъзга лесно натегни малко докато започне да се плъзга с умерено усилие-тогава ще има съвсем леко доловим луфт,който вече ще е нормален.
- Pavlikenski_92
Добре,ще отворя и ще я видя тази шайба тези дни.Ще пиша какво съм направил.
- Pavlikenski_92
Колеги направих това което казахте и луфта изчезна.Проверявах си как са и доста време нямше проблем,но ето че днес като проверих и луфта отново се е появил.Мисля си,че не съм стегнал достатъчно предния път.Ще се стяга отново...
Не пипай повече лагерите ще ги прецакаш. Лек луфт трябва да си има, както са писали и колегите по-горе.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”