Някой използвал ли е матов спрей за табло CarPlan

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mr24
Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
Двигател:

Някой използвал ли е матов спрей за табло CarPlan

Мнениеот mr24 » Чет 21 апр 2011 14:28

Вчера си взех спрей за почистване на табла CarPlan Ultra mat. Започнах с почистването днес. Направи ми впечатление, че пластмасата белее от него. Викам си хубаво, няма да почиствам пластмасовите компоненти. Обаче след като минах таблото в горния край ми направи впечатление, че и то става по-бяло. Застанах пред колата - от там направо си белееше. Мих го с вода, добавих веро - нищо. Накрая го минах с течен парафин и след това с мокър парцал.
Та се чудя дали препарата е скапан или има някаква тънкост при почистването? Преди малко таблото го беше насветило яко - може ли да е от това?

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Re: Някой използвал ли е матов спрей за табло CarPlan

Мнениеот mirkata 4020 » Чет 21 апр 2011 14:54

С предишната кола имах такъв проблем,мисля си,че е от остатъци от предишен препарат за полиране.Просто се смесват двата.
Голямо търкане с какво ли не беше докато го изчистя. :banghead:

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Чет 21 апр 2011 16:15

Аз съм забелязал , че табло или въобще пластмаси някакви побеляват при влажна или мръсна повърхност(прахоляк) , странно обаче , Слънцето също оказва влияние , ако може на по сенчесто място.Решението , купете си колеги по една микрофибърна кърпа , има едни в Кауфланд 6 за 12лв или нещо такова , може двама-трима да си разделите по няколко , преди да минете със спрей изплакнете кърпата хубаво с вода и я изцеждате колкото можете , минавате си табло и пластмаси , и имате перфектно чиста повърхност.Пръскате спрея и ако тогава пак побелее , значи ще трябва яко почистване с препарати. :beer

Потребителски аватар
mr24
Двигател:

Мнениеот mr24 » Чет 21 апр 2011 16:20

От скоро колата я карам аз. Изчистих таблото с кърпичка намокрена във сапунлива вода, а след това със суха. Няколко дни след това беше хванала малко прах, минах го със суха. Разбрах, че имало някакви антистатик спрейове, за да не привлича прахта. Та реших да пробвам и това е резултата.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 22 апр 2011 12:14

ако щеш вярвай, ама кажи ква е колата.Има разлика от табло до табло.При голф 4 например за таблото съм се уверил че най-доброто е силиконов спрей/на костенурката примерно/.То си и пише- първо пръснете на по-скрито място и при отрицателен ефект не използвайте препарата.

Потребителски аватар
mr24
Двигател:

Мнениеот mr24 » Пет 22 апр 2011 21:19

Голф 3 е. Не видях да го пише някъде

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 23 апр 2011 17:06

hitman0013 написа:ако щеш вярвай, ама кажи ква е колата.Има разлика от табло до табло.При голф 4 например за таблото съм се уверил че най-доброто е силиконов спрей/на костенурката примерно/.То си и пише- първо пръснете на по-скрито място и при отрицателен ефект не използвайте препарата.

За таблото на Г4 най-хубаво е само един качествен парцал /микрофибър/ и малко вода,всякаква друга субстанция само замазва излишно пейзажа !

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Пет 27 май 2011 7:38

Темата в застой ама да споделя , за феновете на матираните пластмаси - попаднах на матиращи спрейове на Търтъл Уакс , става мноо яко с тях , а аромата им е жесток , на спрея дават до 8 дни аромат ,беше взет от Метро , но сигурно и по другите вериги може да се намери , около 8 кинта :)

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пет 27 май 2011 9:11

Аз след много опити съм забелязал че на топло табло пръснеш ли със спрей остава бяло /или просто по-различно стои/.
Решението според мен е да се пръска на микрофибърната кърпа (аз такава ползвам) и тогава да се забърше таблото. Аз така правя и резултата е по-добър :)

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 27 май 2011 16:13

skotis написа:Аз след много опити съм забелязал че на топло табло пръснеш ли със спрей остава бяло /или просто по-различно стои/.
Решението според мен е да се пръска на микрофибърната кърпа (аз такава ползвам) и тогава да се забърше таблото. Аз така правя и резултата е по-добър :)

аз пръскам спрея върху силиконова гъбичка за обувки/табло и тогава нанасям-иначе ще се удуша.В началото стои леко неравномерно, но от топлината всичко се оправя.

Потребителски аватар
mr24
Двигател:

Мнениеот mr24 » Пет 27 май 2011 21:06

Каква е тази силиконова гъбичка :roll: ?

skotis написа:Аз след много опити съм забелязал че на топло табло пръснеш ли със спрей остава бяло /или просто по-различно стои/.

Ще пробвам

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 27 май 2011 22:32

опа моя е грешката дунапренена гъба със силикон

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”