Проблем с някакви вируси

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Проблем с някакви вируси

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 26 май 2011 19:52

Вчера докато си ровя из нета ми влязоха някакви воруси в компютъра и понеже нямам антивирусна програма се включи Windwos Firewall и уж той трябваше да спре вирусите, но понеже нямам пълния ъпдейт на програмата, а за него трябва да се плати 100 долата аз не можах да направя нищо и така си остана.Опитвам се да вляза в интернет и ме изхвърля, опитвам се да гледам филм, пак ми затваря всичко.Преинсталираха ми уиндоуса и сега си включвам компа и гледам че антивирусната, която са ми сложили през 30 сек. ми изписва че имам вирус, но е премахнат.Същото като вчера, само дето не ми затваря нищо, ами през интервал от време ми изкарва едно прозорче и пише че имам намерен вирус и премахнат.Това според мен не е нормално и започвам да си мисля че имам някаква заразена част по компютъра.Дайте мнения от какво може да е!
:beer :?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с някакви вируси

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 26 май 2011 19:57

продай си компютъра и се откажи от технологиите. приеми го като професионален съвет

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Чет 26 май 2011 20:01

vw_golf_4_tdi написа:продай си компютъра и се откажи от технологиите. приеми го като професионален съвет

По-скооро като приятелски съвет :да:

П.П. един формат ще оправи нещата и да знаеш firewall не е антивирусна ;)

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 26 май 2011 20:07

treniora написа:
vw_golf_4_tdi написа:продай си компютъра и се откажи от технологиите. приеми го като професионален съвет

По-скооро като приятелски съвет :да:

П.П. един формат ще оправи нещата и да знаеш firewall не е антивирусна ;)

приятелският ми съвет е да прочете книга за компютърна грамотност или да посети такъв курс.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 26 май 2011 23:16

Питам тук да ми помогнете, а не да ми казвате от кое да се отказвам ии т.н.
Тоест ще се оправи ако се смени windows-а отново ли :?:

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Пет 27 май 2011 7:50

Тоест ще се оправи ако се смени windows-а отново ли :?:
Принципно вирусите се натикват из папки на Виндоуса , скрити или не и преинстал е най-лесното и бързо решение за отърване колега , пълен формат на харда , където ти е Вин-а и би трябвало да изчезнат , ако остане проблема , може да ти се наложи да си свалиш цялата информация от харда и да форматираш другите дискове , но първо си пробвай преинстал :)

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 27 май 2011 9:16

Golf_Diesel_: Не го приемай за обида, но явно не разбираш чак толкова от компютри, че да си го оправиш сам проблемът. Хвани някой познат, който разбира повече да ти покаже някои работи или се рови из интернет за решения на проблемите, които имаш.
Ако ти се пробва, мини в Safe Mode (F8 преди точно след надписите на BIOS, ако не знаеш въобще какво е и не си авантюрист, по-добре не пробвай) и пусни едно пълно сканиране на всички дялове (C:,D:,...) с антивирусната. Имай предвид, че някои вируси заразяват критични системни файлове (explorer.exe и от сорта). Това на практика не може да се оправи лесно и е по-добре да се реинсталира Windows-а и кажи на този, който ще ти го прави това какво си правил точно, защото явно отнякъде се заразяваш наново, та евентуално да ти покаже какво правиш грешно.
И си сложи някакъв свестен антивирус (Avast,Avira - безплатни и с добри отзиви по разни тестове) + сигурен браузър (Firefox,Chrome,Opera) + внимавай къде се ровиш и какво инсталираш, за да намалиш до минимум рисковете. Ако не знаеш някоя програма за какво е и откъде е по-добре не я инсталирай, преди да попиташ някой по-разбиращ.

А колегите по-горе, не мислите ли, че е малко тъпо да се бъзикате на чужд гръб? Все едно вие никога не сте имали нужда от помощ...

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 27 май 2011 9:18

"преинсталираха ми уиндоуса"-а ти сигурен ли си че не са му били един repair само??? нов преинстал с формат на харда,после нод32 и си ти eusa

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 27 май 2011 17:35

stefarata написа:"преинсталираха ми уиндоуса"-а ти сигурен ли си че не са му били един repair само??? нов преинстал с формат на харда,после нод32 и си ти eusa

И аз това започвам да си мисля, защото всички работи от My Documents са ми останали, тоест са качили My Documents на D-то.А форматирането само на C ли трябва да се прави или и на двата хард диска :?:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пет 27 май 2011 20:21

Golf_Diesel_ написа:..А форматирането само на C ли трябва да се прави или и на двата хард диска :?:

Само на системният дял, тоест на С. И си качи добра антивирусна. Поне веднъж в месеца сканирай с ТОВА или нещо подобно. Направо го инсталирай и го пускай да сканира. :idea:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 27 май 2011 23:07

Mihailov78 написа:
Golf_Diesel_ написа:..А форматирането само на C ли трябва да се прави или и на двата хард диска :?:

Само на системният дял, тоест на С. И си качи добра антивирусна. Поне веднъж в месеца сканирай с ТОВА или нещо подобно. Направо го инсталирай и го пускай да сканира. :idea:

Аз я имам тая програмка.Все пак мерси!
Проблема е решен след като инсталирах SpyBot програмата и я пуснах да сканира.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Съб 28 май 2011 9:53

Добра програмка е тази със сигурност. Пусни си и една "имунизация" на браузъра/ите от нея. И внимавай все пак къде ходиш из нета и какво инсталираш, за да нямаш подобни проблеми скоро :)
Лека и безаварийна! :)

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 28 май 2011 10:32

Мерси колега!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”