Лампа за температурата при пасат в3
Лампа за температурата при пасат в3
А сега да попитам нещо:Имам пасат в3, 1.8 моноинж.,92г..Значи карах доста време с прецакан датчик и нямах ядове знаех кога вкл. и изкл.перката.Но смених отстрани фланеца-пластмасовия,с алуминиев.И обезвъздуших при работещ двигател с отворена капачка,2-3 пъти се вкл. перката и така.След 1 ден ми беше изхв. малко антифриз и край.Това се е обезвъздуш. с-мата сама.Но със стария датчик неработещия-не ми показваше градусите, след тази процедура-започна да ми мига лампата за температурата-на студено и на загряло.Като изгасех и палех пак спираше.Накрая купих датчик-италиански от най-скъпите във Враца за 35 лв.Карах няколко дни и всичко изглежда точно след 70 градуса стига до втората голяма черта минава я малко и се вкл. перката.мисля че е около 92-3град.и спада до 88-9 и спира.Но онзи ден ми светна лампата а бях стигнал в жегата и на градско почти до малката след 90-значи трябва да е малко под 100 и започна да ми мига лампата за темпер.Та,затова питах във форума как се броят стрелките.Значи масло ,антифриз,всичко е наред,нямам на разш.съд датчик.Дайте мнение от какво може да е-аз мисля или калпав датчик на трипътника-този,който смених или въздух в системата,или калпава спойка на таблото.За гарнитура не ми се говори ,щото нямам симптомите,а и последно как държи вашите маркучи-мойте особено лятото са много горещи и надути-твърди,стискам ги ,но ми се струват твърди.Е дано не съм ви досадил излишно,но ще ми е интересно мнението ви.Предварително благодаря на всички отзовали се с компетентно мнение.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Лампа за температурата при пасат в3
Вярно броиш градусите,Колега(първата черта над 70 е 80гр,втората е 90гр)!При спукани спойки в таблото,обикновено показанието е по-ниско от реалното!Може датчика ти да е ментак!Каква е марката му?
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
Малко е оф за точно тази тема, но..
При мен стрелката е точна само в района на 90те градуса.
Под 90, температурата реално е по-висока отколкото показва стрелката, над 90, температурата реално е по-ниско отколкото показва стрелката и отклоненията са по-големи колкото сте по-далеч от 90те градуса. Предполагам това е "нормално" при изправен датчик на тройника.
Може би наистина проблема ти е в таблото...
При мен стрелката е точна само в района на 90те градуса.
Под 90, температурата реално е по-висока отколкото показва стрелката, над 90, температурата реално е по-ниско отколкото показва стрелката и отклоненията са по-големи колкото сте по-далеч от 90те градуса. Предполагам това е "нормално" при изправен датчик на тройника.
Може би наистина проблема ти е в таблото...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Бате Димчо, 1 тема, брат