BMW Vs VW

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

BMW Vs VW

Мнениеот qm_parket » Съб 28 май 2011 11:46

Здравейте, колеги !
Понеже съм решил да си сменям старата кошница(колата) и съм се спрял на 2 хубавици, искам мнението ви по въпроса. Колите, на които съм се спрял са:
- Голф 3 1.8 mono ADZ 90 к.с. 1997 год. ;
- БМВ Е36 318 114 к.с. 1992 год.
Интересува ме (понеже съм некомпетентен) какви са данъците на двете коли, понеже разбрах, че се определят от конете, консумативите скъпи ли са - авточасти и работа - разбрах, че в БМВ-то някои работи са направени много тъпо и трудно се сменят (тампони на задния мост например). :banghead:
Ако може да ми помогнете за избора ми - студент съм - трябва ми кола, която да има фаца, да носи на тунинг, но да и е лесна поддръжката. Не като отида на майстор и да вадят голямата "секира" scare
:bowdown Благодаря на всички, които ще помогнат със съвет ! :bowdown

Последна промяна от qm_parket на Съб 28 май 2011 16:53, променено общо 1 път.

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Re: BMW Vs VW

Мнениеот Alexandar_yordanov » Съб 28 май 2011 11:53

Моето лично мнение е за голфа. Смисъл определено всеки млад студент иска нещо готино и гъзарско... отиваш към бмв-то. Обаче в сравнение с голфа, частите на бмв-то са по-скъпи. Подръжката на голфа е по-лесна от бмв-то. Ти си решаваш колега. Ако имаш пари вземи бмв-то, ако не пробвай с голфа. Това е моя съвет. :drunk

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 28 май 2011 11:56

Тук в тоя форум 90% от хората ще те насочат към Голфа, но реално погледнато наистина той е по-добрия избор.Поддръжката му е лесна и евтина както ти искаш.Носи доста на тунинг и разни шукарийки.Само че 1,8 моно не е ABD, ами е ABS. :wink:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Съб 28 май 2011 11:59

Аз бих избрал Голфа! Не заради това, че е VW, а защото:
1. Е с предно предаване!
2. По-евтина цялостна поддръжка от BMW-то!
3. Двигателя 1.8 моно е един от най-добрите мотори, а ако решиш да го правиш в последствие на газ - НАЙ-ДОБРИЯТ :)
4. По-нисък разход на гориво!
5. По-нов автомобил с 5 години в сравнение с BMW-то!

Вече, ако търсиш по-добра динамика и в последствие някакви подобрения BMW-то с по-мощния мотор (но това в никакъв случай не значи по-добрият!), но и в двата случая кой знае каква мощност не можеш да изкараш! Все пак аз на твое място (щом си студент) бих търсил нещо здраво, което да не е претенциозно и да харчи малко! Ами ГОЛФА с конвенционална газова уредба е твоята кола :beer

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 28 май 2011 12:17

И да не забравяме данъка!На голфа ще е от порядъка на 20лв,а на бавареца 150лв!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 28 май 2011 12:18

Търси БМВ след 1993г.1991-1992 са с ремък.След тези години всички модели са с верига.От там си напред с около 200-250лв.Двете коли които гледаш са от различен клас.Е36 почти няма нищо общо с Голф 3!Колкото за тампоните на задния мост на Голфа,ако намериш майстор,който да ти ги смени без уговорки,значи ти върви.Ама питай за цената предварително mhihi Смяната на задните тампони на бавареца са къде по лесни за смяна.Ако намериш читаво Е36 взимай!Не слушай колко било скъпо и т.н.Това което,ще почустваш когато караш BMW-то,го няма при Голфа.Личен опит.Имах ги и двата модела :Mr Green Fun

Потребителски аватар
M.Mitov
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN-2 000

Мнениеот M.Mitov » Съб 28 май 2011 12:23

Golf_Diesel_ написа:Тук в тоя форум 90% от хората ще те насочат към Голфа, но реално погледнато наистина той е по-добрия избор.Поддръжката му е лесна и евтина както ти искаш.Носи доста на тунинг и разни шукарийки.Само че 1,8 моно не е ABD, ами е ABS. :wink:

:да: Земаи Голфа,определено е по-добрия избор heavy metal zork

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 28 май 2011 14:18

Mного дърто това БМВ бе колега не си заслужава пък и гори много особенно градско,по-добре Голфа :да:
По-въпроса с обслужването и за двете коли е в нормални граници,по-въпроса с тунинга всяка кола носи на тунинг и всяка кола може да бъде осрана от такъв.

Потребителски аватар
Стоянчо
Автомобил: Skoda Superb II Revo Stage 2
Двигател: CDAA 2014

Мнениеот Стоянчо » Съб 28 май 2011 14:57

Рядко се случва да препоръчам Голф на някого, но в случая не си и помисляй за гробница като Е36 от '92г. Преди 8г съм карал същото...е няма такова дърво (115к.с)!!! Поддръжка - много скъпа (ако се сервизира във фирмените сервизи).

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Съб 28 май 2011 15:18

По разумният избор е голфа!

По-евтина поддръжка като цяло, малък данък и идеален за газифициране.

Доколкото разбрах си се спрял на 2 конкретни автомобила, все пак може да дадеш линк към обявите да ги погледнем :roll:

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Съб 28 май 2011 15:37

Относно въпроса бих предпочел Голфа по всички параграфи,по евтина подръжка,икономичен и удобен!Да говорим за кеф от шофиране с кош 115 к.с на БМВ е меко казано смешно,отделно че им е слабо окачването и смяната на диференциал виси всеки момент!Пък и на визия ако не е купе БМВ-то не го хвали ама то купета маи с този мотор няма,него го слагат още от Е30!От към доработки на мотораГолф е по добрия избор мисля!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 28 май 2011 15:37

трябва ми кола, която да има фаца, да носи на тунинг

Ако можеш да си позволиш подръжката Е36 е твоята кола.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 28 май 2011 15:44

ilia_d008 написа:
От към доработки на мотораГолф е по добрия избор мисля!

За доработките на мотора съм съгласен.Има доста недомислици при Е36.Но като цяло е безпроблемен двигател.Но качеството на материалите е на ниво премиум.Обстановката като цяло е доста различна от Голф3.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Съб 28 май 2011 16:14

С БМВ-то има повече фън.С голфа ще се придвижваш :D Но незнам дали баварията ще върти гуми с тоя слаб двигател mhihi

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Съб 28 май 2011 16:24

Едно приятелче с такова БМВ при двата си опита за дрифт на сух асвалт резултата е два бобъра Изображение mhihi mhihi Първия път преден ляв калник и фар,втория заден десен калник и стоп mhihi mhihi фън с такова БМВ ама с мотор от 2.8 нагоре другите са абсолютни трупове,тромави горачи!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”