Какъв кабел за диагностика?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Какъв кабел за диагностика?

Мнениеот icefire » Съб 28 май 2011 20:43

Колеги, от известно време си мисля, че не е лоша идея да си взема и аз кабел за диагностика. Колата е Бора AKL от 1999-та. Целта ми е от време на време да поглеждам дали няма някакви грешки натрупани за двигателя, климатроника, ABS-a и т.н., тоест трябва ми да си правя диагностика по-скоро профилактично.

Какъв кабел ще ми препоръчате?

Обикновен OBD II KKL (409.1), примерно такъв: http://www.dealextreme.com/p/usb-kkl-va ... ngth-37635

При посещението си при колегата zfa159 за климата, той ми препоръча да си потърся по-нов кабел, който да поддържа и CAN интерфейс. Може ли малко инфо, какво е HEX, какво е CAN и по какво тези кабели се различават от по-простия. Примерно този върши ли ми работа: http://www.dealextreme.com/p/vag-k-can- ... e-cd-35935

Мерси за инфото :beer

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Re: Какъв кабел за диагностика?

Мнениеот toni82 » Нед 29 май 2011 14:24

да според мен този кабел определено ще ти свърши работа.аз имам кабел obd2 kkl с 311 версия и друг кk+can-usb като тоя дето си показал с vcds10.1 .и двата ми вършат работа,трябва и на теб да свършат

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв кабел за диагностика?

Мнениеот icefire » Пон 30 май 2011 11:54

Мерси за съвета! Мене ме интересува също така каква е разликата м/у тези, които са KKL+CAN и тези, които са KKL+HEX+CAN. Разликата в цената е драстична. HEX за какво се ползва?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”