Проблем при запалване на газ
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем при запалване на газ
Колата ми е Пасат В3 карбуратор но сутрин много трудно пали на газ -на 3-4 завъртания.След като запали на ниски обороти работи добре и след потегляне започва да прекъсва /предръпва/и след като позагрее се оправя след 5 мин.КАто загрее и при изфорсирване на място също първо прекъсва и след това се изфорсирва.Понякога при по продължително въртене се чува и припаткване сигурно в колекторите или гърнето.На бензин си пали лесно и след като обърна на газ си работи добре.От какво може да е това.Изпаритела е сменян преди няколко месеца и е турски-вакумен но не е карана много след това.Купих я преди 10 дена и така ми обясниха че на газ пали по трудно .Имам и друг Фолксваген а той си пали на газ без никакви проблеми и зима и лято при първото завъртане и затова сега ми се струва че при тези сутрешни температури трябва да пали без проблем.Иначе си върви добре на газ има добро ускорение само това е проблема при паленето и прикъсването.Консултирах се днес с 2ма майстори на газови но ми казват различно -проблем с тоците свещи регулиране на изпарителя въздушен филтър и др. Нека специалистите да дадът савет какво да направя.
Последна промяна от MAXXYY на Нед 08 май 2011 16:32, променено общо 1 път.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Проблем при запалване на газ
Палец,капачка,кабели,свещи,центровка да делкото 

- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
А възможно ли е да прави така от изпарителя ?Той е турски на МИМГАЗ и има винт за регулиране/предният собственик каза че гу е бутал/ -знам че се прави на загрят двигател но незнам точно как.А карбуратора указва ли влияние при палене на газ?
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Ако се съмняваш че може да е от там отиди на газанализатор да ти настроят празния ход,разхода на газ как е,аз на 2-ката със вакумния изпарител също палех трудно 1-я път ако не убогатя предварително,но със електрическия нямах този проблем,мисля че оказва влияние и това колко далече ти е раположен изпарителя 

- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Изпарителя е много близко до карбуратора но ми се струва че смукача не работи .След като запаля оборотите са ниски и на газ и на бензин.Имаше две напукани маркучета на вакума и ги смених днес и сега не прекъсва при форсиране сега ще видя как ще пали сутрин.Другата ми кола е Джета и до сега не съм имал проблем с паленето на газ дори при -15 пали от първото завъртане а изпарителя е далеч от карбуратора до десният фар е чак.Карал съм я 7-8 год само на газ с вакумен изпарител ОМVL но преди месец се скапа и не съм го сменял.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Този пасат ми прилича на В3, наистина ли е пассат 2 ?
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Да Пасата е В3-комби.Грешката е моя.
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Какво се регулира от този винт?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
lambi написа:a каде ти е входа за газта,там е трабата за газта
Така е! Това е входа на Изпарителя!
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така предполагах .Но един "специалист" ми говори че този изпарител имал два винта за настройка.Моят троиник е с два винта -колко оборота трябва да е първият и колко вторият.Единият е по развит от другия.Иоще един въпрос -таблото ми е от старите с часовник вместо обортомер и как да направя че да докарам на точни обороти /понеже доста пише за регулирането на изпаритела и вече май се обърквам /
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно ли е проблемат при моя В3 да идва от карбуратора и по точно от автоматичния смукач?Смятам че тои не работи понеже когато сутрин я запаля оборотите и на бензин и на газ са много ниски и чак претриса купето и лампата на динамото присветва и сега съм регулирал хода на жилото на газта да не се връща до край и да държи по -високи обороти като е студена.Когато я запаля на газ е същото само че като подам газ и на средни обороти прекъсва и като че ли остава ту на 3 ту на 4 цилиндъра като отнема газта на ниски си работи чисто.Днес пробвах както прекъсва на газ на средни обороти да я обърна на бензин и си заработи на бензин чисто без прекъсване.Дали проблема не е от прекалено ниските обороти и при тръгване на бензин добре но при подаване на малко газ първо забива дори ми угасва 2 пъти след което при изфорсиране и засилване се оправя след 500м.след което прехвърлям на газ и всичко е наред.След това може да не е палена 5-8 часа през деня докато съм на работа и като си тръгвам докато я чукна на газ пали и не прекъсва и не придръпва въобще всичко си е наред.Но на сетринта същата работа -пак прави проблеми.Преди няколко дни отворих и делкото и имаше нагар на върха на палецаи на металните "пъки" на капачката и ги зачистих но нямаше разлика сутрин.Смених възд.филтър и регулирах оборотите от врътката за ПХ на изпарителя.Вадих и свещите и 4те са работили добре с еднакъв светъл цвят.Кабелите гледах на тъмно и там нямаше пробил.Мисля че проблема е в автоматичният смокач или вакума .А клапата в кутията за възд. филтър може ли да създава тези проблеми.Ето и снимка на карбуратора
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
На студен двигател (и загасен) издърпай жилото за газта!Пластинката със зъбчетата(на смукача) трябва да се превърти напред .Ако не се помръдне(превърти), вероятно се е счупила пружината в смукача!
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
ОК!Ще пробвам утре преди да я запаля.
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Колега pas1.8mi направих това което ми каза но като подадох газ и се върна пружината и не можах да разбера дали ще работи смукача.Явно има нещо счупено за да не стои пружината.Ще направя отново опит утре че ще имам и повече време.
Върни се в “Автогазови уредби”