Здравейте колеги, понеже ми се наложи да сменям скоростната кутия на Полото, а почти никъде немога да намеря такава, в момента изникна следното: на моето Поло модификацийте са AEF на двигателя и DCH на кутията, възможно ли е да се сложи кутия "KTS, WV AUDI, Germany FR, 1HO 199 351" от Голф 3.
Колата е 1.9 чист дизел 1999г .

Polo 1.9 D скоростна кутия
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 1.9 D скоростна кутия
Не! Търси от лупо,ароса 1.7 дизел-същата е!Или търси по настоятелно! Много е трудно знам от опита на колегите със това поло.От време на време поглеждайте семеринга на избирача-там е разковничето.А всъщност как счупи кутията и какви бяха симптомите преди да се счупи!Смятам че е важно да споделиш ,може някой да ти помогне тук! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами издаваше странен звук и когато майсторът я отвори видяхме, че единият лагер на оста на селектора буквално се беше пръснал. Имаше и доста изронени зъби от колелата на блоковата ос и диференциала и лека пукнатина на кожуха, но нямаше теч на масло. Общо взето и аз съм я отписал тази кутия, затова се оглеждам за нова, но досега - нищо.
Някой може ли да ми каже по-точно от кои модели коли също са съвместими и кои модификаций на кутийте ?
Някой може ли да ми каже по-точно от кои модели коли също са съвместими и кои модификаций на кутийте ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега има тема за Ск и там съм пуснал линк точно по този въпрос.Аз минах по този път,не ремонтирай старата ,в много пари ще се вкараш търси друга ,от сеат ароса,лупо,стават а номерата за съвместимост ето ти ги по доло.От това повече драве му кажи,гледай номера на СК да отговаря иначе няма да стане.
Lupo (6X1)
AKU AMF
DED EBG
DXQ ESP
ETF EXB
FFV
Polo (6N)
AEF AGD AHG AKU AMF ASX ATL
DCH DED DPG DED ESP ETF EYD
DCT DXQ DPX DPX EXB FDQ
DXF ETF DXG DXQ FFV
EQX FFV ETA ETF
FFF
Lupo (6X1)
AKU AMF
DED EBG
DXQ ESP
ETF EXB
FFV
Polo (6N)
AEF AGD AHG AKU AMF ASX ATL
DCH DED DPG DED ESP ETF EYD
DCT DXQ DPX DPX EXB FDQ
DXF ETF DXG DXQ FFV
EQX FFV ETA ETF
FFF
-
- Автомобил:
- Двигател:
Малее... не очаквах да е такава голяма мъка, вече втори месец не мога да намеря 

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
В Стара Загора едни познати имаха такава за Поло,ама не знам дали я имат още.Това беше преди около месец.Цената и беше 700лв.Мога да проверя,ако искаш и да ти пиша.Само не разбрах,тогава дали беше за 1,9SDI или за 1,9D.Ако я имат още мога да питам за кода на кутията.
Не мъка, направо е трагедия. Аз от 24 май съм в бокса. Майстора още не е свалил кутията, но утре се надявам да имам диагноза. Каза, че 90% ще се сменя кутията, а познайте дали има налична? От няколко дни търся в София и Пловдив.....няма и няма. Май ще се сменя возилото
Дано да е малкият дявол и да може да се ремонтира. Онзи ден просто нещо се счупи вътре, изхруска...и т.н....изпиталите го на гърба си знаят за какво говоря. Ако някой може да помага - налиния съм!

Дано да е малкият дявол и да може да се ремонтира. Онзи ден просто нещо се счупи вътре, изхруска...и т.н....изпиталите го на гърба си знаят за какво говоря. Ако някой може да помага - налиния съм!
- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
Колега, аз имах същия проблем, само че моето е 1.4 16в с жила ама понеже има 2 вида, моята ест е втория вид.Беше адската мъка. Обиколих цяла БГ като започнеш: София, Кзаха ми че в Пловдив има в с. Труд и там нямаше, стара загора, абе ужас. Купих я за 450 лв в неработещо състояние.
Колега пожелавам ти Успех. Найстина ще имаш нужда от него!
Колега пожелавам ти Успех. Найстина ще имаш нужда от него!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега има такива скорости във В.Търново ,но искат,майка си баща си и целия род,бяха три броя в моргата до СБА-062 601543 ,ако ги омилостивиш да ти свалят цена,никога не са го правили досега ,може и да се сдобиеш с драгоценната вещ-втора ръка.Искаха 500-600 лв ,аз ги отсвирих на мига и си намерих от Сливен.за къде по нормалната цена 300лв.
Колко време ти отне да я намериш тази кутия от Сливен? И после какво - директна смяна или от двете една?
Сега с новата кутия - шумове, едно друго?
Сега с новата кутия - шумове, едно друго?
-
- Автомобил:
- Двигател:
За една седмица я намерих с много звънене и мобилизиране на няколко верни приятели.Направо изхвърлих старата на вторични,сега съм с кутия на Ароса и върви добре ,никакви шумове,виене.но джамбазите са гадняри,защото изкуствено надуват цените и само задружен отпор ще ги укроти,500-600 лв са си пладнешки обир за кола ,която вече е с цена 2500 в мобилето.и все пак да не забравяме,че купуваме втора употреба на тъмно и всичко е късмет,но парите са си пари и в тая криза повярвайте ми се събират мъчително.
Хмм, утре очаквам една кутия с наложен платеж от провинцията. Направо при майстора ще пристигне. Увериха ме, че е читава, ама нали сме си патили (като народ) и се моля да е наред. По принцип е от поло с кода на моите скорости и колата е от Англия. Не е удряна (видях снмки), но мен точно това ме претеснява, че колата изглежда добре, а се продава на части. Иначе е на добра цена. Малко повече от твоята. Стискайте палци момчета, да е читава кутийката, че иначе голям зор ще е! Тази твоята от Ароса-та ...същия код ли е като на полото или е взаимозаменяема?

-
- Автомобил:
- Двигател:
own написа:Хмм, утре очаквам една кутия с наложен платеж от провинцията. Направо при майстора ще пристигне. Увериха ме, че е читава, ама нали сме си патили (като народ) и се моля да е наред. По принцип е от поло с кода на моите скорости и колата е от Англия. Не е удряна (видях снмки), но мен точно това ме претеснява, че колата изглежда добре, а се продава на части. Иначе е на добра цена. Малко повече от твоята. Стискайте палци момчета, да е читава кутийката, че иначе голям зор ще е! Тази твоята от Ароса-та ...същия код ли е като на полото или е взаимозаменяема?
Не моята беше DCH а тази от аросата DED,но това няма значение затова има взаимозаменяемост,монтират няколко вида кутии,по номера де ,отговаря ли няма начин да не стане,,,виж маслото като ти я монтират и смени симеринга на избирача задължително,каквото и да ти говори майстора ,не вярвай,смени я даже най-добре още на земята ,че по лесно става.налей масло до нивото и лъзгай здраво.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
own написа:Хмм, утре очаквам една кутия с наложен платеж от провинцията. Направо при майстора ще пристигне. Увериха ме, че е читава, ама нали сме си патили (като народ) и се моля да е наред. По принцип е от поло с кода на моите скорости и колата е от Англия. Не е удряна (видях снмки), но мен точно това ме претеснява, че колата изглежда добре, а се продава на части. Иначе е на добра цена. Малко повече от твоята. Стискайте палци момчета, да е читава кутийката, че иначе голям зор ще е! Тази твоята от Ароса-та ...същия код ли е като на полото или е взаимозаменяема?
Не бива да се притесняваш. Не знам за колко си я спазарил кутията, но е твърде вероятно покупната цена на това Поло в Англия да е колкото пари ше му дадеш САМО за скоростите. Просто стискай палци да е читава. Никога не бих дал 500-600 лева за кутия на кола, която струва 2000 лева, просто много се спекулира с тези цени защото са по-трошливи, а както знаем в икономиката - търсенето определя цената (повече търсене - по-голяма цена, повече предлагане, по-малко търсене - по-ниска цена)

Върни се в “Дизелови агрегати”