за коша
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Re: Проблем след опит за флашване на биос !
20 минути е флашвало биоса??? Това е малко ненормално и вероятно се е поразило нещо щом е забило при самото писане на биоса. Самото писане не би трябвало да отнема повече от минута две. Ако е имало нещо, което да му пречи (антивирусна примерно) става кофти.
Ако не е така, след флашването рестартирал ли си успешно? И си сигурен, че биосът е бил за твоя лаптоп точно?
При всички положения отива в сервиз за поправяне на биос поне (сменя се в повечето случаи), ако не е отишло и дъното (случвало ми се е с грешен биос)... Тия dv сериите са доста бъгави, та може и да не е от биоса проблемът, а просто да му е дошло времето.
Успех с поправката!
Ако не е така, след флашването рестартирал ли си успешно? И си сигурен, че биосът е бил за твоя лаптоп точно?
При всички положения отива в сервиз за поправяне на биос поне (сменя се в повечето случаи), ако не е отишло и дъното (случвало ми се е с грешен биос)... Тия dv сериите са доста бъгави, та може и да не е от биоса проблемът, а просто да му е дошло времето.
Успех с поправката!
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Голяма грешка е да се флашва биос под виндовс...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Преди време четох, че при такъв вариант може да се зареди биос в чипа ако имало незнам си какви нещица по дъното за да се закачи флопи и нещо да се прави с дискета или направо замяна на чипа ако е възможна, но и двата варианта водят към сервиз за съжаление.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
голяма грешка е д са опитваш да флашваш биос за ранообразие 

- kikata
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател:
- Контакти:
vinixxx написа:голяма грешка е д са опитваш да флашваш биос за ранообразие
...ужасно много си прав

..все тая, живи и здрави!

-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
1-во Биос не се флашва под Уиндоус ( и аз така като теб го оаках и стана забавно после )
2-ро Или отиваш с някой доверен сервиз или сам си сваляш дъното и им го носиш с процесор и захранване. За лаптопите нямам много наблюдения, но на стационарен комп има дъна със сваляеми биоси, които се закачат на цокълче и ги препрограмират. В другия случай трябва да го разпоят и пак да го препрограмират, но там е по-изтормозена операция...
Успех все пак ти пожелавам и бързо оправяне, че мойто дъно го носих два месеца докато намеря кой-къде по Пловдив...
2-ро Или отиваш с някой доверен сервиз или сам си сваляш дъното и им го носиш с процесор и захранване. За лаптопите нямам много наблюдения, но на стационарен комп има дъна със сваляеми биоси, които се закачат на цокълче и ги препрограмират. В другия случай трябва да го разпоят и пак да го препрограмират, но там е по-изтормозена операция...
Успех все пак ти пожелавам и бързо оправяне, че мойто дъно го носих два месеца докато намеря кой-къде по Пловдив...
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Флашването под Уин е по-добър вариант, стига да е стабилен. Иначе флашването за разнообразие е най-лесния начин да си прецакаш дъното. Супер е безсмислено 

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
човек се учи от грешките си.аз като бях по-малък си развалих чисто здрав двд-ром,исках да му взема копченцето и с него да си включвам компютъра 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Навремето и аз от нямане кво да правя реших да флашвам биоса,има си програмка дето намира в нета версията и сама го инсталира супер елементарно,само дето преди да почнеш два пъти те пита дали си подсигурил спиране на ток,нет,земетресение пожар и т н че става кофти после.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Изпята песен за дъното...
Какъв е чипсета?

Какъв е чипсета?
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bnick написа:Флашването под Уин е по-добър вариант ...
Ще ме прощаваш, ама е точно обратното - най-лошия вариант е.
А за колегата има две новини - дъното наистина е изпята работа, както каза @escrime, а добрата е, че Павилион серията на НР така или иначе са си боклуци и не трябва да съжаляваш много, следващия път си вземи някакъв друг и вече да не флашваш без нужда

- kikata
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател:
- Контакти:
Причината за гафа е това, че най-вероятно съм объркал версията.
Иначе от сервиза казаха, че дъното си е здраво, само трябва да свалят чипа и да го качат на програматор.
Относно, това че са боклуци, мога малко да поспоря, от 4 години го имам, на 3-4 месеца го почиствам и машината си пушка, преди около седмица за 2-ри път превъртях Crysis 2, повече от 75градуса не качва! Извода - всичко е до качествена потдръжка!
Иначе от сервиза казаха, че дъното си е здраво, само трябва да свалят чипа и да го качат на програматор.
Относно, това че са боклуци, мога малко да поспоря, от 4 години го имам, на 3-4 месеца го почиствам и машината си пушка, преди около седмица за 2-ри път превъртях Crysis 2, повече от 75градуса не качва! Извода - всичко е до качествена потдръжка!

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Чак пък боклуци...
Явно си имал късмет, защото на някои dv-та им се разглепяха разни чипове поради прегряване/некачествена сглобка. Оттам профилактиката трябва да се прави доста редовно, а щом сам си я правиш редовно (браво за което), може и затова всичко да ти е наред
Успех с ремонта!
Явно си имал късмет, защото на някои dv-та им се разглепяха разни чипове поради прегряване/некачествена сглобка. Оттам профилактиката трябва да се прави доста редовно, а щом сам си я правиш редовно (браво за което), може и затова всичко да ти е наред

Успех с ремонта!
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Хубаво е, че си намерил сервиз, в който да ти извършат услугата. Сподели кой е и каква е цената...
Под изпята песен имах предвид точно това - трябва да се свали чипа. Иначе дъното си остава здраво, не изгаря.
Под изпята песен имах предвид точно това - трябва да се свали чипа. Иначе дъното си остава здраво, не изгаря.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”