Проверка на реални километри
Re: Проверка на реални киЛометри
Да ма за година 6 по 800 я сметни колко са за 5 години дава пари като за още една.Иначе човека си го сменя в най обикновен сервиз и му излиза всичко 180 с бутането на км оригинални филтри и масло с съответната спецификация.А това с гаранцията имам доста познати дето са патили , а и всичко си плашташ кат поп.Това дет е по рекламите не е точно така но темата е друга та моя извод е че и сервизна история да гледаш пак не е сигурно защото имам и приятел които се разправя с внос на коли и каза че и германците са станали помяри и нищо че могат в панделата да влязат въртят километражи.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Marto_VN написа::) Не се тревожете за километражато "не-връщан" няма ....
В БГ наистина трудно, овсен ако не купиш от 1-ви собственик и дори тогава е несигурно

Когато вимах колата отидох със сервизната книжка до последните 2 VW сервиза които фиигурираха вътре с подпис и печат - и на двете места ми потвърдиха, че записите в книжката отговарят на техните записи при тях. Последния запис в книжката бе 8-9 месеца преди да я купя и с разлика от около 10 000 км от записа на колометража... Отчитайки колко е била карана на година колата преди това и да е превърано е превъртяно не с повече от 5-10 000, което е нищо, н силно се съмнявам

Документацията на колата също беше относително подробна.
Но все още има привърженици на колите с ниски цени в БГ.... а за мен е мн просто - извади от цената поне 1000лв печалба на търговеца и около 1000лв транспорт до БГ и други разходи по козметични ремонти

Но явно има хора, на които не им пука... техен проблем.
Re: Проверка на реални киометри
zooz написа:доколкото знам е противозаконно да се превърта км в германия та сигурно тук в бг ги подмладяват
И как ще те хванат? Видиш ли в автокъща в Германия, тъмни балкански субекти......!!!
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Номера с превъртането на километражите май стана много изтъркан. Едва ли вече има някой който да си мисли че километрите на таблото му значат нещо. И съм забелязал че винаги ги нагласят в порядъка 140 - 180 000 км.
- jelevbg
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AHU 1997
- Контакти:
genov1 написа:Номера с превъртането на километражите май стана много изтъркан. Едва ли вече има някой който да си мисли че километрите на таблото му значат нещо. И съм забелязал че винаги ги нагласят в порядъка 140 - 180 000 км.
Аааа не аз мойта като я купувах беше на 109 000 км

- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Абе колеги,няма как да разберем колко са реални и колко не,поради факта,че стреляме на тъмно.
Е па на - моя големия гоуф в гаража за 4 год е на 225 000 км реални
А сега си представете голф 3 от 95 година дали е на 140 - 180 хил. км , или пък някоя голф 4 от 2000 год.
А сега си представете голф 3 от 95 година дали е на 140 - 180 хил. км , или пък някоя голф 4 от 2000 год.

- SuN_CiTy
- Автомобил: VW GOLF V 2_0 TDI 4 MOTION
- Двигател: BMM 2006
Pacho B написа:Абе колеги,няма как да разберем колко са реални и колко не,поради факта,че стреляме на тъмно.
Ами моята голф 4 е с реални 220 000 (тоест като твоя "гоуемия гоуф") а моята е на 11-12 години сравнение с твоята на 4 години. Напълно възможно е да си има голф 4 на реални около 180 000 км

- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
SuN_CiTy написа:Pacho B написа:Абе колеги,няма как да разберем колко са реални и колко не,поради факта,че стреляме на тъмно.
Ами моята голф 4 е с реални 220 000 (тоест като твоя "гоуемия гоуф") а моята е на 11-12 години сравнение с твоята на 4 години. Напълно възможно е да си има голф 4 на реални около 180 000 км
Добре де,от къде си толкова сигурен?Сервизната книжка ли гледа ?

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
jelevbg написа:genov1 написа:Номера с превъртането на километражите май стана много изтъркан. Едва ли вече има някой който да си мисли че километрите на таблото му значат нещо. И съм забелязал че винаги ги нагласят в порядъка 140 - 180 000 км.
Аааа не аз мойта като я купувах беше на 109 000 кмсептември миналата година а тя е 97-ма година
ама тва не ме бърка като не ми прави пеоблеми
Колега аз какво да кажа за моята като е 90-та година с метанова уредба монтирана в Италия, което значи че е покарана доста, меко казано, а като я вземах пишеше 140 000

- SuN_CiTy
Pacho B написа:SuN_CiTy написа:Pacho B написа:Абе колеги,няма как да разберем колко са реални и колко не,поради факта,че стреляме на тъмно.
Добре де,от къде си толкова сигурен?Сервизната книжка ли гледа ?
Вагком?
- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
SuN_CiTy написа:Pacho B написа:Абе колеги,няма как да разберем колко са реални и колко не,поради факта,че стреляме на тъмно.
А също така е напълно възможно да има голф в гараж, 4-ти за 5-ти клас демек 10 към 11 годишен па е на 54000км реални

П.С. Има и коли на реални километри и има как да се разбере дали са реални-книжка(често недостоверна), вагком, справка в оторизиран сервиз.
Не трябва да се стреля на тъмно защото после много често сме се застреляли

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моя Голф е на 6 години и 45 хиляди километра, а от познати в Германия знам, че и те навъртат само по 5-6 хил. км годишно. Това са разбира се хора с по няколко коли, но това е друг въпрос. Затова е напълно възможно да има вносна кола на толкова километри.
Най-важна е поддръжката, защото моя Голф за 45 хил. е много по-зле от някой поддържан на 200 хил. км.
Майсторите чак не ми вярват за километрите.
Най-важна е поддръжката, защото моя Голф за 45 хил. е много по-зле от някой поддържан на 200 хил. км.
Майсторите чак не ми вярват за километрите.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
hooligan_sk написа:DarkOneBg написа:SuN_CiTy написа:H2O написа:DarkOneBg написа:При мене си излезнаха реалните километри от 1вия опит което е добре , върнали са само със 100к - което не е болка за умиране.
Ами дай малко пояснение как излезе така,че си със 100к назад!
Ами гледа си кво пише на километража и гледа във ВАГ-КОМа реалните километри извлечени от EDC контролера и смята
http://www.youtube.com/watch?v=8gW5FCfSP6k
Да това го направих вчера сам и пак си стана - иначе във секи един сервиз в който правят диагностика могат да ти го направят и това)
Доколкото разбрах вчера това става с версия 908.0 и по-новите. Също при всички ПД става, но не при всички ТДИ-та
Моята версия на Ваг-ком е 912.0,гледах клипчето няколко пъти и направих всичко стъпка по стъпка,но при мен не иска да ги прочете.Изкарва ми само километрите в INSTRUMENTS,а на EDC 15-16 не ми ги прочита
-
- Автомобил:
- Двигател:
SuN_CiTy написа:Вагком?
И това може да се "пипне"
- SuN_CiTy
restless написа:SuN_CiTy написа:Вагком?
И това може да се "пипне"
А излиза ли рентабилно да се пипа? Тоест струва ли си за някаква стара кола?
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”