Въпрос за карбуратор 2е3 Пиербург

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Въпрос за карбуратор 2е3 Пиербург

Мнениеот stefan4o » Пон 30 май 2011 20:49

Здравейте, колеги
Питането ми е конкретно за ролята на номер 5 от схемата:
http://automn.ru/vw-golf-2/volkswagen-2 ... -2626.html
електромагнитен клапан. Според това, което видях явно взема маса от корпуса на карба, а на клемата му се подават 12В. По спомен там има проводник, който иде от системата на смукача. Питането ми е как точно работи, щото имам съмнения, че има проблем там. Предполагам като всеки електромагнит има положение отворен и затворен. Когато двигателят е студен отворен или затворен е той? И всъщност тоя клапан пуска/спира допълнителен въздух за сместта на ПХ или допълнително гориво? Всякаква информация относно работата му съвместно с другите спомагателни системи на карбуратора ще ми е от полза, както и начин за тестването му :beer
Благодаря предварително на отзовалите се. :beer
п.п. за тестването му - като всеки клапан - подават му се 12В ако отвори - работи, инак - не. Значи остава инфото и пътя на тока :) Знам, че масата идва от корпуса на карба, въпросът е да се видят 12-те волта отде минават mhihi

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за карбуратор 2е3 Пиербург

Мнениеот lent » Пон 30 май 2011 22:04

Това е електромагнитния клапан за горивото на ПХ.С такъв клапан разполагат и други по-стари карбуратори.Клапана отваря при наличие на напрежене - когато колата е на "контакт",независимо дали двигателя работи или не.Целта на този клапан е да спира подаването на гориво за ПХ когато се загаси двигателя,с което се избягва самозапалването при високи температури и извършването на още няколко работни такта след изключване на запалителната система.Ако карбуратора работи коректно,то като се изключи ел.магн.клапан при работа на ПХ на двигателя,последния трябва да изгасне.При допиране на кабела към клемата на клапана трябва да се чува цъкане.
А иначе не е проблем да се кара и без този клапан,като за целта се извади сърцевината му,с цел отвора да бъде постоянно отворен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”