Спирт за горене в бензина

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
exroro
Автомобил:
Двигател:

Re: Спирт за горене в бензина

Мнениеот exroro » Съб 28 май 2011 9:39

около 200 грама на 5 литра

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Съб 28 май 2011 15:19

спирта не пречи по никакъв начин. в скандинавските страни имат еко смес 25% бензин и 75% спирт добит от дървесина.
а относно вървежа с 200-300мл.метанол(отровната част на спирта)на 10л.бензин стават чудеса.

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Съб 28 май 2011 17:30

Хора който мислих че са доста компетентни,казаха едва ли не бисери!
Не сте ли чували за алтернативни горива.
този линк мисля че ще отговори на всичките ви въпроси и съмнения.
http://www.xnetbg.com/new/-go-green-128/454-5-q-
В Германия караме форд Ескорт 1.6 16V и клио 96г на E85 което е 85% етанол, пък етанол е: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1% ... 0%BE%D0%BB

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 29 май 2011 21:20

:lol: Ами те и в Бразилия масово ползват етанолови горива.
В работата ми пък всички мотокари са газифицирани...
Ама преди това някой си е поиграл да нагласи нещата за съответните горива ;)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 30 май 2011 0:41

В Германия някои си карат перманентно със спирт в бензина. Говоря за новия (е, от няколко месеца е) бензин Е10 който се продава на швабските бензиностанции, а именно, бензин с октаново число 95 и 10% био-етанол. Колегата е дал линк какво е етанолът :arrow: всеки си прави изводите. Аз лично тая боза не я зареждам, тя е по-евтина, но пък се покачва леко разходът на гориво и в крайна сметка не е по-изгодно.

Но това доказва, че ако се налее малко спирт в бензина нищо лошо не се случва. Така че ако колегата има вода за гонене - да налива смело :да:

Потребителски аватар
ionko_killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ionko_killer » Вто 31 май 2011 7:59

Малко по-горе някой беше отбелязал, че двигателят трябва да е модифициран за работа със голям процент в канцентрацията на спирт. Подкрепям го! Това е подобно на 100% биодизел - пак е гориво, но химичните му свойства са различни и материалите от които са направени повърхностите, контактуващи с горивото, трябва да съответстват на свойствата му. Лично мое мнение е , че в момента е безумно скъпо да се кара с етанол, заради огромния акциз (дори най-пиратския тнехнически етанол, който съм си намирал за лабораторни цели е около три лева и нещо иначе цената е към 5 лв за литър). Цената на техническия метанол е в пъти по-поносима, но пък там и изискванията към устойчивостта на двигателя са още по-големи. В крайна сметка лично аз съм на мнение, че метанът е най-доброто гориво, ако системата е изпълнена качествено и е с уамбда контрол. Единственият недостатък е, че имаш тежки обемисти бутилки в багажника, иначе като цена се избива бързо (ако се кара средно по 2000 км месечно). Не мръзне през зимата, не влияе на двигателя и не по-тежък от въздуха, така не е опасен при изтичане (поне по-безопасен е от пропан-бутана). Като вървеж - никва разлика когато се управлява от уамбда-контрол. Всеки има право да избере с какво гориво да се движи, спирта е едно от тях! Мисля си обаче, че за сега в България няма условия за ползване на такова гориво!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”