Инвалидно паркомясто
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Инвалидно паркомясто
Колеги имам няколко въпроса.
1. Как се удостоверява, че имаш право да паркираш на инвалидно място? Преди виждах едни сини стикери, още ли те важат?
2. Ако се обадя, че на такова място е спряла кола без да има право, ще дойде ли въобще някой да я вдигне при положение, че се намирам в краен квартал, а не в центъра?
Питам, защото изведнъж пред блока се появи знак за инвалидно място и един съсед почна да си паркира на него и да лепи бележки останалите да не паркират. Единственото, което има на колата му е някаквo червено кръстче в горния ляв ъгъл на предния прозорец и под него адрес на Александровска болница или нещо такова.
Разбирам да е инвалид или поне да има някакъв стикер, но така да викне да набият знака и да си паркира с червеното кръстче без да има право е леко дразнещо, при ограничения брой места. Просто се информирам в правото ли си е.
1. Как се удостоверява, че имаш право да паркираш на инвалидно място? Преди виждах едни сини стикери, още ли те важат?
2. Ако се обадя, че на такова място е спряла кола без да има право, ще дойде ли въобще някой да я вдигне при положение, че се намирам в краен квартал, а не в центъра?
Питам, защото изведнъж пред блока се появи знак за инвалидно място и един съсед почна да си паркира на него и да лепи бележки останалите да не паркират. Единственото, което има на колата му е някаквo червено кръстче в горния ляв ъгъл на предния прозорец и под него адрес на Александровска болница или нещо такова.
Разбирам да е инвалид или поне да има някакъв стикер, но така да викне да набият знака и да си паркира с червеното кръстче без да има право е леко дразнещо, при ограничения брой места. Просто се информирам в правото ли си е.
Последна промяна от dermeister на Вто 31 май 2011 18:08, променено общо 2 пъти.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: Инвалидно паркомясто
На инвалиндо място ,може да се паркира само от автомобили сьс специален стикер-син с изобразена инвалидна количка,тия старите червени крьстове са от времето на Бай Тошо и не важат за тези парко места.
Поради многото злоупотреби с такива стикери(инвалидни),от 2 години е забранено паркиране на такива места,изключае случаите когато колата се ползва за нуждите на инвалид.
За контрола ,мога само да кажа че е супер занижен по отношение на тези места специално.
Твоят сьсед е в нарушение!
Поради многото злоупотреби с такива стикери(инвалидни),от 2 години е забранено паркиране на такива места,изключае случаите когато колата се ползва за нуждите на инвалид.
За контрола ,мога само да кажа че е супер занижен по отношение на тези места специално.
Твоят сьсед е в нарушение!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Тея с кръстчетата, явно са някакви лекари в определената болница! Но не мисля че имат право да спират на местата на инвалидите, ако самите те не са такива!
Иначе по принцип трябва да ги вдигат такива дето паркират на места за инвалиди а те самите не са такива!
Но, какво да се прави, няма кой да обръща внимание на тези неща все още!
Звънищ на 112 и това е!
Иначе по принцип трябва да ги вдигат такива дето паркират на места за инвалиди а те самите не са такива!
Но, какво да се прави, няма кой да обръща внимание на тези неща все още!
Звънищ на 112 и това е!
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
А такъв знак "по поръчка" не се ли води в общината или "Паркинги и гаражи" на кола с даден регистрационен номер. Малко ми е непонятно как ще се вдигне някой да ти слага знак, без да имаш право да паркираш след него. Да не би стикера да е задължителен вече... 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Местата са само и единствено за инвалиди. Денонощно и без почивни дни.
Ако не си инвалид и спреш на такова място всеки може да се обади на паяците и да те вдигнат.
Инвалидност се удостоверява не със лепенките (не са задължителни), а със талон за инвалидност - трябва да е на видно място на предното табло. За да ти издадът талона трябва да си член на някой от клубовете за инвалиди. При липса на такъв дори и да има лепенки колите май ги вдигат. Обяснението им беше, че лепенките ги имало в Бриколаж за левче.
И такова нещо като заплюване на място няма. Ако на мястото спре друг инвалид ония нищо не може да му каже.
Ако не си инвалид и спреш на такова място всеки може да се обади на паяците и да те вдигнат.
Инвалидност се удостоверява не със лепенките (не са задължителни), а със талон за инвалидност - трябва да е на видно място на предното табло. За да ти издадът талона трябва да си член на някой от клубовете за инвалиди. При липса на такъв дори и да има лепенки колите май ги вдигат. Обяснението им беше, че лепенките ги имало в Бриколаж за левче.
И такова нещо като заплюване на място няма. Ако на мястото спре друг инвалид ония нищо не може да му каже.
Последна промяна от brum на Вто 31 май 2011 18:04, променено общо 1 път.
- kolbasara
- Автомобил: Volkswagen Golf mk3
- Двигател: ABF-Turbo
Колега аз също спирам моята кола на такова място просто защото колата се води на името на маика ми която е инвалид 1 група с придружител.За да се сложи такъв знак човека сигурно е дал нужните документи от Телк и че колата която ще паркира там е на името на инвалид и тази кола обслужва инвалида.Може да се обадиш да вдигнат колата,паяка може и да не доиде обаче,все пак съм сигурен,че колата която спира там се води на инвалид.Другия начин е да провериш как се е появил този знак и дали този човек има право на такъв знак
- Vidol Nikolov
На местата за инвалиди е забранено спирането и на автомобили сьс стикер'инвалид'ако автомобила не е паркиран на това място с цел обслужване на лицето,за което е опоменатото място.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
щом има знак за инвалид той касае конкретен автомобил, за когото в градска мобилност имат РЕГ номера и ако някой се обади, че е паркирано на това място идват и вдигат. Самия автомобил може да няма стикери
- kolbasara
- Автомобил: Volkswagen Golf mk3
- Двигател: ABF-Turbo
brum написа:Местата са само и единствено за инвалиди. Денонощно и без почивни дни.
Може да му се каже да си премести колата защото паркинги и гаражи издават индивидуални/персонални/ инвалидни места на които може да спира само и единствено колата за която е поставен знака
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно. Благодаря колеги, да си паркира със здраве човека, явно колата се води на инвалид и си е поръчал знак и стикер не е нужен. Вече ще спя спокойно, просто имам нужда да проуча и спра всяко нещо, което ми се струва грешно. 

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ТЕЛК решението е вътре в колата,като доиде някой всезнайко му подарявам веднага едно,че докато сложа стикер (инвалид) ми омръзна да обеснявам пред всеки как,кое и какво.
Стикера не е документ както каза колегата всеки може да си сложи стикер.
Документ е ТЕЛК решението,извадил съм копия и съм ги заверил в болницата.
А това за парко място със знак за инвалид пред блока,твоя комшия или е голям връзкар да му позволят парко мястото от обшината,или е незаконно и е решил да пробва дали ще мине номера.
Щото ако е така майка ми има кола и баща ми има кола и двамата са инвалиди ако сложа 2 знака пред блока ще стане мазалооооо хахахахах
Стикера не е документ както каза колегата всеки може да си сложи стикер.
Документ е ТЕЛК решението,извадил съм копия и съм ги заверил в болницата.
А това за парко място със знак за инвалид пред блока,твоя комшия или е голям връзкар да му позволят парко мястото от обшината,или е незаконно и е решил да пробва дали ще мине номера.
Щото ако е така майка ми има кола и баща ми има кола и двамата са инвалиди ако сложа 2 знака пред блока ще стане мазалооооо хахахахах

Последна промяна от PagocmuH на Вто 31 май 2011 18:23, променено общо 1 път.
- Vidol Nikolov
Как така ще си порьча знак...това са пьлни глупости...никой не може да си порьча знак
Трябва да има стикер,а знака се слага по общинско нареждане
Поставянето на знак произволно от физическо лице е незаконно и подсьдно

Трябва да има стикер,а знака се слага по общинско нареждане
Поставянето на знак произволно от физическо лице е незаконно и подсьдно

Последна промяна от Vidol Nikolov на Вто 31 май 2011 18:16, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
А знака има ли регистрационния номер на автомобила?
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
PagocmuH написа:А това за парко място със знак за инвалид пред блока,твоя комшия или е голям връзкар да му позволят парко мястото от обшината,или е незаконно и е решил да пробва дали ще мине номера.
Искаш да кажеш, че не е нормално да получи такова място и или е сложил знака сам, или леля му раздава знаците в общината?
На телефона от знака могат ли да ми кажат, дали това място е легално и за кой автомобил е?
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:А знака има ли регистрационния номер на автомобила?
Няма.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”