Комари кат` врабчета
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Night_elf
- Рошаво мазало
- Автомобил: Vw Golf V
- Двигател: 1.9 TDI BKC
Re: Комари кат` врабчета
До колкото знам, на територията на България няма тигрови комари 

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Night_elf написа:До колкото знам, на територията на България няма тигрови комари
аз изобщо не знам какви комари има в България, но миналата година помня истерия в Гърция и съответно Сандански, че имало нашествие...
- Night_elf
- Рошаво мазало
- Автомобил: Vw Golf V
- Двигател: 1.9 TDI BKC
http://www.zdravni.com/bolesti/80-paraz ... omari.html
"Има данни за наличие на т. нар. тигрови комари в ограничени райони на Северна Гърция и Македония, както и периодично регистриране през летните месеци на единични случаи или малки взривове."
"Има данни за наличие на т. нар. тигрови комари в ограничени райони на Северна Гърция и Македония, както и периодично регистриране през летните месеци на единични случаи или малки взривове."
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз имах близка среща с тези комарища
Не съм ги тепал , не ми пречат щом не са ми в стаята.Но аз лично в София не съм забелязал да има комари все още- спя на отворен прозорец и няма мрежа.Но това за мутациите може би е вярно.Няколко пъти се сблъсквах с паяци - е значи по-големи от ръката ми! Какви са тия изрудя не мога да си обясня...

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Аз лично съм виждал.Приличат на тигрови боксери.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
От тея комарчета ли ви е страх?Я идете в Свищов и се завъртете около "Свилозата"да видите какво се казва комари.Като те ухапе и после три дена си реанимация.
Вчера пък на гребната а такива дъти кат маркуч и режат без пари,даже не успях да си направя обиколката,до моста и обратно,така бодат мощно,одеве разцъквах на Батълфилд Виетнам ма и там няма такива фукушимски кат пирожки

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Квото и да праите, спасение нема!
http://www.tialoto.bg/a/19-liubopitno/1 ... arite.html
Хората имат атрактивна за комарите миризма и визия, което ги превръща в магнит за насекомите, сочи ново проучване, цитирано от Puls.bg.
Комарите имат силно зрение, особено в късния следобед. Хората, които носят по-тъмни цветове като черно, тъмно синьо и червено привличат комарите с по-голяма сила от облечените в по-светли тонове.
Освен чрез визуални индикации, комарите могат да бъдат привлечени и от силни аромати, твърди Джонатан Дей, професор по медицинска ентомология в университета във Флорида.
Основният ароматен елемент е въглеродният диоксид, който произвеждаме с дишането. Хората с по-бърз метаболизъм, бременните жени и хората с по-висок ръст произвеждат по-големи количества от химичното съединение. Въглероден диоксид в комбинация с други миризми, които тялото отделя или миризми от употребата на козметични продукти, предоставя идеална „почва“ за комарите.
Млечната киселина (отделя се през кожата вследствие на физически натоварвания), ацетонът, (отделя се чрез издишване) и естрадиолът (продукт на женския полов хормон естроген) в големи концентрации могат да се причина за привличането на комарите, констатират специалисти.
Бременните жени също са в по-честия обсег на комарите, поради високата температура на тялото, която имат в този период.
Комарите, които хапят винаги са само женски, като те не си набавят храна по този начин, а протеини, необходими за развитието на техните яйца.
Според учените, някои хора отделят и вещества, подобни на репелент, които отблъскват комарите.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”