Ромпетрол - Дружба

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Ромпетрол - Дружба

Мнениеот Traytor » Съб 02 апр 2011 21:43

От ОМВ никога не съм бил доволен... Ако не е ромпетрол, зареждам на лукойл не върви много колата ама поне не пуши и ми гори малко ;)

76presley
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 76presley » Нед 03 апр 2011 14:22

Не знам за Вас, но аз зареждам предимно от ЕКО и нямам оплаквания! :beer
Последно заредих от Ромпетрол на Коматевско шосе гр.Пловдив и пак няма оплаквания! :beer
Само, че аз си имам схема:
1) В 2-литрова бултилка слагам 250 мл 2-тактово масло (сега е Мотул 510 пълна синтетика, бездимно), в което добавям и 50 мл Кастрол ТДА,
2) След като ида на бензиностанцията, първо ми пълнят бутилката почти догоре с нафта,
3) Разтръсквам интезнивно бутилката, за да се разтвори добре, след което я изливам в резервоара,
4) Тогава вече зареждам 50 л нафта!
Резултати:
1) Много по-тихо работи двигателя и не трака нафтовата помпа,
2) Разходът ми падна с 0,5 л в сравнение с преди, когато слагах само нафта! :banana
:beer

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Нед 03 апр 2011 18:56

Днеска си попътувах доста. Налях от Ромпертрола за 50 кинта нафтичка.Около 21 литра с отстъпката, минах 435 километра с 90-120 макс и неможа да я изгори. 30-тина км. градско. Остана още малко. Нафтата е прекрасна. Ускорението е добро и мотора е тих. Препоръчвам я (пак) :beer :beer
Поздрави и безаварийни... :да: :да:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 04 апр 2011 13:50

От известно време престанах да зареждам от Ромпетрол и по-специално въпросния обект в Дружба. Разхода спрямо ЕКО се увеличи. Мой приятел също има такива наблюдения, а газта им била под всякаква критика.

wireless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wireless » Съб 28 май 2011 18:21

Здравейте колеги,

Бих искал да предупредя всички, че специално бензин А95 EFIX на въпросната бензиностанция Ромпетрол в Дружба вече е ТОТАЛНО РАЗВАЛЕН - ПЪЛЕН БОКЛУК! Плътно от около 3 години зареждах почти единствено и само там - Ромпетрол на бул.Цветан Лазаров и само 95 и бях наистина очарован от качеството на бензина, но последният път цялото натрупано доверие и позитивно впечатление отидоха по дяволите. Заредих пълен резервоар - около 40 литра 95 Ефикс и драмата настана...

Не знам дали е от новите собственици и от новите бъркочи, които са забъркали, не ми е ясно какво се случва с тази уж хвалена и уважавана фирма, но колата просто полудя - то не е реване на двигателя без да има почти никаква мощност, то не е тресене на празни обороти, то не е сериозно по-висок разход, то не е мъка при набиране... абе кошмар! Вдигнах една аларма по телефона и един от хората там смънка, че горивата пак си идвали "от Русе" - каквото и да значи това (предполагам от Румъния, както и преди?!?). Онзи ден беше върха, когато на въпросната бензиностанция в Дружба видях да доставя гориво някаква Софийска цистерна с изписана и изрисувана фирма "Скорпион" :screwy

Постарах се максимално бързо да изгоря скапания бензин и налях догоре от друга голяма верига бензиностанции (да не звучи като реклама не казвам името) - е нещата се промениха коренно.

Просто внимавайте, май Ромпетрол вече съвсем не са това, което бяха!
Изображение

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 28 май 2011 20:07

Аз до сега карах с ромпетролска нафта...и ония ден просто нямаше такава бензиностанция по пътя, и нали ми дадоха на събота в Калояново карта на ЕКО,...викам си, хайде... ще заредя на ЕКО....ами какво да ви кажа...пасатора направо литна....дори и аз се учудих....Така че колегата по горе може да се окаже напълно прав, че нещо ромпетрол са объркали пропорцийте :да:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 28 май 2011 22:20

Досега зареждах само от Еко или ОМВ....един път заредих от Ромпетрол и динамиката рязко спадна.Повече от Ромите нафта не искам!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 01 юни 2011 8:01

Никакви проблеми с дизела от Ромпетрол - Дружба
Може да потвърди мъртвия човек - 190 км/ч към Калояново - имаше още мегдан - ама влизам в 4500 об/мин
Никакви проблеми с Рометрол и във Бургас
за Ефикс дизел става дума - за бензина как е - нямам представа

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 01 юни 2011 10:31

В нашия град закриха бензиностанцията :) вече нямаме Ромпетрол :)

Потребителски аватар
bonev
Автомобил: Passat B5
Двигател: ATJ

Мнениеот bonev » Сря 01 юни 2011 10:33

Никакви проблеми и при мен, обикновенно на ст. Локомотив зареждам, но всички са проверени Дружба, Подуене, Ломско шосе и Богров...от всички съм зареждал в София и никакви пробелеми досега...говорим само за дизел

:beer

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 01 юни 2011 18:10

Предимно зареждах на Ромпетрол-Дружба, и само на Ромпетрол. Никога не съм имал оплаквания. Вчера за пръв път сипах на Еко, четейки тази тема. Впечатленията ми: като че ли леко увеличен разход, мотора работи по същия начин. Мисля пак да продължа на Ромпетрол, било то и на Дружба :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”