Максимална скорост на Пасат 4 1Z ?
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Максимална скорост на Пасат 4 1Z ?
С напълно стоков Seat Vario 1,9 tdi 1999г. AHU мотор 90 коня. Гуми по размер на производителя. По надолнище (на Хемус) 195км/ч и край. Педала до долу и неще. Пориятел с Поло класик същия мотор абсолютно, пак тези стойности. Каза с V-power 200 и малко и това е. По равно малко над 180км/ч.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Сеатите вьрвят повече от фв-тата сьс сьщия мотор почти винаги,друг пример е 16в голф 3/кордоба 16в 

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Vidol Nikolov написа:Сеатите вьрвят повече от фв-тата сьс сьщия мотор почти винаги,друг пример е 16в голф 3/кордоба 16в
Еднакво вървят, те еднакви. Ами си мисля, той пасата ако го изсилиш по някое надолнище (достатъчно дълго) ще ги събере и той , колкото иска автора 190 км/ч. Ама му трябва бая писта

milmar написа:the_tupan написа:0-100 km/h 14.40 s
Top speed 172 km/h (107 mph)
Power-to-weight ratio 70.04 bhp/ton
Това е според Гугъл.
![]()
Тоз Гугъл , тоз Гугъл и това Гугъл-поколение... и какво , ако пишеше 172,9 км/ч ще си сигурен че не може 173 км/ч , така ли ? Или това "Power-to-weight ratio 70.04 bhp/ton" - ами ако шофьора е пил една бира по-малко ще стане 70.05 - тогава вече ще дигне 173
!
Повечето от вас са студенти , лабораторни упражнения не сте ли правили ? Е няма такава повторяемост , факторите са различни и много комплексни . Някой карал с 172 км/ч и се е поуплашил , но това не значи че не може да се "засили" тенекето още малко , естествено ако изкачваш Шипка няма да стане . Зависи от състоянието на колата , колко е натоварена , посока на вятъра...
Прав си колега, че изпитанията за максимална скорост се правят при контролирани условия (оптимално налягане в гумите, напълно изправен автомобил, определено количество гориво в резервоара, пътни условия максимално доближаващи се до префектните и т.н.). Всички разбирате, че тези условия спомагат за по-добро представяне при теста, демек по-вискока макс. скорост. Няма производител,който да има интерес от обявяването на по-ниска макс. скорост и ускорение от 0-100. И сега драги мои си отговорете на въпроса каква е тъжната родна действителност. Масово колите са в тотална неизправност, мотор, ходова част, купе. Гумите са максимално евтини и максимално различаващи се от оригиналния размер щото бегачката трябва да е "катун фяшън". Да не говорим и за другите "подобрения" от рода на спортно окачване тип "рЕзани пружини". Булидите милионници на маса народ след като развият космическата скорост от 120 км. почват да се тресат сякаш са в Япония по време на земетресението заради афтърмаркет джантите за 200 лв. комплекта и странните наклони по ходовата част. Обаче всеки като седне на маса почва да си хвали кочината и как тия дето са им направили колите не знаят какви са им възможностите, защото в Булгаристан законите на физиката не важат и максималната скорост на една кола е правопропорционална на количеството бира изпито от "пилота".
П.С. Правил съм лабораторни упражнения. Знаеш...ако не вземеш практиката не те пускат на теория.

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Vidol Nikolov написа:Сеатите вьрвят повече от фв-тата сьс сьщия мотор почти винаги,друг пример е 16в голф 3/кордоба 16в
И аз съм забелязал такова нещо,най-вероятно се дължи единствено на тегло...сеатите са по-лекички в сравнение с фолксваген от същия клас.
Кви са тия неща с нанадолнище,нанагорнище,свободно падане и т.н.,максималната скорост на автомобила се измерва на прав участък,колкото вдигне,толкова,а при наклон и 300км/ч да вдигне това не е критерий и изобщо не е показател за мощност,а само лъжовно самочувствие.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
GPS-a сперед мен няма как да сбърка, той взема сигнал от 3 спътника едновременно. Единствено като се движиш по наклон дава някакво отклонение щото тогава показва хоризонталната скорост. При мен лично като карам по магистралата със 130 ми показва 115 и с увеличаване на скоростта дава по-голямо отклонение. Веднъж бях с ГПС-а в едно ауди и там беше същата работа.
Според мен тва което е дадено от произвидителя е реалното, щото колата като се произведе се тества на полигон, и там има скоростна отсечка която е заградена, т.е. влиянието на вятъра е минимално, и се прави винага една проба в едната посока и една в другата. Ако там колата може да вдигне 190 (примерно) защо те ще напишат 170 ?? Едва ли са толкова глупави. Някой преди беше ми разправял че с Лада 1500 S вдига 180, и аз понеже преди карах същата знам че си вдига 150, колкото си е и по книжка. А ако се движим по надолнище е съвсем друг въпрос, въпроса е колко може като свърши надолнището
В този случай за да си сигурен че ще вдигне 190, го накарай да повтори същото само че в обратна посока на същото място.
Според мен тва което е дадено от произвидителя е реалното, щото колата като се произведе се тества на полигон, и там има скоростна отсечка която е заградена, т.е. влиянието на вятъра е минимално, и се прави винага една проба в едната посока и една в другата. Ако там колата може да вдигне 190 (примерно) защо те ще напишат 170 ?? Едва ли са толкова глупави. Някой преди беше ми разправял че с Лада 1500 S вдига 180, и аз понеже преди карах същата знам че си вдига 150, колкото си е и по книжка. А ако се движим по надолнище е съвсем друг въпрос, въпроса е колко може като свърши надолнището

В този случай за да си сигурен че ще вдигне 190, го накарай да повтори същото само че в обратна посока на същото място.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Това за изправността е ясно колега the_tupan. И за летящите ковчези - пак си прав. Неправилно и обществено опасно е. Но за максимална скорост написана в книжката на производителя и действителното за определен момент не съм съгласен. Предната ми кола Сеатче ибиза 1.2 карбуратор на газ '89 набор. По книга 157, а на газ аз съм я виждал да стига 170 км/ч. И сега на комбито 172 по книга, а съм виждал 195км/ч. Пък и това по книга написаното може да е максимална скорост за движение, а не пикова скорост в определен си там момент.
Пак казвам не се хваля с това, неправилно е, ама да се върнем към темата на човека...
Пасата 1Z ако е напълно изправен и му вярваш на 100 % ...пробваш, за мен ще ги направи и безаварийни!!!

Пак казвам не се хваля с това, неправилно е, ама да се върнем към темата на човека...

Пасата 1Z ако е напълно изправен и му вярваш на 100 % ...пробваш, за мен ще ги направи и безаварийни!!!

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
genov1 написа:GPS-a сперед мен няма как да сбърка, той взема сигнал от 3 спътника едновременно. Единствено като се движиш по наклон дава някакво отклонение щото тогава показва хоризонталната скорост. При мен лично като карам по магистралата със 130 ми показва 115 и с увеличаване на скоростта дава по-голямо отклонение. Веднъж бях с ГПС-а в едно ауди и там беше същата работа.
Според мен тва което е дадено от произвидителя е реалното, щото колата като се произведе се тества на полигон, и там има скоростна отсечка която е заградена, т.е. влиянието на вятъра е минимално, и се прави винага една проба в едната посока и една в другата. Ако там колата може да вдигне 190 (примерно) защо те ще напишат 170 ?? Едва ли са толкова глупави. Някой преди беше ми разправял че с Лада 1500 S вдига 180, и аз понеже преди карах същата знам че си вдига 150, колкото си е и по книжка. А ако се движим по надолнище е съвсем друг въпрос, въпроса е колко може като свърши надолнището![]()
Най-накрая едно свестно мнение

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
the_tupan
.Направо си го написал перфектно на комплексарите, които правят 200 със стоков 1Z.Ако не заключат темата след още 10тина мнения ще се появи и първия нископрелитащ Пасат.Все пак колеги, автора на темата пита за ПАСАТ 1Z СЕДАН СТОК, а не за Голфове, Сеати и подобни сандъци, които са доста по-леки от Пасат

emiltd написа:genov1 написа:GPS-a сперед мен няма как да сбърка, той взема сигнал от 3 спътника едновременно. Единствено като се движиш по наклон дава някакво отклонение щото тогава показва хоризонталната скорост. При мен лично като карам по магистралата със 130 ми показва 115 и с увеличаване на скоростта дава по-голямо отклонение. Веднъж бях с ГПС-а в едно ауди и там беше същата работа.
Според мен тва което е дадено от произвидителя е реалното, щото колата като се произведе се тества на полигон, и там има скоростна отсечка която е заградена, т.е. влиянието на вятъра е минимално, и се прави винага една проба в едната посока и една в другата. Ако там колата може да вдигне 190 (примерно) защо те ще напишат 170 ?? Едва ли са толкова глупави. Някой преди беше ми разправял че с Лада 1500 S вдига 180, и аз понеже преди карах същата знам че си вдига 150, колкото си е и по книжка. А ако се движим по надолнище е съвсем друг въпрос, въпроса е колко може като свърши надолнището![]()
Най-накрая едно свестно мнение...особенно това с пробата и в обратна посока е перфектна идея,така ще си покаже дали отсечката,на която ще се пробва пасата "ракета",е равна
По този начин се измерва скоростта на соленото езеро Боневил, където се чупят сухоземните рекорди за скорост. Щом го ползват явно е достатъчно достоверен.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз съм на мнение, че никой не тества колите за максимална скорост и ускорение в този смисъл на думата. Всичко е изчислено и пресметнато въз основа на формулки. Сега остава някой да каже и че от 0-100 един кара, друг до него седи и му засича с хронометър
Според мен такива филми с подобни проби не съществуват (дори и да ги има, едва ли точно те са отразени там, където всички гледаме - в каталозите). Затова, колкото и да им е чудно на някой що в каталога пише макс спийд 190 км/ч, а колата им вдига 200 е редно да се позамислят малко
Плюс това една кола с оборудване да кажем CL, която тежи 1200кг няма да има същата динамика като тази оборудвана примерно с един куп екстри за най-луксозното изпълнение и тежаща още 100-150кг отгоре. Ако някой от вас е забелязал данните в каталозите и проспектите са дадени при определени условия - с 67кг шофьор, резервоар пълен на еди си колко процента и еди си колко кг багаж. Има си директиви за тази цел, иначе всеки щеше да тества както си му е кеф 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Аз съм на мнение, че никой не тества колите за максимална скорост и ускорение в този смисъл на думата. Всичко е изчислено и пресметнато въз основа на формулки. Сега остава някой да каже и че от 0-100 един кара, друг до него седи и му засича с хронометърСпоред мен такива филми с подобни проби не съществуват. Затова, колкото и да им е чудно на някой що в каталога пише макс спийд 190 км/ч, а колата им вдига 200 е редно да се позамислят малко
Плюс това една кола с оборудване да кажем CL, която тежи 1200кг няма да има същата динамика като тази оборудвана примерно с един куп екстри за най-луксозното изпълнение и тежаща още 100-150кг отгоре. Ако някой от вас е забелязал данните в каталозите и проспектите са дадени при определени условия - с 67кг шофьор, резервоар пълен на еди си колко процента и еди си колко кг багаж. Има си директиви за тази цел, иначе всеки щеше да тества както си му е кеф
Това,че се смята по формулки си в грешка,правят си се тестове на макс. скорост,динамика,спирачен път,краш тестове и други подобни.Тези разминавания с данните на производителя се получават,когато колата се пробва на участък с наклон надолу...дори и минимален такъв оказва значение.
- stefan4o
- Контакти:
За съжаление нямам възможност в момента да изровя информацията по въпроса с тестването, за да ти покажа, че си в грешка. В един друг форум даже се цитираха формули за изчисление на макс.скорост на даден автомобил 

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
stefan4o написа:Аз съм на мнение, че никой не тества колите за максимална скорост и ускорение в този смисъл на думата. Всичко е изчислено и пресметнато въз основа на формулки...

ти сериозно ли

чета и стигам до извода че не се прави разлика м/у показание на скоростомера и реална скорост. Разликите много често са много сериозни.
Тия 190-200км/ч ги нямте за нищо. Изключено е стоков пасат 90 коня да направи 190 реални по равно. Важи за бензин и дизел.
п.п.
Ако колата е с датчик, а не с жило, пак има грешка. Изобразяването на скоростта пак е аналогово. Ако се изобразяваше на дисплей- там вече ще е точно(с уговорката че размера гуми е спазен). Също така е вариант при колите с борд комп при достигане и поддържане на макс скорост да се нулира борда и да се види показанието на скоростта дигитално.
С гпс е много точно.
- stefan4o
- Контакти:
pe6kata написа:stefan4o написа:Аз съм на мнение, че никой не тества колите за максимална скорост и ускорение в този смисъл на думата. Всичко е изчислено и пресметнато въз основа на формулки...
![]()
ти сериозно ли![]()
При първа възможност ще сканирам каталог на Мерцедес от личната ми колекция. Там е описано по кой стандарт са измерени характеристиките на автомобила. Ако следваме логиката, остава някой да се опита да ме убеди, че имат специален шофер-изпитател дето тежи 67 кила и му ги поддържат със специална диета, за да има точни данни по каталозите

Върни се в “Дизелови агрегати”