9а сравнение с абф
9а сравнение с абф
Здравейте колеги искам да изясня нещо как може 9а мотора с механичната инжекция да върви повече от абф с ел инжекция пак е по малко коне само 136 и каква е разликата в двата мотора само електрониката ли и защо е толкова муден абф мотора.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: 9а сравнение с абф
Как стигна до това заключение??? Карал ли си еднакъв модел кола с 2-та мотора? Зависи от много неща: състояние на мотора, скорости, тегло на автомобила, съединител, гуми и накрая но не на последно място как ще се оползотворят конете под капака зависи от магарето зад волана 

Стигнах до това заглючение защото един приятел сложи на аудито 9а мотор без ремонт сравнение с 3-абфа върви повече от тях и абф-а с куцата си инженция ич го няма в ниските обороти докато 9а мотора с механичната направо му къса шортите незнам как се получава това нещо с по малко коне дали е от зад кормилното устроиство незнам но уви по тешка кола с по слаб мотор бие абф ако може някой ми го обясни да заповяда
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
gar4a написа:Стигнах до това заглючение защото един приятел сложи на аудито 9а мотор без ремонт сравнение с 3-абфа върви повече от тях и абф-а с куцата си инженция ич го няма в ниските обороти докато 9а мотора с механичната направо му къса шортите незнам как се получава това нещо с по малко коне дали е от зад кормилното устроиство незнам но уви по тешка кола с по слаб мотор бие абф ако може някой ми го обясни да заповяда
Не е толкова чудно,че 9А се представя толкова добре,той е с повече въртящ момент при по-ниски обороти,за разлика от АБФ:
9А,134к.с./5800рпм,186нм/4400рпм;КЕ-мотроник
АБФ,150к.с./6000рпм,180нм/4800рпм;диджифант
Много ме радва и мен 9А,много е пъргав
Дали един абф ако му се монтира ена механична инжекция ще тръгне по добре да върви как мислите и знаете ли дали има разлика някъква във валовете на двата мотора има разлика в градосите и в лифта 

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
А на комара да му се сложи хобот от слон може ли ?
Валовете на АБФ са по-добри до колкото си спомням от една тема и АБФската глава е по-добра като цяло.
Има доста по-стабилни електронни инжекций вместо механичната от 9А.
Валовете на АБФ са по-добри до колкото си спомням от една тема и АБФската глава е по-добра като цяло.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Pavcho2 написа:А на комара да му се сложи хобот от слон може ли ?
Абе това по-добро,онова по-добро,но ето че практиката доказва друго в конкретния случай.Ауди с 9а е задължително по-тежко от Голф АБФ...момчето е дало пример,че въпросното Ауди побеждава три АБФ-а,деа беше един,да кажеме,че не е бил читав,ама 3 е достатъчно за да заслужи респект въпросния 9А,който съм сигурен,че в купето на Голф 2 ще радва още повече

- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Механичната инжекция си е много голяма сила, стига да е пипната от човек, който разбира, нз за аудито но аз лично съм бегал абф с КР-а, като на КР-а сичко си е сток, даже нямам много спирачки 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Ceki4aGTI написа:Механичната инжекция си е много голяма сила, стига да е пипната от човек, който разбира, нз за аудито но аз лично съм бегал абф с КР-а, като на КР-а сичко си е сток, даже нямам много спирачки
Ооо това е общоизвестен факт,не си единствения,въпреки че на абф му пишат заводско по-добри времена

И азтака смятам колеги че механичната инжекция ако и сечко уред е доста по добър вариянт от ел инжекция досега несам срешнал небутан абф който да ми хареса като пъргавина и поведение говорим за сток нали
може ли някой да ми напише точните градоси на валовете на двата мотора и лифта ще съм му благодарен 

- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Единствения недостатък на механичната инжекция е точно това че няма компютър и не може да се сложи турбо освен ако не смениш инжекциона или не го направиш КР-а на газ + турбо, само това не е измислено като хората иначе КР с турбо комбинацията би била 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
gar4a написа:на 9а мотора механичната инжекция има комп защото е ke-jetronik
ке-мотроник е

- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
gar4a написа:на 9а мотора механичната инжекция има комп защото е ke-jetronik
Колега, не че нещо но не съм чувал механичен инжекцион, на който впръскването да се регулира от комп.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”