ангренажен ремък
ангренажен ремък
имам странно износване на ангр. ремък все едно е срязан с ножица и е станал два пъти по-тънък от нормалното,колата е Голф 3 1,9 ТДИ
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: ангренажен ремък
Обикновено този ефект се получава от износени зъби на водната помпа, които започват да претъркват ремъка.
При 1.9 дизел водната помпа от ангренажа ли се върти? В момента не ми се проверява, а с дизелите съм на Вие.
При 1.9 дизел водната помпа от ангренажа ли се върти? В момента не ми се проверява, а с дизелите съм на Вие.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Не,водната помпа е на пистов ремък с генератора(като на 1,8-бензинка).Виж как е обтягащата ролка,обикновено оставя следа в средата на ремъка,при монтаж на нов провери да не се мести прекомерно от средата на зъбните колела,причини може да има и в колело на ГНП...изобщо колелата трябва да са в една равнина и нещо като дълга и шлайфана шина може да помогне за проверката.Та обобщено:колела на разпр.вал,колянов вал,ГНП,паразитен вал,обтегач-през тях минава.
Опа..не попитах точно за мотора,визирам 1Z,ама той е като моя 1Y,ама колегата да не е с някакъв друг...,така че нека и друг потвърди.
Опа..не попитах точно за мотора,визирам 1Z,ама той е като моя 1Y,ама колегата да не е с някакъв друг...,така че нека и друг потвърди.
Последна промяна от emo-gar на Чет 02 юни 2011 22:48, променено общо 1 път.
-
kombi tdi
- Автомобил:
- Двигател:
viceroi написа:имам странно износване на ангр. ремък все едно е срязан с ножица и е станал два пъти по-тънък от нормалното,колата е Голф 3 1,9 ТДИ
виж си също шайбата на коляновият вал
ами май се оказва,имам износени лагери на един вал,който е свьрзан с маслената помпа и от там идва проблема,ина4е по зьбите няма проблем...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”