Покупка на Golf IV 1.6 16V 105 кс.?
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Re: Покупка на Golf IV 1.6 16V 105 кс.?
Няма пречки според мен да не си купува този модел!Няма гаранция за почти всяка кола че е читава или не.Нека си я прегледа с някои по разбиращ,покарайте я,ако ти пасне купувай:))това е моя съвет!!!Няма смисъл да раздуваме-това се разваля онова се чупи..!Всичко се поправя:) 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
pedalchobaba написа:Haralampi написа: ... Колега, проблемът е решен след средата на 2001ва при всички кутиНе подвеждай! А ЕРТ освен всичко друго по начало не е толкова податлива, колкото DUU ...
Колега, с цялото ми уважение към теб, знаеш ли каква е разликата между DUU и ERT?
И ERT късат нитове като другите. Всичко останало са легенди. И аз съм чувал подобни, като да речем, че кутиите на Бора или по-здрави от тези на Голф.
А и болтовете от ремонтния кит са едни и същи за DUU и ERT.
Ще повторя само едно - след средата на 2001-ва всички са подсилени фабрично и нямат известния проблем.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Нека това не се превръща в поредната тема, прераснала в безсмислен спор. Не подвеждам никого, просто споделям мнение. Чел съм някои неща за тези кутии, видял съм туй-онуй и просто споделям своето мнение. Който си мисли, че ERT няма да скъса нитовете на диференциала, ще си промени мнението, като си види кутията с пробит кожух. В общи линии разликата м/у DUU и ERT е в диаметъра на полуоските. Конструктивно разлика няма. След 2001-ва проблемът не се решава с магическа пръчка.
Въпреки това, както казах, това не е причина колегата да не си купи колата, която си е избрал. Ако реши, може да си я модифицира и да е сигурен, че няма да има проблеми със СК до края на живота на колата. Преди няколко месеца и аз се сдобих с Г4, при това с DUU (въпреки всичко) и съм супер доволен. Зависи от много неща, просто искам да кажа, че ERT не е някаква панацея, която да слага край на проблемните СК. Преди време исках да сменям моето DUU с ERT и проучих въпроса по-подробно, докато се убедих, че няма смисъл, защото и ERT правят същото. Просто те са по-нови, което само по себе си не е малко, но иначе.. разликата е минимална.
Въпреки това, както казах, това не е причина колегата да не си купи колата, която си е избрал. Ако реши, може да си я модифицира и да е сигурен, че няма да има проблеми със СК до края на живота на колата. Преди няколко месеца и аз се сдобих с Г4, при това с DUU (въпреки всичко) и съм супер доволен. Зависи от много неща, просто искам да кажа, че ERT не е някаква панацея, която да слага край на проблемните СК. Преди време исках да сменям моето DUU с ERT и проучих въпроса по-подробно, докато се убедих, че няма смисъл, защото и ERT правят същото. Просто те са по-нови, което само по себе си не е малко, но иначе.. разликата е минимална.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
icefire написа:След 2001-ва проблемът не се решава с магическа пръчка.
Няма нищо магическо в конструктвините промени и 11мм (вместо 9мм) нитове, които се поставят на всички кутии след Май/Юни 2001
Факт, който ако не знаеш, поне не отричай автоматично!
Проблемът НЕ съществува при автомобили произведени* след Май/Юни 2001!
* За стартиралия темата - става дума за дата на производство, а не за дата на първа регистрация! Хубаво е да обърнеш внимание и на датата на производство на колата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”